0 oy
283 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (13 puan) tarafından
Oğlum 6 aylık oldu sevgili anneler sizce artık hangi meyve ve sebzeleri yedirebilirim bana yardımcı olur musunuz :) 
Bebek Ayı 6

5 Cevaplar

+1 oy
(299 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Yoğurt sebze meyve şeklinde ilerledik biz patates kabak havuc elma armut muz avokado verdim 3 gün kuralıyla sebzeleri şu da haşlayıp püre meyveleri de cam rendeyle rendeledim
(13 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim :)
-Reklam-
+1 oy
(2,106 puan) tarafından
Öncelikle doktor kontrolünde başlamanız gerekir.eger doktorunuz başlayın derse ayrıntılı bilgi verir zaten.bizde başladık tadimlara.hemen doyurucu değil tek öğün tadımlık yapacaksnz.

Doktorumuz bize meyve pureleri ve suyundan birde yoğurt ile başlattı.3 gün kuralı ile yavaş yavaş ilerlemeniz lazım.alerjisi varmı yok mu diye 3gun deneyeckesnz tek tip meyve veya sebzeyi.sonra karisimlara geçersiniz.bol bol su vermeniz lazım bebeginize.silikon mama kaşığı ile yedirin dişlerine zarar vermemesi için.catalla ezip pütürlü olası lazım biraz ilerde yediginde alışması için.

Birden hemen karıştırmayın tek tek deneyip sonra karisimlara geçersiniz.bazi annelerden okuyorum hemen çorba veriyorlar,2-3 ürünü karıştırıp veriyorlar herşeyin ayı farklı sonuçta birden kabızlık yapar bağırsaklarına midesine zarar verir.ek gıda dikkat etmek lazım.
(13 puan) tarafından
Teşekkür ederim doktorumuz geçebilirsiniz dedi silikon mama kaşığı da aldım deniyeceğim :)
(2,106 puan) tarafından
Kolay gelsin ozamn ins alerji olmadan kolaylıkla ilerlersnz.:-)
(13 puan) tarafından
Çok sağolun inşallah bütün bebeklerimiz için :)
0 oy
(1,186 puan) tarafından
Kabak patates havuç ile baslayabilirsinz buharda yada haşlayarak 3 gün kuralı ile 
(13 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
Profil image (1,148 puan) tarafından

Yoğurt ya da sebze ile başlayabilirsiniz. Üç gün kuralı ile örneğin yoğurt vermeye başladınız. İlk gün bir çay kaşığı yoğurt verip geri kalan zamanda normalde nasıl besleniyorsa aynı şekilde devam ediyorsunuz. İkinci gün bir tatlı kaşığı yoğurt, üçüncü gün bir yemek kaşığı yoğurt. Bu şekilde tüm meyve ve sebzeleri üç gün deneyerek tadım yapıyorsunuz. Sebebi de eğer herhengi yedirdiğiniz bir yiyecek alerji yaparsa hangisi anlamanız için..hem de unutmayın en başlarda bebeğin sindirim sistemini, midesini katı gıdaya hazırlıyorsunuz.  Bir de mesela üç gün patates tadımı yaptınız daha sonra üç gün havuç. Sonraki günlerde bu denediğiniz ve alerji yapmayan iki besini karıştırıp verebilirsiniz.

Aşağıya ayına uygun yiyebileceği sebze meyveleri bırakıyorum ordan bakabilirsiniz. Onun dışında tüm tadımlar bittiğinde (tadım aşaması uzun sürüyor) öğün olarak vermeye başlayabilirsiniz. Yani şimdi bunlar doyması için değil alışması için :)

image

0 oy
(532 puan) tarafından
lk yoğurt verebilirsin canım sonra sebze (kabak, havuç, patates)ile devam çünkü meyve (elma, armut, muz, şeftali, karpuz) ile başlayan bebek tatsız sebzeyi kabul etmiyor. 

3 gün kuralı ile ilk gün çay kaşığı ikinci gün tatlı kaşığı üçüncü gün yemek kaşığı şeklinde verebilirsin önceki tattırdığın ürün alerji yapmadıysa diğer günler de verebilirsin yani bir günde tek ürün denemesi olsun ki alerji yapmış mı anlamak için

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 251 göst.
5 gün önce 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Mesude (124 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 144 göst.
6 Nisan 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Zehra Nur kara (102 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 363 göst.
4 Nisan 2024 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Minnosbebeninannesi (35 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 329 göst.
29 Mart 2024 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Minnosbebeninannesi (35 puan) tarafından soruldu
...