0 oy
480 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (35 puan) tarafından
Oğlum 26 aylık tuvalet alışkanlığı vermeye başladm bir hafta oluyor. Gece yapmıyor, kuru uyanıyor ama gündüz beni çıldırtıyor adeta. Annemlere gidiyoruz mesela orda da daha iyi ,daha az kaçırıyor, dışarı parka çıkıyoruz bı iki saat tutuyor ama evde günde en az 6-7 defa kıyafet değiştiriyorum. Tekrar bağlamaya az kaldı , sinirlenmek istemiyorm ama sistim vallahi ,napcagimi bilmiyorm. Sizce baglayayim mı tekrar

5 Cevaplar

+11 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından
Kacirmasinin sebebini bul bence. Yani disarda falan tutabiliyorsa cisinin geldigini hissediyor, biliyor demektir. Baska insanlarin yaninda altina yapmak utanc verici gibi hissediyor olabilir icten ice. Ev ise daha rahat bir ortam neticede. Ama oyuna daldigi, wcye gitmek istemedigi icin vs kaciriyor olabilir. Bu durumda tuvaleti daha eglenceli hale getirmek faydali olabilir. Cocuklar icin merdivenler ilgisini cekebilir. Wcye ozgu bir oyun olusturabilirsiniz. Veya erkek cocugu oldugu icin en azindan alisma suresini kolay atlatmak adina pet siselerden yararlanabilirsiniz. Belki komigine gider falan ve her ciste yapmak isteyebilir.

Sakin kalmakta fayda var. Utandirmadan, uzmeden alistirmak lazim. Ama belki altina yaptiginda hemen degistirmeyip 5dk falan o sekilde bekletip (ceza gibi degil. Mesela bulasik yikiyor olun, isim bitince degistiricem annecim, keske hemen tuvalete gitseydik kiyafetlerin islanmazdi. Bir dahaki sefere hemen tuvalete gidelim tamam mi annem? Gibi olabilir) rahatsiz olmasi saglanabilir.
(199 puan) tarafından
Çok açıklayıcı olmuş +1
-Reklam-
0 oy
(1 puan) tarafından
Eğer gündüz fazla tutamiyorsa  piskolojik olarak henüz hazır değildir ısrar etmeyin bir müddet ara verin etraftaki insanlar ama iki yaşına gelmiş başla filan diyenler olacaktir umursamayin hem siz ısrar ettikçe  daha çok inatlasmada başlar sizde çok yipranirsiniz acele etmeyin sadece biraz zamana ihtiyacı var
0 oy
(663 puan) tarafından
24 aylıkta bnım kızım ben nasıl alıstrcam bılmıyrum hc bıaey demıyokı 
0 oy
(147 puan) tarafından
Biraz daha sabırlı olun unutmayın bu kaslarla ilgili bir durum bebeğin bunu kontrol etmesi belli bir dönem içerisinde olur daha yeni girmiş o döneme 24 ila 36 ay arası ideal 2 buçuk 3 yaş o yüzden sorun etmeyin başlamışsınız aynı şekil devam edin ama zorlayıcı olmayın asla sert hiç olmayın bunun ileride çocuğunuza çok fark sorunlar bırakacağını unutmayın bunu siz yönlendiriyorsunuz. 
0 oy
(1,325 puan) tarafından
Zamani gelmemistir hazir degildir bence zorlama. Böyle uzadıkça uzar

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 387 göst.
12 Mayıs 2024 36-48 ay arası bebekler kategorisinde Pinarsrc (30 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 595 göst.
0 oy
3 cevap 501 göst.
5 Eylül 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Aysebysl91 (14 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 656 göst.
10 Ağustos 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde peripellamm (900 puan) tarafından soruldu
...