0 oy
157 göst.
Doğum Sonrası Anne kategorisinde (163 puan) tarafından
tarafından kapalı
Kızlar merhaba, 

Bebeğim 5buçuk aylık ve ilk bebeğim. Doğduğu günden beri sürekli birileri her konuyla ilgili farklı farklı akıllar veriyor; ama her konuda. 

Bebeğim kışın doğdu. Örneğin; 1 aylık aşısı için sağlık ocağına götürdüğümde üzerini çift kat giydirdim diye (ocak ayında) hemşireler ve oradaki diğer anneler çok kalın giydirdiğimi, bebeğin terleyeceği için kilo alamayacağını söylediler, oradaki herkes de bana şaşırdı. Ben yine de öyle devam ettim; fakat mart ayında havalar biraz ısınıp sünnet ettirince kuran okumak için birkaç yakınımızı çağırdık. Onlar da çocuğu niye tek kat giydirdim diye üzerime geldiler. 

Geçen hafta uçakla eşimin memleketine gidip geldik, uçakta bir kadın bebeğimle oynarken bazen koltukaltlarından tutup kucağımda hoppala yaptırıyorum diye, oradan tutmaa beze olur oralarda dedi. 

Kayınvalidemle bebeği dışarda bebek arabasında gezdirirken, ben başına ince bir şapka taktım, kayınvalidem hava güzel çıkar dedi, iki adım attık, komşu gördü, aa niye şapkası yok kafası üşür dedi. 

Dün hava güzel diye ayaklarını havalandırmak istedim, bazen kokuyor :) gören başka bi komşu ona da konuştu, aa gaz olur filan. 

5 aylık bebeğimin kilosu 7,5 kilo, boyu 71 cm olmasına rağmen kayınvalidem hala çocuğun çok zayıf olduğunu, sütümün yetmediğini ima edip duruyor. Bebeğim ne zaman ağlasa "acaba doymadığı için mi" deyip duruyor. Eşim, bebek 6 aylık olunca kontrol amaçlı doktorumuza götürmek istediğini söyleyince, kaynanam "aptamile başlayalım mı" diye sorun diyor. Ben gerek yok, doktor zaten kilosunu beğeniyor, boş yere mideyi şişirmeye gerek yok deyince de, ama çok zayıf diyor. Kaynanamın arkadaşı geliyor, bebeğin kaç kilo doğdu diyor, 3320 gr diyorum, aa zayıfmış ben 4 kg doğurdum diyo, seninki baksana poposu küçücük benimkinin kocamandı diyor. 

Bir de ek gıda konusu var ki, dillere destan. Bebeğine 3 aylıkken yumurta verenlerden tutun da, kaynanamın çocuğa çilek yedirme hevesine kadar. 

Hayır demekten, açıklama yapmaktan o kadar yoruldum ki anlatamam. Eşim Allah'tan hep benim yanımda, çok güzel çocuk büyüttüğümü söylüyor, sağolsun :)

Ben mi çok beceriksiz gibi duruyorum diye düşünüyorum. Yolda gören hiç tanımadığım insanlar bile bir şeyler söylemeden durmuyor. Sizde durum nasıl, gerçekten merak ediyorum. 
Bebek Ayı 5
notu ile kapatıldı: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden konu dışı sorular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 651 göst.
14 Mayıs 2019 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Mavikelebek (534 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 364 göst.
23 Nisan 2024 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Dennizozr (5 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 355 göst.
0 oy
5 cevap 236 göst.
25 Ağustos 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde E24 (69 puan) tarafından soruldu
...