0 oy
306 göst.
6+ yaş çocuklar kategorisinde (121 puan) tarafından
Kızım 8 yaşında özel gereksinimi olan bir kız rehpirasyon merkezinede gidiyoruz  kizim 1 .ci sinifa giderken pandemi patlak verdi kiz renkler dişinda hicbirşey öğrenemedi  şimdi 2.ci sınıf evde ve rehpirasyon merkezinde sadece 2 harf öğrendi şimdide 3 cü harf üzerine çalışıyoruz e-l_a  sadece 3 harf kizimin eğitim hayatti mahf oldu okula yolayamadim pandemiden dolayi  okula artik göndermemeyi düşünüyorum arkadaşlari hepsi okumayi yazmayi bilirken o bişey bilmeyince ya alay ederlerse zaten içine kapanik bir kiz  ya dahada kötü olursa piskolojisi  ne yapacağimi şaştim kaldim bana bir akil verin inaninki artik piskolojim bozuldu benim bile düşündükçe bide gelişimi baya geri boyu yüzünden zaten gülmüşler ona  sınıfın en kisasi

7 Cevaplar

0 oy
(1,909 puan) tarafından
Post yukarı çıksın diye yazdım cnm
(121 puan) tarafından
Sağol canim ya
-Reklam-
0 oy
(45 puan) tarafından
Hiç canını sıkma cok sukur de evladın yanında dermansız derdi yok biraz durumun varsa özel ögretmen tut yoluna devam et derim.
(121 puan) tarafından
Kiz zaten devlet özel okulu özel cocuklara özel derste veriyoda bu pandeminin kökü kurusun
0 oy
(139 puan) tarafından
Telafi egitimine gönderin. Hem az kisi olur hem arayi kapatir. Öğretmeniyle gorusun. Siz de evde okuma yazma ogretebilirsiniz. Okuma yazma ogrenirse gerisi zaten sıkıntı olmaz.
0 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından

Evde yapabileceginiz cok guzel aktiviteler var aslinda. İnstagramdan montessori aktivitelerini takip etmenizi oneririm. Yaparak, yasayarak ogrenmeyi sagliyor, yani kalici ogrenmeyi destekliyor.

Ayrica kizinizin durumunu sinif ogretmeniyle daima konusun. Ogretmen diger ogrencilerle/ velilerle konusarak kiziniza farkli davranilmasinin onune gecebilir. Telafi derslerine yazdirin. Ama ben olsam okula gonderirdim. Cunku; 1) kiziniz tam sosyallesme yasinda, bu caglarda karakter olusumu cok onemli. Onu bir basina eve kapatmayin bence. 2) cevresel ogrenme gerceklesebilir. Arkadasinin okudugu bir metni dinlerken, sinifta asili bir postere bakarken, ogretmeninin actigi bir videoyu izlerken vs farkinda olmadan bir-iki sey bile olsa ogrenebilir. Fakat esas nokta bence kiziniza ozguven kazandirmak. İmkaniniz varsa bir spor merkezine yazdirin. Sporun cocuklarin hem fiziksel hem de bilissel gelisimine olan katkisina inanamazsiniz. Ozguveni arttikca algisi da artacak, cevreye olan ilgisi de gelisimine faydali olacaktir.
0 oy
(130 puan) tarafından
Ilkokullara bir kereliğine mahsus sınıf tekrarı hakki var galiba cnm onu bi araştır tekrar 1.sinifa gönder 
0 oy
(512 puan) tarafından
Gelişiminin geri olması onun suçu değil. Sosyalleşmeye ihtiyacı var. Siz şimdiye kadar yaptığınız gibi onu desteklemeye devam edin. Sınıf öğretmeniyle ve okul rehber öğretmeniyle konuşun onlar size yol gösterir. Moralinizi yüksek tutmaya çalışın. Onun ilk ve en önemli okulu sizsiniz. 
0 oy
(174 puan) tarafından
Yollamamak kötü, olur yvrunuz açısından bende öğretmenim ve benimde sınıfımda özel çocuk vardı.öğretmenle birlik olun yol haritası çizin kendinize evde de destekliyorsabız yavaş bile olsa toparlar ayrıca şimdi yollamanız belki siz sıkıntı çekmiyeceksiniz ama ilerde çocuğunuza yaptığınız en büyük kötülük olur okulu dışındaki özel eğitimdeki hocasınlada konuşun aynı paydada buluşun sonuç harika oluyor emin olun çok zor süreçler farkındayız ama Allah size melek vermiş sağlıcakla büyütme iz dileğiyle
(121 puan) tarafından
Çok teşekür ederiz bence telafi ders verilecek okul kapandiğinda telafi dersede yoluyacam

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 302 göst.
29 Eylül 2021 6+ yaş çocuklar kategorisinde Dağlar (100 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 297 göst.
0 oy
8 cevap 366 göst.
5 Ekim 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 200 göst.
...