0 oy
218 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (114 puan) tarafından
Kızlar ek gıdaya geçiyoruz. Az az tadım yaptırdım ancak Muz vs tatlı şeyleri seviyor ama sonrasında kabak patates verdim sevmedi tekrar nasıl alıştıra bilirim? Ayrıca nasıl öğün düzeni kurdunuz ek gıdaya geçişte neler yapılıyor biraz bilgi verir misiniz rica etsem 
Bebek Ayı 6

3 Cevaplar

0 oy
(67 puan) tarafından
Benim oğlum 5 bucuk aylık bende 3 4 gün önce başladım ama daha öncesinde sofrada otururken hep bisiler yemek istiyordu bende çay kaşığı ile yoğurt yediriyordum ama yeni yeni bir küçük şeftali rendeleyip verdim üç gün bir sorun olmadı bugünde yarım şeftali küçük bir dilim muz rendeledim ve bir tatlı kaşığı pekmez ekledim (şeftali ekşi olduğu için ) yedi bayada sevdi öğün olarakta saat 3 4 gibi verdim ben  yavaş yavaş alıştıralim ki kabız olmasın inşallah :)
-Reklam-
0 oy
(8,933 puan) tarafından
Muz konusunda genel bir yanilgi var. 6 ay erken, bebegin onu sindirebilmesi icin en az 8 aylik olmasi gerek. Tatli seyleri sevmesi cok normal. Her ne kadar bilimsel olarak kanitlanmasa da meyveyle baslarsaniz notr tatlari reddedebilir deniyor. Havuc, balkabagi gibi bir nebze daha tatli sebzeleri deneyebilirsiniz. Ben ek gidaya sebzelerle basladim. Ayina uygun mevsim sebzelerini buharda pisirip catalla ezdim, birkac damla zeytinyagi ekleyip verdim. Daha sonra birkac meyve tadimi yaptirdim. Boylece 6 ayin sonuna yaklastik. Sonra yogurt verdim. Kefir, lor derken 7 aylik oldu. 7. ayda kahvalti ogunu ekleniyor. İlk ay sadece tadim ogunu verseniz yeterli olur. Ben her seyi 3 gun kuraliyla verdim. Yiyecegi teklif edin, yemezse zorlamayin. O da siz de yavas yavas alisacaksiniz bu duruma. Kasikla istemiyorsa elinizle yedirin. Tadimlardan sonra su teklif edin. 
0 oy
(1,554 puan) tarafından
Önce meyve yerse sevmez tabi. Sebzeyi yoğurt ile devam et sonra sebzelerden git

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 753 göst.
0 oy
5 cevap 411 göst.
0 oy
1 cevap 212 göst.
24 Ekim 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Güness.ozlem (225 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 291 göst.
30 Temmuz 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Edagrkrc (55 puan) tarafından soruldu
...