0 oy
293 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (181 puan) tarafından
Kızlar bebeklerin kulaklarını ne zaman deldirdiniz ve nerde deldiniz?

10 Cevaplar

+4 oy
tarafından
Kızım olsaydı deldirmez bu kararı kendisine bırakırdım.bennde kendi kulağıma 3.yü 28 yasımda yaptırdım. Bi zorlugu yok. Artık gençler 2 küpe ile kalmıyor. Erken yaptırayım acısını hatırlamaz demek mantıgı kalmadı. İlköğretim doneminde de guvenli gelmiyor. Tabı bunlar benim fikrim, fikrinize saygım sonsuz :)
(181 puan) tarafından
Yorumunuz için teşekkür ederim :))
-Reklam-
+1 oy
(96 puan) tarafından
Büyük kızım 7 yaşında hâlâ delik yok kulaginda kendi belki ,ilerde 5 tane deldirir ama.ben deldirmem .. tabi cevremde 40 li bebeğine bile deldiren cok ama nedense hic heves etmedim allerji olur yara olur apse olur diye hep korktum ..
+1 oy
Profil image (295 puan) tarafından
Kendisi ne zaman isterse o zaman bekli hiç küpe takmak istemicek neden kulağında delik olsun ki ayrıca küpenin ne faydası var gelişimine minicik çocukların kulağında küpe hiç hoş değil bence bide süs için neden acı çeksin büyüdüğünde isterse yaptırır zaten benim kulağımda delik yok bir eksikliğinide hissetmiyorum
0 oy
(8,034 puan) tarafından
Ben 16aylikken deldirdim.kizim kupelerimi cekisdirib kendi kulagina goturyordu.biz de en basdan bebek ne zaman isterse o zaman deldiririz diye kararlasdirmisdik.tabi bu kadar erken beklemiyorduk.kizim ayna karsinina gecib kupelerine bakiyordu yeni deldirdymz zaman.kimi gorse bak kupe diye gosteryordu.

Doktorum 4yasdan sonra uygun demisdi.biz biraz erkenci olduk.kardesim 3aylikken deldirmisdi bir sorun yasamadi
0 oy
Profil image (1,852 puan) tarafından
Ah o kız 'ı bir türlü denk getiremedik :D Kızım yok ama  olmasaydı da kulağını deldirtmezdim benim kulağımı da çok küçükken dedirtmişler hep kızmışımdır aksesuar kullanmaktan çok hoşlanmam keşke bu kararı bana bıraksalarmış belki yine deldirtirdim ama en azından kendi kararım olurdu..
0 oy
tarafından
Kızım 2 haftaya yaşına girecek 4 yaştan önce Tavsiye edilmiyor. Oda en erken.. kuyumcular deldirmek isteyenlere en uygun 1 yaş diyor . Yaşadığım yerde.. Kızım emecekken yada uykusu geldiği zamanlarda kulaklarını cekistiriyor. Dahası eli benim hep kulağımda kupeyle oynayip cekistiriyor.. o yüzden ben kulağına zarar vermemesi adına deldirmeyi düşünmüyorum. İleriki yaşlarda belki
0 oy
(863 puan) tarafından
2 gün önce 7 ay bitti yeğenimin dün deldirdik eczanede kulağa sıkılan sprey soğuk olduğu için ve sesten irkildi biraz ağladı şeker verdiler deldirdik çıktık 
0 oy
(835 puan) tarafından
16 aylik bir kızım var. Ben kendi estetik kaygılarımız için bebeklere böyle bir şey yapılmasına karşıyım. Asi yaptırırken bile sağlığı için olmasına rağmen icimiz ciz  ediyor. Hiç gerek yok sonuçta o bunun güzel göründüğünü bile bilmeyecek. En güzeli büyüyüp kendi bunu istediğinde, bu cesareti gösterdiğinde deldirmem diye düşünüyorum
0 oy
(49 puan) tarafından

13 aylıkken deldirdim canim 1 ay oldu hicc sorun yasamadim elini falan da götürmüyor hiç. ben de büyüyünce kendisi deldirsin taraftariydim. kuzenimin kizi var 7 yasinda küpeli kizlari gördükçe agliyormus özenip deldirmeye gitmişler aglamis korkup. dedim küçücük bi delik ne zarari olcak ki deldir gitsin. istemezse takmaz olur biter illa ki isticek illa ki. lisede 3 tane de ben deldirdim. toplam 5 delik var. simdi nefret ediyorum ama o zaman mükemmel geliyordu. bence deldir gitsin :angel:

0 oy
Profil image (1,447 puan) tarafından
Bir sürü piercingim var kulağımda iki kulağım da toplam 10 delik falan, sadece hangi delikleri takmıyorum biliyor musun? İlk delinenleri.. keşke hiç deldirmeselermiş. Kızım 7 aylık, hiç deldirmeyi düşünmüyorum. Geçen burda birinde okudum küpesini çıkarıp yutmuş bebişi.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 295 göst.
22 Nisan 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Selennn (115 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 558 göst.
0 oy
12 cevap 391 göst.
10 Aralık 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Alya nın annesi (33 puan) tarafından soruldu
...