0 oy
170 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (180 puan) tarafından
Merhaba benim bebeğim 13 aylık kuma oturmaya korkuyor banka oturmuyor vs. ağlıyor. Ben yanında olduğum halde kucağımda olduğu halde ağlıyor . yabancı insanları görünce ağlıyor 4 aylıkken denize gitmiştik ayaklarıni sokmustuk sadece ama Çok ağlamıştı küçük diye düşündüm ama Şimdi 13 aylık yine denize gittik ayaklarını sokacaktim ciglik çığlığa ağlıyor yavaş yavaş alıştırıyorum ama kaçıyor korkuyor kuma bile oturmuyor direkt beni kucağına al yapiyor. Sevdiği oyuncağını götürdüm denize soktum onunla oynatarak sokmaya çalıştım bebeğimi ama olmuyor titriyor korkudan resmen. Deniz simidine bile oturtamadik.  yeni bisiklet aldık bebek bisikleti ona bile oturmadi bagirirak agliyor. Duyu hassasiyeti olabileceğini düşünmüştüm ancak yemeklerde böyle değil her yemeğe dokunuyor Islak Kuru yumuşak Sert ve Mesela bu aldığımız bisiklete yanına gidip dokunuyor Ama oturmak istemiyor ne yapmam lazım sizce zorlamıyorum ama hiçbir şey yapmıyor her şeyden Korkunca üzülüyorum. Evde hiç kavga dövüş ortamımız yok yüksek sesle konuşmayın televizyon izle etmiyoruz yani. Sizinkiler de boyle miydi? Yendiler mi bu durumu?

3 Cevaplar

0 oy
(1,619 puan) tarafından
Allah kolaylık versin postunuz yukarıda kalsın diye yazıyorum. Tecrübeli anneler mutlaka cevap yazacaklardır. 
-Reklam-
0 oy
(545 puan) tarafından
Resmen benim kızımı anlattın 18 aylık oldu hala öyle 
0 oy
(626 puan) tarafından
Normal..çocuk bilmediği bir materyale tepki veriyor..kendini savunmasız hissediyor..dış dünyayı tanımıyor bilmiyor..zorlamayın..örnek vereyim.mesela kuma elini değdirdiniz ve çığlık çığlığa..sakin olun..siz kumla oynayın.sizi gözlemlesin..baksın incelesin keşfetsin..bir zaman sonra merak edip o da kumu eller..çocuklar henüz hiçbir şeyi bilmiyor..tepkileri çok normal.zamanla öğrenir ve biraz daha yetişkin bebekler gibi davranır..

Bizimki de önceden saç kurutma makinesine tepki vermezdi.şimdi veriyor.çünkü onu artık yeni farketti.kendi içinde aman Allahım bu da ne aşırı sesli bir şey. Çok ürkütücü diyodur..zamanla onun işlevini kavrayacak..şimdi ondan onu uzak tutuyoruz..bizde de korkular yeni başladı..ve şüphesiz farklı malzemelerden de korkacak..zamanla ve olgunlaşmayla kendiliğinden ya da bizim rehberliğimizde bizi gözleyerek bazı şeyleri öğrenecek
(180 puan) tarafından
Tsk ederim normal oldgu icin rahatladım biraz:)

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 209 göst.
5 Mayıs 2022 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Eylül54 (173 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 322 göst.
12 Haziran 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Eylül54 (173 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 398 göst.
10 Haziran 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Seray21 (25 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 330 göst.
...