0 oy
227 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (1,449 puan) tarafından
Kizlar 11 buçuk ayligiz oğlum önceden yürümeden biraz korkuyor gibiydi hani mesela elinden tutuyordum direk comeliyordu filan yürümek pek istemiyordu sonra yürüme arkadaşı aldım o biraz cesaretlendirdi 11 aylık 2 günlüktu eşimle aramıza alıp gel gel yapıyorduk geliyordu yürüyordu kısa mesafelerde yürüyordu bir yeri tutuyordu filan yada ben önüne geçiyordum bana yürüyordu şimdi 11 buçuk aylık oldu bu 2 gündür böyle gel gel yapıyorum direk comeliyor emekleyerek geliuor yada elinden tutuyorum bırakıyorum comeliyor yani öyle bı düşme filanda yaşamadım gene babası ile aramızda gel gel yaoiuorum böyle tedirgin yürüyor korkuyor gibi neden olabilir bu istese yürüyüp dengede durabilir bunu gozlemledim bu durum geçicidir dimi.bjde mesela ne zaman bagimsiz yürür.

5 Cevaplar

0 oy
Profil image (397 puan) tarafından

Allah yürü ya kulum derse yürür bence :)

12-18 ay arası yürüme zamanları. 18. aya kadar yolu var daha acele etmeyin yeni başlamış zaten bebişiniz bu durum geçicidir ;)

(1,449 puan) tarafından
Yani ne bilim sürekli on planda emeklemek var yürümeye hevesi emekleme kadar yok çünkü emeklerine her yere ulaşıyor onunda büyük etkisi var bence
-Reklam-
0 oy
(2,011 puan) tarafından
Çok normal benimki 13 aylıkken yürümeye başladı 1 hafta çok tedirgindi şimdi 14 aylık olcak fır dönüyo. Alışır o zamanla. Bşr tavsiyem hemen ilk adım ayakkabısı giydirmeye başla sonradan çok zor yürüyor ayakkabıyla tuhaf geliyo çünkü. Ben o hatayı yaptım adımlamaya başlayana kadar giydirmedim çocuk şuan ayakkabı ile zor yürüyo, yanlış bilhi verdiler bana malesef keşke dinlemeseydim
(1,449 puan) tarafından
Her gün dışarda yürüyor ve baştan beri ayakkabı ile yürüttüm dışarda ilk adım arabası ile dışarda yuruyor
0 oy
(256 puan) tarafından
Aynı soruyu bende sormuştum canım bizde 11 gün sonra 12 aylık olacağız bizdede o problem var 
0 oy
(1,619 puan) tarafından
Kızım yaşını karşıladı belki sizin yavrunuz da doğum gününde pıtır pıtır yanınıza gelir. Hiç stres yapmayın bebeğiniz yürüyor maşallah. Yakındır kendi kendine hareket etmesi. Rabbım ayaklarına taş değdirtmesin sağlıcakla büyüsün yavrunuz :) 
(1,449 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim:)
(1,619 puan) tarafından
Rica ederim :)
0 oy
(626 puan) tarafından

Çocuklarda sadece 1 gün bile çok farkediyor.dün sıradan bir gün olurken bugün bi bakarsınız tırnakları dikkatini çekmiştir oturur onu inceler.ya da hep gözünün önünde olan bir detayı bugün farkeder ve onla ilgilenir..örnekleri çoğaltmak mümkün..bence sizinkinin aklı iyice ermeye başlamış.yürüme eyleminin farkında.ama evet korkuyor.bu çok normal.şöyle düşünelim sizi daha önce hiç bilmediğiniz bir yürüme alanına götürdük hadi yürü dedik..endişe eder çekinirsiniz.çünkü ayagınızı toprak asfalt ahşap dışında farklı bir malzemeye değdirmemişsinizdir..çocuk için de böyle düşünebilirsiniz.. yürüyorum evet yürüyeceğim ama acaba nasıl bir zeminde yürüyeceğim.düşermiyim canım yanar mı vs kendi içinde soruları vardır.ve aslına bakarsanız yürüme eylemini keşfediyor.nasıl bir şey olduğunu anlamaya çalışıyor..davranışları normaldir.. birkaç gün önce gel gel dediniz ve yürüdü.bugün yürümüyor bu da normal.ç0nkü dün dünde kaldı.dünbağımsızca  yaptıgı eylemi unuttu.. deneye yanıla yavaş yavaş yürümeyi kavrayacak.. deneyecek düşecek korkacak ama sonunda yürüyecek..bu sefer ayyy dur biraz çok yoruldum diye sitem edeceğiz:)

(1,449 puan) tarafından
İnşallah canım çok gzyel yazmışsın çok teşekkür ederim:)

İlgili sorular

...