0 oy
218 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (31 puan) tarafından
Anneler Merhaba. Bebeğim prematüre benim. 4.5 aylık suan ama doğması gereken haftaya görede 2.5 aylık. Bezini her değiştirdiginde cisli oluyo genelde hemen hemen 2 günde birde kakasını yapar mutlaka. Gece bağladığım bezi sabaha kadar kontrol ettim hiç çiş yapmamis olur mu böyle bazen normal mi? Doymadı mi demek oluyo bu? Bide artık emerken bi emiyo birakiyo hemen geri tutuyo bakıyorum kivranmiyoda gazı yok yani oyun mu oynuyo kendince bebekleri böyle yapan var mı? 

Bebek Ayı 2.5

3 Cevaplar

0 oy
(70 puan) tarafından
Bazen benim oglumda da oluyor gece kuru kalıyor sabah uyanınca yapıyor çişini dört beş kere yaşadım bu durumu 
(31 puan) tarafından
Evet canim sabah kalktı ve uyanınca kakasını yaptı amam sabaha kadar yapmayınca endişe ettim
-Reklam-
0 oy
Profil image (397 puan) tarafından
Bende prematüre annesiyim. kızım şimdi 3 yaşında.

Arada olabilir çok sık olmamasına dikkat edin. Az beslenmiştir yada ön sütünüz çok gelmemiştir ondan olabilir bol bol su için. Aylık kilo takbiniz güzel gidiyorsa sıkıntı olmaz. 

Biliyorsunuz prematüre bebeklerde beslenme ve bez sayıları durumları çok önemli. normal doğan bebeklere göre iki kat daha iyi takip etmek ve önceden önlem almak gerekiryor. kabızlık ve ishal durumlarını normal doğan bebeklere göre değerlendirmeyin sakın. düzeltilmiş yaşına göre takip edin gelişimini. Düzeltilmiş 2.5 aylık bir bebeğe göre sadece anne sütüyle besleniyorsa günde 3-4 kakalı bez, 5-6 çişli bez normal.
(31 puan) tarafından
Kilo alımı normal gidiyo ama günlük kakasını yapsa dahi 1 defa yapıyo ya da 2 günde bir buda normaldir sanırım demi?
Profil image (397 puan) tarafından
Aslında sadece anne sütü alan prematüre bebeğe göre bu aylar için normal değil. 2 günü geçmemesinde fayda var. Az az da olsa günde en az iki bezinin kakalı olması lazım. Birazdaha sık ve uzun emzirin. son sütünüzün yağlı olan bölümünü çok çekmemesinden de kaynaklanıyor olabilir.

bağırsaklar prematüre bebeklerin en son gelişen organı olduğu için genelde ordan sıkıntı oluyor. Anne karnında gelişmesi gereken süreci küvezde geçirdikleri için daha hassas bu organı. uzun süren kabızlık prematüre bebekler için çok sıkıntılı bir durum.
Biz daha önce bağırsak tıkanması (ileus) geçirdik ve ameliyat oldu bebeğim kronolojik 4.5 aylıkken. oyüzden bu konuda deneyimim var.
0 oy
(202 puan) tarafından
Canim genelde bebekler gece altına çok yapmaz endişelenme doymasa ac olsa avaz avaz bagirdi merak etme benim kızım 12 yatiyo sabha kdar uyuyo artik 5 aylik olcaz nerdeyse oyzden panikleme aylık kilo alimi iyiyse skinti yok demektir. Canim emerken artik çevresini iyi goruyo ilgisi dağılıyo ondan öyle yapiyo benim kızım emerken 50 kere bırakıp saga sola bakiyo hele konuşuyosam hic emmiyo normal yani dikkatleri dagiliyo
(31 puan) tarafından
Evet etrafına ya da bana bakiniyo genelde çok teşekkür ederim :)

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 152 göst.
23 Nisan 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Ahsenbebek (50 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 156 göst.
18 Nisan 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Ahsenbebek (50 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 262 göst.
0 oy
0 cevap 102 göst.
25 Mart 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Prenses prens annesi (72 puan) tarafından soruldu
...