0 oy
1,062 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (44 puan) tarafından
tarafından kapalı
Sorum başlıkta kızlar 
notu ile kapatıldı: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden konu dışı sorular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

5 Cevaplar

0 oy
(337 puan) tarafından
Doktorlar emzirebilirsiniz diyor. Sağlık ocağı doktorumuz sadece 2 saat emzirme dedi. Benimki zaten emmiyor ama sagdigim sütü verdim gözle görünür bir sorun yok. Ama etkilerini merak ediyorsanız  kimse kesin olarak bilemez. Uzun vadede aşının ne etkileri olur onu ancak zaman gösterecek gibi duruyor.
-Reklam-
0 oy
(696 puan) tarafından
Ben oldum.Emzirmeye devam ettim.Ama tercih meselesi.Cok riskli ortamlara girmiyorsanız, fazla kimseyle görüşmüyorsanız tercih etmeyenler de var.Emzirme döneminde ve gebelikte aşılarla ilgili çalışma yapılmadığı için veri yok.Ama ben çalışacağım, insanlarla muhatap olacağım mecburen.Yaptirmayi tercih ettim.Hasta olmaktan iyidir.Bebegim 17 aylik, emzirmeye devam ettim.Isterseniz bebeğinizin biraz daha büyümesini de bekleyebilirsiniz.Amerikada 6 aydan büyük bebeklere ası uygulanmaya başlanmış.Faz 3 çalışmaları devam ediyor.Su an için olumsuz bir veri yok.Ben olsam yaptırırdım ama.Bu sizin bebeginiz için, eşinizle birlikte alacağınız bir karar.
(305 puan) tarafından
11 aylığız ben oldum doktorumuz önerdiği için ama tabiki tercih meselesi herhangi bir sorun yaşamadık.
(696 puan) tarafından
Ben de oldum..Ama herkesin kaygısı şu yönde.. Kisa vadede sorun yaşanmıyor.Uzun vadede bir sorun çıkar mi orası bilinmiyor ..Olmaz inşallah.Su an için daha iyi bir alternatif yok.Ve artık normallesip insanlarla görüşeceğiz inşallah yavas yavaş.. Yanı aşılanmak durumundayız.Ve ben eylülde kalabalık ortama girip çalışacağım.Herkes aşılanmış olacak.O ortamda virüs varsa asisiz kişi risk altında olacak diye düşünürek yaptırdım.Hayirlisi olsun.Bana da doktor yatırabilirsin dedi.
(696 puan) tarafından
Şu an bu aşılar yeni.Ve bütün dünya denek.Olumsuz bir etkisi olup olmayacağını zamanla hep birlikte göreceğiz.Olumsuz etkisi olmamasını temenni ediyoruz..Allah hayırlısını versin.
Profil image (6 puan) tarafından
Randevuyu nasıl aldınız?Bende almaya çalıştım ama aşı hakkınız bulunmamaktadır yazıyor
(696 puan) tarafından
Sıra gelmemiştir size.Once e nabizdan kontrol etiniz mi sıra gelip gelmediğini?
Profil image (6 puan) tarafından
Hayır e nabıza bakmadım
(1,547 puan) tarafından
30 yasa açıldı şuan alt yasa inmedi kaç yaşındasınız ondandir
(936 puan) tarafından
Esk su uygulamada gördüğüm en mantıklı, en saygılı aşı yorumu. Gerçekten tebrik ediyorum sizi, hem aşı yaptırıp hem de objektif bir şekilde aşının olası etkilerini söylediğiniz için. Genelde burda iki  uç oluyor, ikisi de birbirini nasıl alt eder onun derdinde oluyor.
tarafından
Hangi asiyi oldunuz aceba
(696 puan) tarafından
Biontech oldum.Zaten ben olurken başka seçenek yoktu. Nur1995 teşekkür ederim..Neden ası olmayı tercih ettigimi açıklamaya çalıştım.Ama emzirme döneminde yapılan bir çalışma olmadığını ve bir veri olmadığı gerçeğini bilerek ası olmamız gerekiyor. Veriler ası olanlar ile daha netleşecek zamanla..Uzun vadede etkileri için de hiçkimsenin yapabileceği birşey yok şu anda..Zaman gösterecek ..Insallah olumsuz etkisi olmaz.
0 oy
(1,547 puan) tarafından
Bende asi oldum emziriyorum bakalım 1bucuk saat emzirmedim aşıdan sonra sadece açıkana kadar bekledim 
0 oy
(236 puan) tarafından
2 aylik bebegimi emzrmeye devam ederek aşıyı oldum
tarafından
Hangi asiyi oldunuz
(236 puan) tarafından
Biontect oldum
0 oy
(392 puan) tarafından
Dün oldum bende kızım 5 buçuk aylık.cocuk doktoru olabilirsin dedi.aşıdan sorumlu olan biraz endişelendirdi o yüzden 4 saat emzirmedim.zaten mama da yiyor ek gidada.bi sıkıntı olmadı huysuzluģu vs olmadı çok şükür.beni de çok etkilemedi sadece dokununca biraz aşı yeri acıyo.bebek için korkmustum ama geçen gün kovid geçirip vefat eden bi cocuk vardı haberlerde doktor anne babanın.o beni hem korkuttu hem cesaretlendirdi.aşı ilerde ne getirir bilemiyoruz tabi ama kovid neler getiriyor malesef görüyoruz. Rabbim evlatlarımızı bize bağışlasın.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 476 göst.
20 Ağustos 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Lina Annesi (319 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 1,303 göst.
18 Haziran 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde nilmelike (176 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 496 göst.
0 oy
2 cevap 833 göst.
...