0 oy
667 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (80 puan) tarafından

Merhaba hanımlar çocuğunu çift dilli yetiştiren var mı?:)

12 Cevaplar

+1 oy
(234 puan) tarafından
Bende sürekli ayetleri dinleniyorum inşirah süresini  vakıa süresini acarsam rahatliyo yoksa ağlıyor heralde bizimki de duaları ezbere okuyabilecek yakında:)
(334 puan) tarafından
Canımsın canimmm
(234 puan) tarafından
Teşekkür  ederim canim:))
-Reklam-
0 oy
tarafından

Cift dil ne kiz :D aklima kotu seyler geldi iki tane dil asfwfss

Arada yabancı konuşuruz.
(190 puan) tarafından
Bebeğime ingilizce videolar izletiyorum böyle şarkili cigzi film onları çok seviyor başka bişey açınca ağlıyor doğduğunda beri nerdeyse onu izliyor bizde Türkçe konuşuyoruz benim İngilizcem de öyle fena değil bakalım.
0 oy
(14 puan) tarafından
Benim İngilizcem çok ileri bir seviye değil  kalıplarla ilgili kendimi gelistirene kadar kulak asinaligi oluşması için yabanci dilde ki şarkıları hergun bir süre dinliyoruz . Şarkılara eşlik ediyorum . Kartlarını gösterirken ingilizcelerini söylüyorum şimdilik bu kadar aktif olarak konuşmaya da kendimi yeterli gördüğüm an basliycam (oğlum 3 aylık )
(8,819 puan) tarafından
3 ay çok erken değil mi ya?
(911 puan) tarafından
Neden erken olsun ben dogdugunda beri bilingual yetistiriyorum. Bebek beyini sadece tek dil ile buyumeye programlanmadi sonucta.
(14 puan) tarafından
Doğumdan itibaren öneriliyor ve çok daha kolay dönut alındığı söyleniyor. Ne kadar erken o kadar iyi diyip başladık bakalım :)
(80 puan) tarafından
Süper bende 7.ayinda başladım
(911 puan) tarafından
Aynen oyle ne kadar erken o kadar iyi:)  dogdugunda turkceyi de bilmiyor sonucta. Iki dili cok iyi ayirt edebiliyorlar ses  tonundan
(243 puan) tarafından
Vallaha benim oğlum üç aylıkken hikaye kitabını tutup bakıyordu geç bile
0 oy
(664 puan) tarafından
Anne baba dedeler Kürtçe konusuyoruz. Telefonda arkadaşlarım ile Türkçe konuşuyorum 

Kuzenleri vs Türkçe konusuyor. 

12 aylık kizim
(238 puan) tarafından
Ne güzel bende Kürtçe öğrensin çok istiyorum öğreticem ona kızım melez ben Kürt babası Türk iki dili de çok düzgün konuşsun istiyorum :)
(664 puan) tarafından
Oluyor canim. Senle Kürtçe baba ile turkce konuşursa ikisini de öğrenir belki geç öğrenir ya da karıştırır ama mutlaka ogrenir
(238 puan) tarafından
Öyle tabi karıştırır biraz biz bile hâlâ karıştırıyoruz :)))
0 oy
(911 puan) tarafından

Biiiiz :)  ben dogdugundan beri sadece almanca konusuyorum kizimla. Babasi anane babaanne vs herkes turkce konusuyor. Su an 23 ayligiz iki dili de sakir sakir konusuyor

(967 puan) tarafından
Maşallah küçük kuzuya. Tebrik ederim sizi ne guzel yapmışsınız. Darısı başıma inşallah
(911 puan) tarafından
Ne kadar erken o Kadar iyi:) etrafimdakiler hep amaaaan ne gerek var dedi durdu beni ezdiler. Halbuki almanca benim anadilim. Su an ise hayranlikla bakiyorlar konusmayi da cok erken ogrendi bunda da cift dil ile buyudugu icin etkisi oldugunu dusunuyorum.  Beyinleri sünger gibi herseyi emiyorlar. Ne ogretirsen kapiyorlar. Unluler bosuna mi yabanci uyruklu bakici tutuyorlar :)
0 oy
(8,034 puan) tarafından
Esim ve ailesi agirlikli olarak rusca konusuyorlar.ben daha fazla azerice konusyorum.kizim her iki dile maruz kaliyor

Ama daha fazla azerice konusyiruz ve dili de oyle acildi.20aylik yavas yavas rusca cocuk sarkilari dinletmeye basladim.gecen babasi oyretmis rusca seni seviyorum diyor.5kadar sayiyor.10kadar da kendi dilimizde sayiyor.artik yavas yavas ruscaya merakli.oldiguni goruyorum.o yuzden 2dilde konusmaya karar verdik.bakalim Insallah sorun yasamayiz.kendi dilimizde tam anliyor rahatlikla cumle kuruyor.
(8,034 puan) tarafından
Gecen bir videoda izlemisdim.0-6arasi 1saat da olsa yabanci dile maruz kalan bebekler 12-36aydaki bebeklere nazaran daha fazla anliyorlarmis.oyle bir arasdirma yapilmis.bazi uzmanlar gunluk 1saat bile karsilikli iletisim halinde yabanci dilde konusmak bebegin dil oyreniminde cok etkili imis
0 oy
(49 puan) tarafından
1aydan itibaren başlaman lazm . 15 aylık kızım ingilizce sadece hayır (no no) diyor ;) birde Kürtçe vere (gel) diyor zaten bende o kadar biliyorum ;))))
0 oy
(1,357 puan) tarafından
Hayır canim, benim eşim ingilizce biliyor o istiyordu normalde ama ben araştırdım 2 dil ile büyüyünce karışıklık oluyormuş. Takıp ettiğim bir bayan var o da 2 dilli yetiştirmiş çocuk türkçe anlıyor ama cevap veremiyordu ingilice cevap veriyordu. Onlarda doktora gitmişler doktorda ingilizceyi kesin demişti. Yine eşimin amca kızı fransada fransızca ile büyütmüş çocuklarını o da aynı şeyi söyledi. Önce bir dili öğrenmesi sonra başka dillere geçmek gerekiyormuş. Tabi herkesin kendi fikri ama benim çerçeve gördüğüm tecrübeler ve araştırmalarım bu yönde oldu canim. 
(911 puan) tarafından
Bu konuda cok fikir ayrisimi var aslinda. Kuzenlerim ve ben hep cift dilli buyuttuk ve oyle bir sorun yasamadik. 7 cocuktan 7 si 2 dili konusabiliyordu daha 2 yasindayken. Ha bizde soyle bi durum oluyor ben almanca konusuyorum o turkce cevap veriyor. Ama anlayamiyorum seni almanca soylermisin dedigimde almanca soyluyor. Herkes turkce konustugu icin kolayina kaciyor ama bu demek degildir ki iki dile de hakim degil.
(1,357 puan) tarafından
Anlıyorum canım ama benim kendi araştırmalarım ve çevrede gördüğüm bu yönde o sebeple riske atmak istemedim açıkçası :)
0 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından
Konu uzerine farkli gorusler mevcut. Lakin sunu netlikle soyleyebilirim ki ana diliniz neyse onu ogretin. Fransizca bilmeden Fransizca ogretilmez. Ben lisede İngilizce okudum, Turkiye'nin en iyi universitelerinin birinden mezun oldum, yurtdisinda ogretmenlik yaptim, simdi de 8 yildir ogretmenlige devam ediyorum. Fakat İngilizceye gecmeden once kizimin kendi dilinde akici olmasini beklemeyi uygun gordum. Dedigim gibi farkli yaklasimlar olsa da bilinmeyen bir dil ogretilmez. 

Ayrica ortam cok onemli. Ogrendigi dili kullanabilecegi alan olmali. Anneyle Almanca konusuyorken anneyi baska dilde duymasi karisikliga sebep olabilir. Yorumlarin birinde yazilanin aksine cift dilli buyuyen bir bebegin konusmasinda gerilik olur genelde. Yani dili ogrenmez degil, sadece uretime gecmekte gecikir. 

Son olarak; dili ogretmek ile dil edindirmek cok farkli seyler. Bizler okulda dil ogretiyoruz. Fakat ornegin anne Arapca baba İspanyolca konusuyorsa bu aile dil edindiriyordur. Tv'den sarkilarla falan cocugu cift dilli buyutmus olmazsiniz. Sadece o dile asinaligi olur o kadar.
0 oy
(1,325 puan) tarafından
Ben türküm babasi kürt almanyada yasiyoruz. 10 kadar kürtce sayiyor Türkçe konusuyorum arada almanca MasAllah sünger gibi herseyi kapiyor. Ana dil cök önemli o nedenle türkce konusuyorum
0 oy
(243 puan) tarafından
Oğlum 23 aylık bir yaşına girmemişti öne two three diyordu ingilizce hello how are you vb şeyleri söylüyor İngilizcesi çok iyi Apple ilk dediği kelime ama Türkçe konuşmasi da çok iyi çok iyi cümle kuruyor tabi matematikte hepsinden daha iyi 
0 oy
(412 puan) tarafından
Vala ben oğlumla kürtçe babası ablası Türkçeyle konuştuk 20 aylık kelime etmiyo sadece anne bba diyo çocuk pskoloğuna götürdüm çift değilde 1 dil öğrettin dedi bende artık Türkçe konuşuyorum 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 114 göst.
4 Mayıs 2024 24-36 ay arası bebekler kategorisinde İkiçocukanası (9,168 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 367 göst.
18 Nisan 2024 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Büşes (30 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 142 göst.
15 Nisan 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Hello (57 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 296 göst.
29 Ağustos 2023 36-48 ay arası bebekler kategorisinde El1997 (282 puan) tarafından soruldu
...