0 oy
297 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (175 puan) tarafından

Arkadaslar merhaba oglum 6 aylik ek gidaya basladik 3 gun kurali ile ilk 3 gun kabak  tattirdimbugun bitti simdi 3 gun ara verip diger besine baslicam sorum su o ara 3 gunde bebegime ne yedirebilirim? Siz neler yedirdiniz?


4 Cevaplar

0 oy
(131 puan) tarafından
3 gun ara vermeniz gerekmez ki. Simdi kabaga bir baska sebze ekleyebilirsiniz. Havuc gibi mesela. Kabak ve havuc verirsiniz. Uc gun boyle verdikten sonra baska bir sebze mesela patates. 3 gun kurali bebegin o verdiğiniz besine alerjisi var mi onu anlamak icin. Uc gun deneyip alerjik reaksiyon almadiginiz her besin guvenli besin listenize eklenir. Ve yeni biseyin tadimini yaptırırken guvenli besin listenizden de istediğinizi verebilirsiniz. 
(175 puan) tarafından
Yanlis anlasimim ozaman patates olmazmi havuc yerine zaten her bebek farkli oldugu icin yok 1.gun cay kasigi yok 2.gun yemek kasigi diye  bisey yok bebegin durumuna gore bakiyorum sorlamiyorum zaten tadiyor suan zamanla cogalir sanirim degilmi yemesi kilosuda az aslinda ama
(175 puan) tarafından
Ben anlamiyorum eskiden yok blw yok kuralmi varmis:/ simdiki bebisler niye boyle
(131 puan) tarafından
Patates Olur tabiki. Siz neyle devam etmek isterseniz o olur.  O cay kaşığı yemek kaşığı denmesinin sebebi de bebegin kati gıdayı ilk kez almasiyla ilgili. Yavas yavas artirarak giderse sindirim sistemi zorlanmaz. Ve ilk denenen bu gidanin cay kasigiyla az verilmesinin sebebi de şu: diyelim ki bebeginizin havuca alerjisi var. Eger ilk tadimda fazlaca havuc yerse vucudunun verecegi alerjik tepki de o kadar fazla olur. Cay kaşığı kadar verdiginiz de alerjik tepki daha az olur. Bu sebeple de ilk verilen besin az miktarda veriliyor. Zamanla yedigi miktar artiyor. Bazen baska sebeplerle (dis, atak donemi,hastalik gibi) azaliyor sonra tekrar duzeliyor.
(175 puan) tarafından
Cok tesekkur ederim cevaplariniz icin uzman olmussunuz artik:)
(131 puan) tarafından
Ya aslinda bebekler ayni bebek. Ama dış etkenler sebebiyle biraz daha alerjik yapilari olabilir. bizler de  sadece daha guvenli ve daha saglikli buyusunler istiyoruz .ben blw yapmadim. Yapanlarin tercihine saygi duyuyorum. Ben yapmamayi tercih ettim. Sizde bebeginizi buyuturken size ailenize ve bebeginize uyani tercih etmekte ozgursunuz. Zaten insanin icine sinmeyen icinden gelerek yapmadigi bisey sanirim guzel sonuc vermez. Ama alerji konusu onemli bence  bebeginizin bunyesi alerjik mi degil mi bunu anlayana kadar bir sure 3 gun kuralini aksatmadan uygulayin bence. Sonra eger bunyesi alerjik degilse  alerji yapma riski yuksek olmayan besinlerde biraz gevsetebilirsiniz. Ama bebeginizi biraz taniyana kadar onun guvenligi icin devam edin 3gun kuralina.
(131 puan) tarafından
Kizim bir yasinda simdi. Daha yeni ek gida surecini tamamladik. Bilgiler taze ;)))
(175 puan) tarafından
Aynen haklisiniz bunyesi bence hassas gibi cunku egzama cikiyor cesitli yerlerinde bazen geciyor umarim besinlere karsi bir sorunu olmaz saglikli olsunlarda
(175 puan) tarafından
Nasil yani ben simdi bir yilmi uygulucam bu kurali:D alismmam lazim biran once masqllah valla size
(131 puan) tarafından
Hayir tabiki bir yil degil. Demistim ya bebeginizin alerjik bunyesi yoksa bir sure sonra gevsetirsiniz. Zaten altinci ayda baslayinca bir yasina alti ay oluyor ki. ;)) Ve 9. Ay civarinda artik birçok seyi denemis oluyorsunuz. Panik yok sakiiiin. gözünüz de buyutmeyin bi baslayinca ardi geliyor. Hem bebek hem sizin tercihleriniz sureci yonlendiriyor. Bi bakiyorsunuz ki aylar gecmis ;))
(175 puan) tarafından
Ay insallah ne guzel yasmissiniz valla konusur gibi icim ferahladi bakalim her sey cocuklarmiz icin  evet zaman cabuk geciyor:)
-Reklam-
0 oy
(697 puan) tarafından
Yogurt verebılırsn cnım 
(175 puan) tarafından
Onu tum sebzelerini denedikten sonra  vermeyi planlaiyorum annane yogurdu yicek oglusum sagol canim:)
(697 puan) tarafından
Ek gıdaya ılk baslarken yogurtla baslamamızı onerıyo doktorlar canım ☺☺ yogurt yumurta sarısı havuc elma kabak vs derken uzayıp gıdıyo liste . Kendın mayala hazır yogurt yedırme canm
(8,985 puan) tarafından
Ben yogurt ve yumurta sarisini sebzeler ve meyveler bitince verdim. Yogurtla baslanmasa da oluyor yani :)
(175 puan) tarafından
Her dr farkli kafada:) banada kabak patates havuc sebzelerden sonra yogurt  hepsini dendgim zamn kiymada koyucakmisim yumurta sarisi
(175 puan) tarafından
Yok dr dedi zaten ev yogurdu diye :)
(175 puan) tarafından
Aynen bende sebzelerden sonra vermek istiyorum su verdinmi peki?
(8,985 puan) tarafından
Evet, her ek gida tadimindan sonra verdim.
(175 puan) tarafından
Tamam canim:)
0 oy
(475 puan) tarafından
Gurme bebek diye uygulama var canım ordan istediğine bakabilirsin :) 3 gün ara vermek yok besinleri 3 gün boyunca tattırıyoruz alerjisi varmı yokmu diye. :)
(175 puan) tarafından
Tamam canim evet baktim o sitye guzel bilgiler var
0 oy
(8,985 puan) tarafından
Ara vermiyorsunuz. 3 gun bitince baska besine geciyorsunuz. Havuc, patates, enginar, pırasa verebilirsiniz. Sonra meyvelere gecebilirsiniz. Mesela havucun ilk gunu tek basina verin ki tadini alsin. İkinci ve ucuncu gunu onceki verdiginiz sebzeyle karistirabilirsiniz. 
(175 puan) tarafından
İlk baslarda zor olucak alisana kadar sanirimbenim icin
(8,985 puan) tarafından
Gercekten ek gida zor bir surec.
(175 puan) tarafından
Pufff bakalim ne veriyosam surat eksitiyor tatliyi sevdigini anladim orasi kesinama:)

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 154 göst.
16 Mart 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Esraren (90 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 247 göst.
21 Temmuz 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Ayşegülyağız (53 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 172 göst.
17 Mart 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Muhammedemir (220 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 275 göst.
30 Ocak 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Potterhead (41 puan) tarafından soruldu
...