0 oy
137 göst.
Profil image Ek gıda & Beslenme kategorisinde (2,520 puan) tarafından
tarafından kapalı
Sevgili anneler,

Covid asisi hakkinda surekli post aciliyor ve denk geldiklerim benim tarafimdan kapatiliyor. Sizlere bir aciklama yapmak istedim:

Bu hastaligin ve/veya asinin her bunyedeki etkisi ayni olacak diye bir kaide yok. Bu hastalik şaka degil. Gecirdiginin farkinda bile olmayanlar varken yatak dosek yatip entube edilenler de... Nihayetinde boyle bir hastalik icin uretilen asilarin da insandan insana degisen reaksiyonlari var. Bir takim insan asiyi cikis yolu olarak gorurken bazi insanlar ise yeteri veri olmamasi dolayisiyla asiya karsi tedbirli davraniyor. Bunca profesor, doktor vs bile "herkes gonul rahatligiyla asisini yaptirabilir" tarzinda bir aciklama yapamiyorken, burda bazi annelerimizin "yaptir canim hic birsey olmaz" cumlelerini hayretler icinde okuyorum. "Bizde bir sey olmadi... Şu şu yan etkileriyle atlattik..." demek baska, "yaptir veya yaptirma" demek bambaska. Asiyi yaptirirken bile sorumluluk almamak adina form imzalatiyorlarken, bizlerin bu rahatlikla konusuyor olmasi bana cok ilginc geliyor...

Asiyi yaptirmak veya yaptirmamak her bireyin kendi tercihi (simdilik). Sonuclari da bireye ozgu.. İlac onerirken bile "yine de doktoruna sor" diye ekliyoruz... Sizlerden bu konuda biraz daha hassas olmanizi rica ediyorum.

Hayirli geceler ❣️
notu ile kapatıldı: ..............

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 184 göst.
31 Ocak 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Smralp (36 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 237 göst.
7 Eylül 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Gülsah43 (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 158 göst.
9 Temmuz 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Pınarsu (61 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 267 göst.
16 Ocak 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde 0935izmir (22 puan) tarafından soruldu
...