0 oy
235 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (484 puan) tarafından
Merhaba arkadaşlar 25 aylık oğluma bugün tuvalet eğitimi vermeye başladım. Bugünkü denememiz kötü geçti. Her tuvalete gittiğinizde çişini tuvalete yapmak yerine altına kaçırdı normalde 2-3 kere büyük çişini yapan oğlum bugün bir kere büyük çişini yaptı. Hiç kızmadım konuşarak anlattım ama nasıl bir yol izlemeliyim acaba?

Tuvalete oğluma tuvalet alarak klozete oturtarak denedim.

3 Cevaplar

+2 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından

Oncelikle kolay gelsin canim :)şunu sakin unutma ki bu bir surec. En azindan 1 hafta tani ogluna. Zamanla gelismeyi goreceksin. Kendimizden yola cikarak bazi tavsiyelerim olacak:

Bu surecte mumkun oldugunca beraber vakit gecirin. Oglun tuvaletini tam hissedip soylemeyebilir ama bazi hareketlerinden (birden duraksamasi, elini poposuna vs goturmesi gibi) sen anlarsin ihtiyacinin geldigini.

Kacirsa bile tuvalete gotur. Kalanini oraya yapsin.

Lazimlik sevmedigim icin hic almadim ama aslinca pratiklik acisindan cok kullanisli. Tuvalete yetismekte vs sorun yasarsa bir muddet sonrasinda da, o zaman lazimlik dusunebilirsin.

Kakasini her zaman takip et. Beslenmesini degistirebilir, kabiz olmasini engelleyecek seyler yedirebilirsin. Ayrica kakasini tutarsa ne olabilecegini uygun bir dille anlatabilirsin.

Gece kuru kalkiyor idi ise gece de bez baglama. Biz egitime basladigimizda gece bezimiz doluyordu. Gunduz de kacirmalar vardi. O yuzden ilk hafta gece bagladim. Kizimi gece tuvalete kaldirabilsem baglamazdim ama kalkmadi. Bu konuyu ogluna gore ayarlarsin.

(484 puan) tarafından
Bugün 2. Günümüz daha hiç tuvalete çiş yaptırmadım hep altına kaçırdı. Bakalım bir süreç inş çabuk öğrenir.
(484 puan) tarafından
ÖzgeKP annemiz merhaba ben bugün oğluma lazimlik aldım ama hiç ona oturtamadim. Klozete koyduğum tuvalete oturuyor ama çiş yok anne diyip oturmak istemiyor. Bugün 3. Günümüz hala tuvalete çiş yaptırmadım. Günde 4-5 kere çişini altına kaçırıyor. Nasıl bir yol izlemeliyim acaba teşekkürler.
-Reklam-
+1 oy
(336 puan) tarafından
Öncelikle çocuğunu hazırsa tuvalet eğitimine saat başı tuvalete götürün orda ona hadi yap ona el saklayalım gibi hikayeler anlatın ilk hafta zor geçer sonra alışır 
(484 puan) tarafından
İnş çok teşekkür ederim.
0 oy
(665 puan) tarafından
Merhaba eski bir postmuş ancak oğlmla sizinki gibi bir durum yaşıyoruz,sonradan nasıl ilerlediniz çok merak ettim

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 186 göst.
14 Ekim 2022 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Dünyaa (962 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 104 göst.
4 saat önce 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Ezgilina (10 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 26 göst.
4 saat önce 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Ezgilina (10 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 81 göst.
1 gün önce 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Aycan123 (46 puan) tarafından soruldu
...