0 oy
276 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (177 puan) tarafından
Kızlar oğlum 1 ay sonra 3 yaşına giricek.

Sabırla onunda kendinde hazır olmasını beklerdim ve 13 gün önce başladık tuvalet eğitimine

 *bir tane su sesi çıkaran peceteki güzel bir lazimlik 

*4 adet alıştırma kilodu(ev içinde takmıyorum olası bı durumda dışarı çıkarken giydirmek için ki hiç çıkmadıgimiz için giydirmedim daha 13 gündür)

*Halıları komple kaldırıp evi ona hazır hale getirdim olası kazalar kacirmalar için 

Ve biz başladık bezi hiç birsekilde ne gece ne gündüz takmadım konuştum açıkladım ve son bezimizi birlikte çöpe attık .

Daha sonra hiç bir şekilde gece altını islatmadi hep kuru kalktı .

Ama bir iki gün gündüzleri hep ıslattı hem büyük hem küçük tuvaletini yaptı altına .sonra altına salaş şortlar giydirdigim için hemen onu çıkartıp olduğu yere yapmaya başladı tuvaletini ve bu noktadan bir adım ileri gidemedik hala.

Sürekli lazimliga tuvalete hatta banyoya bile oturttum belki birine olmasa birine yavaş yavaş yapar diye lakin korkmamasina rağmen yapmadı . Kalktigimiz an pijamasini çektim beş dakka sonra atıyorum salona geçtik aradan çok geçmeden hoop hemen şortunu  çıkarıp oraya yaptı . Yani bı turlu çiş *** demedi ve demesini geçtim kendiside gitmedi sürekli gidebilmesi için lambayı kapıyı açık bırakırım ki başka zaman kurcalamak için gider yani gitneyede korkmaz. Sizce bu süre zarfında nornalmi yoksa değil mi ? 13. Gün oldu ve ilerlediği yol bu kadar . Bu kadarına da sadece ilk beş günde geldi sonra bu şekilde devm etti . 

Doğrumu ilerliyorum yaparmi tuvaletini tuvalete yoksa çok geçmiş zaman hala hiç yapmadı yapmaz mı bı yardım edin fikir verin kurban olayım .

1 cevap

0 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından
Durumunuz bana cok ilginc geldi canim. Yani resmen bile bile yapiyor. Cisi, kakayi, tuvaleti bildigi halde -ki 3 yasinda bilir tabi- wcye gitmek yerine oldugu yere yapiyor demek...

Sortunu falan cikarip yapmasi da cok ilginc. Altina yapmiyor ama tuvalete de gitmiyor... Demoralize etmek istemem ancak 2 hafta az bir sure degil, hele ki 3 yas icin.

Ben seyi merak ettim: sonra ne yapiyor? Gelip sizi cagiriyor mu mesela? Siz napiyorsunuz hemen temizliyor musunuz?

Sanirim ben olsam bu durumda (2 haftalik surec sonunda)biraz zorlardim. Soyle ki sort yerine pantolon giydirirdim mesela. Ya acamaz altina yapar, ya da yardim isteyip tuvalete gitmek durumunda kalir. Bu durumda tuvalette onu surprizler bekleyebilir. Altina yaparsa hemen temizlemezdim. 2-3 dk 5dk falan o sekilde kalirsa belki altina yapmamasi gerektigini anlar. Oyuncaklarindan yardim alabilirsiniz. Varsa bir bebeginin poposuna cikolata surun ve onun da tuvalete gitmeyince poposunun boyle pis oldugunu anlatin. Ben aklima gelenleri yazdim ancak tabi her cocuk sahsina munhasirdir. Uygun gorduklerinizi uygulayip uygulamamak size kalmis tabi :)
(177 puan) tarafından
Demoralize olmadım aksine mutlu oldum . Sonuçta onlarla içiçe olduğumuz için gözden kaçırdığı kız şeyler olabiliyor bir dış göz bazen insana bı çok şeyi farkettire izliyor böyle net söylenen şeyler daha iyi ışık tutuyor .sonuçta buda bir fikir alışverişi.tesekkur ediyorum ve şöyle açıklayayım
Dönümü cikartip tuvaletini olduğu yere yapıyor çiş ise hemen donuyla o cisi silmeye çalışıyor
Büyük tuvalet ise ıslak mendilini bulup silmeye çalışıyor . Silerken gördüğümde ben silerim annecim diyip üzülüyorum anne çok yoruldu neden böyle yapıyorsun diye sürekli konuşuyorum bak buraya yaparsan hiç zorlanmayiz annecim diyorum ama sanki hiç takmıyor .yani kendi dışkısını birde silme temizleme çabasına giriyor.
Evet çok mantıklı geldi bu zor çıkaracağı birşey giydirme durumu bugün hemen onuda bı denemeliyim . Böyle yöntemleri bir bir yavaş yavaş siralamakta fayda var .oyuncak olayını yaptım lakin banamisin demedi o anda beni dinlemiyor bile . Ödüllendirme yapılmamalı dendi ama dün bir kere ona söz verdim otur annecim cisim var ikimiz de biliyoruz buraya yaparsan sana söz veriyorum parka gidicez bugün . Ama yine tık yok benimkinde .lazimligi odaya taşıdım hayır hemen dibine bile yapıyor ama lazimliga oturmuyor . Korkmadığını çok eminim çünkü sürekli otur kendin diyince bile oturup dakikalarca takılıyor öyle .
Profil image (2,520 puan) tarafından
Dun cevap yazamadim ama merak ettim bugun nasilsiniz, ilerleme var mi? Ayrica tuvaletini temizlemesi sanki bunu bir oyun haline getirdigini gosteriyor bence. Tuvalete yaparsa onu temizlemekle ugrasamaz. "Gel annem sen cisini tuvalete yap sonra beraber yerleri silelim senle, viledayi sen tutarsin vs" gibisinden cisini silme olayini baska bir aktiviteyle degistirebilirsiniz. Bir de ornek olacak birileri olsa guzel olabilir aslinda. Ben Elif serisini almistim mesela. Elif'in tuvalet egitimi kitabindan ornekler veriyordum hep. Ayrica arkadasi var bize geliyor bazen, diyodum annem bak Ayse de klozete gidiyor buyudu cunku, anne-baba vs de klozete oturuyoruz gibi ornekler siraliyordum. İse yarar belki sizde de.
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 242 göst.
2 gün önce 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Pinarsrc (29 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 156 göst.
3 gün önce 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Egah (62 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 139 göst.
5 gün önce 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Leila16 (132 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 122 göst.
...