0 oy
289 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (469 puan) tarafından
Bebeğim şu an 5 ay 9 günlük. Çoklu besin alerjisi var ben diyet yapyorum ama diyet yaptığım için hiç yiyecek bişey bulamıyorum yediklerimde hiç süt yapmıyo bebeğim aç kalyo mamada içmiyo. Sizce 5 buçuk ayda ek gıdaya başlamalımıyım yavaştan. En azından karnı doyar. Biran önce alışırsa. Bi yandanda çok kararsız kaldım çünkü hala çok fazla kusyo ek gıdayı nasıl sindircekse onuda bilmiyorum. 

8 Cevaplar

0 oy
(2,701 puan) tarafından
Canım doktora danış bunu nasıl başlicağını falan anlatır benimki de 5.5da başlattı 
(469 puan) tarafından
Ya bizim hep gittiğimiz doktorumuzdan memnun değiliz artık ona gitmicaz çünkü bu zamana kadar hep alerji belirtilerini her gittiğimizde söylememize rağmen bana hem sakın süt ürünlerini brakma yemeye devam et bunlar gayet normal şeyler diyip geçyodu çocuğum 5 ay eziyet çekti bu yüzden.
(2,701 puan) tarafından
Keşke başka doktora gitseydin, benim de mukus ve kan vardı hemen süt ürünlerini kestik düzeldi
-Reklam-
0 oy
(16 puan) tarafından
Bunu dokturuna sormalısin genelde alerji doktorları hafif tadım yaptırmayı öneriyor kase kase yemiycek zaten sadece bir çay kaşığı yer 
0 oy
tarafından
Anlattıklarınıza göre bebeğiniz ek gıdaya hazır değil henüz. Başlayıp başlamayacağınıza doktorunuz karar verebilir. Siz ya da bizler değil.
0 oy
(54 puan) tarafından
Bizim Dr umuz 4.5 ayda başlattı kızım zayıf olduğu icin
0 oy
(684 puan) tarafından
Bebegin hassas canim bizim soylememiz ya da kendin isteyerek baslama,once doktoruna sor en dogrusunu o soyler nasil,neyle baslamali hepsini soyler en iyi sekilde
0 oy
(163 puan) tarafından
Mama neden yemiyor. Alerjik bebekler için formül mamalar var onlardan kullanmalısın. Alerjisi olduğu için normal mama içemez ama onları içebilir. Aç kalmasın yavrucuk. Geceleri hiç olmadı pirinç unundan az bişey mama yapıp yedirebilirsin bence. 5 aylık olduğu için yumuşak gıdaları yutabilir ilk etapta vereceğin miktar çok olmamalı ama . 
0 oy
(52 puan) tarafından
Benim kızımdada çoklu gıda alerjisi var. Ek gıdaya 7. Ayda geçirdi doktor ama 6. Ayda aptamil progemin as anne devam sütüyle başladık. Sizde ek gıda değil ama anne devam sütüyle doymasını sağlayabilirsiniz. 
0 oy
(18 puan) tarafından
Kesinlikle doktor karar vermeli. Bir de doymadığına size düşündüren ne? Az emiyor ya da huzursuzsa belki gelişim dönemiyle ilgilidir(etrafını keşfetmesi vs.) bir de ek gıdaya başladığınızda ilk aylar zaten tadım yapacak yani zaten doyacak kadar veremezsiniz. Ve son olarak söylemeden geçemeyeceğim evet alerji diyeti zor ama bu durum sütünüzü etkilemez, bol su içmek kafanın bedenin rahatlaması ve bebeğin emmesi sütü artıran faktörler. (benim de ilk bebeğimde besin alerjisi vardı, dört aylık diyetten sonra yavaş yavaş açtık, size de çok geçmiş olsun.) 

İlgili bir soru bulunamadı

...