0 oy
370 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (8 puan) tarafından
Merhaba. Süt alerjisinde diyeti kendiniz açtıktan ne kadar sonra bebeğe denettiniz ve ne ile başladınız acaba?

4 Cevaplar

0 oy
(1,561 puan) tarafından
Bende burda bekleyim aklımdan şuan geçen soruyu sordunuz:) bize de doktor 7.ayda açacağını söyledi sizin  bebeğiniz kaç aylık 
(8 puan) tarafından
Bülent Şekerel diye bir doktor var okadar uzun süre diyeti doğru bulmuyor. Bebeğin vücudu alışmalı  diyor. 1 buçuk yaş çok uzun Allah yardımcınız olsun
(195 puan) tarafından
Nasıl bir katı diyet biraz anlatır mısınız lütfen test yapıldımı nasıl ilerlediniz
(8 puan) tarafından
Ben o doktora gitmedim sadece araştırdığım kadarını söylüyorum et,sütve süt ürünü,kuruyemiş,soya gibi katı diyetten bahsediyorum. Bize sadece kan testi yapıldı bildiğiniz gibi kan testinin güvenilirliği çok düşük.
(1,561 puan) tarafından
Bizim de kaka da kan ve mukus vardı kan testi yapıldı bi çok şeye alerjisi cıktı doktor 5.aya kadar herşeyi yasaklamisti bu ay gitti 7.aya kadar devam dedi ama bizde ki mukus halen bitmedi sizde bitti mi
(8 puan) tarafından
Evet bitti ama ben ek olarak alerji maması veriyorum belki o etkili olmuştur bitmesinde. Mukusun geçmesinin uzun sürebilidiğini söylüyor herkes.
-Reklam-
0 oy
(195 puan) tarafından
Bizim Dr diyeti açmamı söyledi mesela keki sütle yaptım yedim kanlı kaka birde ek gıda tadımlık başladı patates havuç verdim birde sidefer kan damlası başlattı hangisi dokundu bilemiyorum Dr fırınlayarak başlamamı söyledi peyniri böregin içine koyarak 7. Ayda da yogurt dene dedi ama çok üzgünüm ki daha alerji geçmemişki bugün Dr gidicem tekrar napıcam bilemiyorum artık 
(8 puan) tarafından
Ben kan ilacı vermiyorum çünkü bişey dokunsa kakasından belli ediyor ilacı verdiğim zaman kakanın renginden dolayı anlayamıyorum dokundu mu dokunmadı mı. Doktora söyledim başka yazdı ama onda da aynı şey oldu içirmiyorum.
(195 puan) tarafından
Bizimde Dr kesti D3 ve kan damlayı gene diyete devam ((
0 oy
Profil image (557 puan) tarafından
1 hafta sonra 14 aylık bebeğim. Ben diyet yapmıyorum ama oğlum yapıyor süt alerjimiz var. Dr böyle uygun gördü ben yeyince ona çok bi etki etmiyor. O yiyemiyor.

Bebeklerde süt alerjisi 2 yaşından sonra geçiyor diye biliyorum ben. 1 yaşında alerji testi yaptırdık tekrar 9 aylıkken den daha yüksek çıktı değeri. Fırınlanmış yiyebilir mi diye de baka bi test yaptırdı, oda reaksiyon vedi. Henüz kabul etmiyor vücudu. 6 ay sonra tekrar bakalım dedi. 
(8 puan) tarafından
2 yaş üst sınır. Her bebekte farklı seyrediyor tabiki ama genelde 6  9 ay arası geçiyor
0 oy
Profil image (16 puan) tarafından
Bizim birkaç şeye alerjisi vardı 4.5 aylıkken hepsini açtım zayıf bir bebek olduğu için açar açmaz 1hafta bekledim birşey olmayınca yoğurtla başladım çok şükür birşey olmadı hatta çok seviyor .( Tabi doktorun demesiyle verdim.)
(8 puan) tarafından
MaşaAllahh. Birçok kişi doktor gözetiminde denetiyor. Siz evde mi verdiniz yoğurdu acaba?
Profil image (16 puan) tarafından
Doktorumuza 7/24 ulaştığımız için evde verdik. Birşey olursa beni arayın demişti. Kendim yapmıştım lor peynir de verdim o dönemde .

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 675 göst.
22 Nisan 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde eylülkızı (1,020 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 1,660 göst.
24 Şubat 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde eylülkızı (1,020 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 855 göst.
0 oy
2 cevap 586 göst.
...