0 oy
441 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (22 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Merhaba anneler. Birkaç gün sonra beş aylık olacak yavrum.Geceleri 3 sefer uyanan bebek  bir ay önce bu uyku gerilemesi döneminde bir anda saat başı uyanıp mızıldanır oldu. Emzik teklif edince ağzını kitliyor elleriyle itiyor. Memeye getirince kabul ediyor emip uyuyor. Başlarda geçici birşey zannettim ama tamamen huya dönüştü bu durum. Bir iki dk geç vereyim haykırarak ağlamaya başlıyor artık. Acaba büyüme evresinde sık mı acıkıyor diye düşündüm ama son zamanlarda 1 saat aralıkları bırakın emziriyorum koyuyorum 20-30 dk sonra geri istiyor oluyor. Belki uyanıyor ve uykuya geri tek başına dönemiyor bilmiyorum. Uykusuzluktan, gece defalarca kalkıp bebeği alıp geri koymaktan çook yoruldum. Benim gibi olan benzer şeyleri yaşayan var mı acaba? Ne zaman geçecek düzene girecek bu süreç. 

5 Cevaplar

0 oy
(721 puan) tarafından
Siz uyku eğitimi vermeyip memede uyuttuğunuz sürece böyle devam edecek.memeyi kestiğinizde çaresiz ağlaya ağlaya o zaman ancak öğrenir. Eğitimleri araştırıp şimdiden başlamanızda fayda var. Bu alışkanlık kendiliğinden geçmiyor. 
(22 puan) tarafından
Önerebileceğiniz bir yöntem var mı acaba
Profil image (456 puan) tarafından
37 günlük bebeğim var doğdugundan beri aynı şekilde uyku eğitimi için erken mi
(1,186 puan) tarafından
Uyku eğitimi için 4 ay sonrası deniyor ama deneyen biri olarak en ideali  5 buçuk 6. Ay

37 günlük bebeğe asla öyle bişey yapmayın neticede 1 ay önce sizin karninizdaydi
Profil image (456 puan) tarafından
Teşekkür ederim acemi anneyim
(721 puan) tarafından
5 aylıkken ferber yöntemini kullanarak verdik. 8.aydan beri geceleri hiç uyanmaz şu an azı dişleri çıkıyor 16 aylık ama hala gece ve gündüz uykuları düzenli.
-Reklam-
0 oy
(303 puan) tarafından
Bendede memede uyuma alışkanlığı kazanmaya basladi cocuk. 3 bucuk aylik suan. Emzikle uyuyan bebek emzikde almaz oldu. 5. Ayını bekliyorum uyumayi ogretmek icin en uygun vakitmis. Sizde ufaktan baslayabilirsinjz ama aglar ilk zamanlar kucaginiza alip sakinletip.geri yatirin oyle oyle alisacak
(22 puan) tarafından
Bu gece bunu denedim direk emzirmek yerine kucağımda gezdirdim unutturayım diye çığlıklar atarak ağlamaya başladı. Gece olduğu için komşuları rahatsız etmekten de çekiniyorum malesef. Önerebileceğiniz yöntemler var mıdır acaba
(303 puan) tarafından
Ben de sadece okuduklarim kadar biliyorum. Cocugu cok aglatmadan ne yapsam diye. Mesela rutin olusturun. Okudugum bir yazıda sunu demis.

Ornegin aksam 7de dus aldirin ve pijamaları giydirin ne sekilde besleniyorsa (meme yada mama) besleyin ve gaz cikardiktan sonra yataga goturun. Saat kacta gittiyse hergun ayni saatte besige koyun. İlk zamanlar konusarak yatagi sevdirin aglamaya başladığı zaman kucaginiza alin sakinlestirin ve yataga tekrar koyun ama asla yanindan ayrilmayin. Bu sekilde yaparak uyuyacaktir.
kendi yorumumu da katacak olursam :
Hergun tekrarlandikca anlayacak ki bu yatak benim. Bu sakinliği yakaladığımiz an (ki bence 1 2 hafta baya zorlu olacak) once konusmalar ve temas azaltilmali. Sonra yataga bırakıp yalniz birakilmali. Bu surec tahminimce aylar alacak ama aglayarak çaresizliği öğretmektense bi kac ay eziyeti cekmej cok daha mantikli. Birde bizimle ayni odada yatmamaliymis alisma evrelerinde. Yani oda ve benlik fikri gelismeliymis. Sonra yanimizda yatsada farketmezmis.


Bebegin neyle uyumayi sevdigide mühim. Cok yakın bir dostum kafasına bağladığı esarbi veriyor yavrucuk onun kokusu ile uyuyo. Benim oglumda baby nest inin yastigini cok seviyor oku veriyorum yanina uyurken yuzunu ona dayiyor oyle uyuyor mesela. Ama hala normal uyuma seklinde gecmedim ben sadece uyuduktan sonra besige koyduğumda veriyorum ki alissin ona. Uyku arkadasi gibi bisey olsun.
Bizimki biraz meyilli gibi umarım alisir
(303 puan) tarafından
Sabah kalktiginda da aksam yattığı pijamaları cikarin ki bilsin gece uyurken onlar giyilecek. Oglen uykularında da ayni rutin devam etmeli ayrıca
(22 puan) tarafından
Teşekkür ederim yorumunuz için. Gece kokumun sindiği birşey koyayım yanına bakalom belki o koku ile uyanmaz daha uzun uyur:)
0 oy
(401 puan) tarafından
Benim kızımda memede uyurdu 6 aylık  5 haftalık hamileyim sütten kestim  ilk 2 gün çok zor oldu mama içmedi sonrasında alıştı 12 gibi kalkıp mama içiyor tekrar uykuya salayarak geçiyor 
(22 puan) tarafından
Benim bebeğim şuan sadece anne sütü içiyor başka teklif edebileceğim birşey yok geceleri uyandığında. Emziği vermeye çalışıyorum önceden alınca sakinleşirdi şimdi asla kabul etmiyor. Memeyi emdikten sonra alıyor sadece. Gözünüz aydın bu arada :)
(401 puan) tarafından
Tesekur ederim canım benim kızımda emdiği zaman burda biri paylaşmıştı instgram dan bi uyku eğitmenin mesala gündüz uykularından 1 tanesini bırak bide gece 10 dk geç uyut 2 3 gün sonra bidaha 10 dk geç uyut öylede uzun süre uyur Allah yardımcın olsun canım
(22 puan) tarafından
Canım gündüz 2 uyku yapıyor çok nadir 3.kez uyutabiliyorum. Uykuları da zaten kısa sürmeye başladı. Bir tanesini bırakırsam bu aylar için çok zor olur zaten uykusuzken ortalığı yıkıyor. Birde düğüne gittik bi kaç gün dışarıda olmamız gerekti yorulduğu ve geç uyuduğu halde geceleyin aynı uyanma sıklığı devam etti. Yine de denerim bi 10 dk ileri şeklinde sağolun
0 oy
(352 puan) tarafından
Ahh o uykusuzluk biz 2 aylık olacağız gece sureklı kalkıyor saat sabahın 5 i oldu mu sankı alarm kurmuş uyanıyor dahada yatmıyor bu böyle sürer galiba birde senin bebeğin Kaç dakıka emiyor cnm o onemlı ıkısınıde ver güzelce içsin sonra kendı memede uyuya kalır ağzından cıkarır öyle yatağa koy... 
(22 puan) tarafından
Öyle de denedim daha uzun uyur mu acaba tam doymuyor mu düşüncesi ile. Fakat yine 40.dakikada uyanmıştı.Bana açlıktan ziyade alışkanlık oldu gibi geliyor maalesef :/ ilk 2 ay bizimde çok zor geçti. 3.ayda tam biraz düzene girdi derken sonra da böyle oldu. 4.ay uyku gerilemesi yüzünden mi oldu bilmiyorum
tarafından
35. Dk durt hareket etsin bu tabi gunduz uykusu için geçerli.
0 oy
tarafından
Benim bebegim de memede uyurdu hic sorun yaşamadım uyumayi seviyor cunku. Bazi bebek memeyi aliskanlkk haline getiriyor. Emzik gibi aynı. Emzikte almadi bi iki kere aldi daldiktan sonra kendisi atıyordu ağzından. 

Puf noktalar cok var uykuda. 5 aylikta uyku araliklari 2 saat sanirim memede uyuyorsa eger kucağında uyutmaya calis ve duzen kur 5 gun kadar. Alışıyor. Sonra pis pislarsin duzen olunca uyuyor cunku..

Gunduz de 40. Daiika da uyaniyorsa 35.dk dürt dönsün hareket etsin. Baktin uyandi kucagina al hemen uyut. Cok aydınlık olmasin evin. Boyle boyle kurabilirsin duzeni..
(22 puan) tarafından
Bebeğim gündüzleri hamak beşikte sallanarak uyuyor ama gece uykusuna geçerken 20.30 da asla sallattırmıyor kendini. Emip sakince yatarken uyuyor 40 50 dk sürüyor gece uykusuna geçmesi. Ama bir iki saat sonra sürekli meme için uyanmaya başlıyor. Yani aslında memede uyuma durumu sadece akşam bir defa oluyordu. Ama şimdi gece boyu ya meme için uyanıyor ya da uyanıp memesiz uykuya dönemiyor çözemedim. Bebeğimin doğduğu andan itibaren kendi kuralları vardı resmen hep çok zordu koyayım uyusun bir bebek olmadı hiç malesef. Uyusa memede uyuması benim için de sorun olmazdı ama tüm gece 30 40dk da bir uyanıp ağlaması hele ki bu sıcaklarda sürekli aynı yatakta dipdibe yatmak onu da terletiyor beni de. Yaşadığım uykusuzluk çok ayrı bir boyut tabi birde..
tarafından
Kac aylik bebegin. Bi gerileme atak donemi olabilir cunku
(22 puan) tarafından
İki gün sonra 5 aylık olacak. 4.ay da başladı bizim bu durum
tarafından
Uzun surebiliyor 1.5 ay süren de var

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 187 göst.
16 Ocak 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Ebru11 (81 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 142 göst.
0 oy
2 cevap 161 göst.
21 Mart 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Elif.61 (23 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 96 göst.
3 Ekim 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde burcin888 (59 puan) tarafından soruldu
...