0 oy
258 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (10 puan) tarafından
Selam arkadaşlar, benim kızım 14 aylık olmak üzere ve maalesef ki yaşıtlarına göre çok zayıf. Doktora götürdük, sağlıklı ve değerleri fazlası ile iyi. Hareketleri, konuşması, yürümesi falan hepsi maşallah çok iyi ve aktif. Lâkin bir türlü kilo almıyor. Denemediğim yok kalmadı, düzenli beslenmesine çok dikkat ediyorum, meyvesi, sebzesi vs. Lâkin bur türlü kilo yok. Ne öneriniz var acaba? Bu durum fazlası ile üzüyor beni. 

2 Cevaplar

0 oy
(31 puan) tarafından
Ben de çok kafama takiyodum ama ne yedirirsen yedir her bebeğin bünyesi aynı.olmuyo ben de götürdüm doktora ve gayet saglıklı.kızım boyu da iyiyse hiç takma kafana
(10 puan) tarafından
Boyda çok şükür iyi lakin dediğin gibi, asla kilo alımı yok. 3 ayda 500 gram fazlası olmadı. Her anne için üzücü bir durum.
-Reklam-
0 oy
Profil image (4,555 puan) tarafından
Canım bak maşallah gelişimi çok iyi sağlıklı bir bebeğin var ne güzel işte bence çok kafaya takma kim ne derse desin. Benim kızım da yaşıtlarından geri gidiyor herkes bu nasıl 6 aylık bebek hiç göstermiyor sanki daha 2 3 aylık gibi duruyor diyorlar, küçük zayıf cılız diyorlar hatta bugün 6 aylık kontrolde sağlık ocağındaki hemşire bile çok ciliz duruyor dedi. sütün galiba yağlı değil yaramıyor mama başla diyen tanıdıklar bile oldu ama kafaya takmıyorum özellikle kendisi kilolu olup cocuguma laf söyleyen olduğunda  kasaba et borcum yağ borcum yok sen kilolusun da ne işe yarıyor diyorum alıyor cevabını. Kızımın gelişimi iyi boyu güzel kafa gelişimi güzel 6.ayda ne yapması gerekiyorsa hepsini yapıyor çok zeki sağlıklı bir bebeğim var Allah'a şükür bütün bunlar kiloyu unutturuyor bana. Ben kendim de kiloluyum bir düşününce gerçekten hiçbir işe yaramıyor valla kilolu olsa ne zayıf olsa ne önemli olan sağlıklı olması. :) 
(10 puan) tarafından
Aynen öyle canım. Lâkin insanların üst üste aynı şeyi söylemeleri, yaşıt bebekleri olan akrabaların kıyaslayıp iyi bakmıyorsun demesi insanı çıldırtıyor. Dediğin gibi benim için de teselli kaynağı çok şükür kızımın yaşıtlarından çok daha erken konuşup, yürüyor olup fazlaca Zeki olması. :)
(365 puan) tarafından
Güneş hanım 6 aylıkken bebeğinizin kilo boy ve baş çevresi ne kadardı acaba. Benim oğlumda 6aylik 5bucuk kilosu boyu tam baş çevresi de 40 cm ama doktorlar az dedi 41 yada 42 cm olması gerekiyormuş. Beni baya korkuttular takipteyiz şuan dua edin inşallah hayırlı ve temiz sonuckar alırız.
Profil image (4,555 puan) tarafından
6 aylıkken kilosu 6.135 gramdi boyu 67 cm baş çevresi sanırım 41 idi.  Şuan 9 aylık ama boyu az uzadı 69 olmuş kilo alamadi tam 7 kilo şuan. Persentel altındayız ama çok takmıyorum ya kızımın sadece kilosu düşük geri kalan herşeyi müthiş

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 430 göst.
8 Nisan 2024 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Gülrana (342 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 225 göst.
21 Nisan 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Asiye19286 (8 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 307 göst.
0 oy
2 cevap 271 göst.
7 Haziran 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde meryem nur (110 puan) tarafından soruldu
...