0 oy
408 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (143 puan) tarafından
Kızlar dün doğum yaptım dün gece bebek çok huysuzdu uyumadi doğru düzgün de emmedi, gündüz beslenmesi iyi.bu gece de uyuyor 3 saat önce emzirmistim az önce yine emzirdim ama az emdi uyuyor uykusundan biz uyandırıyoruz emzirmek için basarabilirsek.napicaz böyle ilk bebeğim yardım eder misiniz

9 Cevaplar

0 oy
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Gozunuz aydin allah anali babali buyutsun evladinizi. İlk gunler uykuda olmasi normal, emzirme suresi biraz dogum kilosu ile dogru orantili. 2 kilolarda dogan bebekler 2 saatte 1 kere, 3 kilolarda dogan bebekler 3 saatte 1 kere emziriliyor. Emzirme suresini emzirmeye basladigini andan itibaren hesapliyorsunuz. Emzirdiginiz yarim saatlik sureden sonra 2.5 saat sonra emzireceksiniz yani, emdigi sure de zaman araliklarina dahil. Uyandirmaya calisin, ac kaldikca kan sekeri duser, kan sekeri dusen bebek hepten uykuya meyilli olur sonuc olarak da sarilik ihtimali artar. Baktiniz uyanmiyor sutu sagin kasik kasik icirin kizima oyle yapiyordum zaten birkac kasik yetiyor midesi kiraz kadar. Yeterki ac kalmasin minnos.
-Reklam-
0 oy
(154 puan) tarafından
1 saatte bir emzir canım sarılık filan olmasın 
(143 puan) tarafından
Nasıl uyandiricam peki canim uyudu mu derin uyuyor
(154 puan) tarafından
Canım bnm kızım sarılık olmustu ayakların altına vuruyorduk altını açıyorduk
(143 puan) tarafından
Tamam canım çok teşekkür ederim deneyecegim
0 oy
(8,933 puan) tarafından
Yeni dogmus bebek icin 3 saat biraz uzun bir sure. Sarilik olma ihtimali var. En fazla 2 saatte bir emmesi lazim. Gazini cikariyor musunuz?
(143 puan) tarafından
Kendi kendine çıkarıyor gazını su an
0 oy
Profil image (15 puan) tarafından
Merhaba hanımefendi aynı sorun bizde de vardı doktorumuz bir hareket gösterdi o anında uyandırıyor ayak parmaklarının altındaki tabanına baş parmağınızı koyun bastırarak aşağı indirin hemen uyanıyorlar 
(143 puan) tarafından
Çocuğun parmaklarını mi asagiya indireyim
Profil image (15 puan) tarafından
Hayır parmaklarının altında hemen ayak tabanı varya orası
(143 puan) tarafından
Tamam canım çok teşekkür ederim
0 oy
(3 puan) tarafından
Öncelikle hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün kuzuyu 2 saatde 1 hatta saat başı emdikleri bile oluyor benim oğlumda kan uyuşmazlığı yüzünden sarılık oldu düşüktü ama oda uyanmiyordu topuğuna vura vura uyandiriyoduk ne kadar çok emerse o kadar çabuk atar 3 saat uyuması çok riskli Allah korusun birden yükselebilir eğer hala hastanedeyseniz taburcu olmadan ölçerler zaten Allah yardımcınız olsun bol bol süt :) 
(143 puan) tarafından
Amin canım çok teşekkür ederim
0 oy
(518 puan) tarafından
Ayağını kasır gibi yap mecbur kaldiricaksin hemşire burnunu sık fln diyodu 3 saati gecirmemeye bak az yesede merak etme midesine gidiyodur biseyler doyuyodur
0 oy
(1,025 puan) tarafından
Mutlaka uyandıracak son. Az az olmaz artık bol bol emecek. Yenidoğan sarılığı artar yoksa. Kan şekeri düştüğü için uykuya meyilli oluyor. 2 saatten l bir ayağına vur, altını aç mutlaka uyandir. Ağlamasın dan korkma. Sık sık besle. Sütün azsa mama verebilirsin ama biberon verme sakın. Enjektör le yada kaşık biberonla.  Az emerrse sarılığı yükseliyor.
0 oy
(8 puan) tarafından
Yarım saatte bi emzir canım sarılık olmasın bebek
0 oy
(277 puan) tarafından
Oğlum doğduğun da iki gün kuvezde kaldı eve getirdik hiç uyanmıyor. Ayak topuğuna vuruyoruz burnunu sıkıyoruz uyanmıyor. Sonra altını actik bezini değişip ıslak mendille poposunu silince uyandi. Islak mendille ensesini boynunu sil. Eğer uykuda emebilirse uykuda emzir üç saat çok uzun bir süre onların midesi kiraz çekirdeği kadar hemen acikir hemen doyarlar. Üç saatte o bebeğin kan şekeri düşüyordur ondan uyanmiyordur.  Oğlum 46 günlük oldu iki saatte bir emziriyorum bazen uyumuyor uykusu çok olunca iki buçuk saate çıkarıyorum. Emzirdikce o toparlar uyanır.

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 377 göst.
20 Ağustos 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Kerim uras'in annesi (24 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 370 göst.
18 Ekim 2019 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Taha nın annesi (14 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 120 göst.
0 oy
7 cevap 316 göst.
...