0 oy
205 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (42 puan) tarafından
1,5 aylık hamileyim. 20 aylık kızım var. Emerek uykuya dalıyor. Emzirmeyi nasıl bıraka bilirim ve alternatif olarak ne vermeliyim?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
Bebek Ayı 20

5 Cevaplar

0 oy
(130 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Bende aynı durumdaydım kızım emiyordu hamile kaldığımda bazı doktorlar hemen kes emzirmeyi sütün kalitesi düşüyor zaten falan dedi bazıları vitamin değerlerin normalse devam et kesme dedi bende emzirmeye devam ettim hamileliğimin 4 i. Ayında sütün tadı değişti sanırım kendiliğinden bıraktı hiç zorlanmadım emmeyü çok seven bi çocuk olduğu halde zaten 18 aylık falan olduğu için normal şeyler yedirdim yemek yemeyi pek seven çocuk değil ne seviyosa onu verdim :)
(42 puan) tarafından
Yorumun için çok teşekkür ederim düşüneceğim :)
-Reklam-
0 oy
(6,550 puan) tarafından
Bebeğinde bi sorun yoksa emzirebilirsin oğlumda gelişim geriliği oldu bıraktım emzirmeyi 
0 oy
(336 puan) tarafından
6 aylık hamile olana kadar emziren bilirsiniz zaten sonra 2 yaşar sütten kesersiniz kan eksikliği yoksa süt vere bikirsiniz 
0 oy
(61 puan) tarafından
Nacizane fikrim, karındaki bebek ilk aylarda çok küçük değerlerle gelişiyor, o yüzden bebek emzirmekte bir sakınca olmadığını düşünüyorum, genelde de bu söyleniyor. Sütün tadı sanırım 4 aylık gebelikten sonra değişiyor, kolostruma dönüyor. Çünkü vücut yeni bebeğe hazırlık yapıyor, o yüzden süt de yeni bebeğin gelişimine göre değişmeye başlıyor, o süreçte de halihazırda emen çocuk kendiliğinden sütün tadı değiştiği için emmeyi bırakabiliyor. Ben de olsam bu kararı ona bırakmayı tercih ederim. Yalnızca karındaki bebeğin de gelişimini bir yandan takip etmekte yarar var. 
0 oy
(911 puan) tarafından
Ben 16 aylikken biraktim emzirmeyi. Geceleri yatmadan once 150 ml devam sutu verdim. Ilk 2 gun baya huzursuzdu ama. Sonra alisti. Zaten ac olduklari icin degil aliskanlik oldugu icin emiyorlar. 3 4 ay gece yatmadan onceki siseden sonra birdaha istemedi. Bi ara gece uyanip sut istedi bende acikti heralde diyip verdim. Simdilerde hep gece de mutlaka 1 kere uyanip sut iciyir bi 120 ml kadar, ki normalde ihtiyaci yok cunku iyi besleniyor gun icinde. Bebim yaptigim hatayi yapma gece uyanirsa verme. Su teklif et

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 366 göst.
0 oy
15 cevap 552 göst.
15 Mayıs 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Gulsah2 (1 puan) tarafından soruldu
...