0 oy
639 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (34 puan) tarafından
Merhabalar bebeğim doğduğundan beri sadece anne sütü alıyor, kilo alımıda çok iyi ve süt alerjisi olan bir bebek. Su mevzusu aklımı kurcalıyor, çok dikkat ettim hiçbir sey vermedim sadece anne sütü alsın diye ama hava 36,dereceleri geçti bizim bile damağımız kuruyo yanıyor. Acaba sadece anne sütü derken iskence ediyor muyum bebeğime su vermeli miyim her doktora gittgimizde gerek yok dedi ancak verilsede olur mu verilmesin mi gerek yok ne demek? Doktor görüslerinizi paylasır mısınız kafam karıştı, bebeğim 5ay 10günlük
Bebek Ayı 5

14 Cevaplar

+1 oy
(179 puan) tarafından
Genelde doktorlar gerek yok diyo ama sizn bebek nerdeyse 6 aylık zaten .6. ayda başlıyo siz biilirsiniz ama  ben olsam verrirdim günde 2.3 çay kaşığı
(34 puan) tarafından
Teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
tarafından
bana cok sicak oldugunda 2 3 cay kasigi verebilirsin demisti ama sulukla 4 5 defa veriyorum 3 4 damla 3 aylik bebegime
(34 puan) tarafından
İstahında değisiklik oldu mu su verince
tarafından
hayir yine ayni lsi gibi emiyor ama alnini kiristiriyor sanki aci bise vermisim gibi tepki veriyor
0 oy
(41 puan) tarafından
Yani cok sıcak valla ben veriyorum biberonla 25 cc kadar bu gün 4 aylık oldu çok şükür.. su bu zaten ne zararı olabilir çok fazla üstüne düşmemek lazım biz yanıyoruz arada baharatsız acısı olmayan çorba felan tattırıyorum kaşığın ucuyla çık minik şekilde geçen yoğurt tattırdım :) hiç birşey olmaz Allahın izniyle hava çok sıcak her gün duş alıyoruz uyurken üst örtmüyoruz ki örtsem de ayakla açıyor:) yani güzel anne benim fikrim bu uyguladığım da dr'a çok fazla takılmamak lazım şimdi karar senin :)
(34 puan) tarafından
Anladım tesekkür ederim :)
0 oy
(42 puan) tarafından
Bizim burda 24 25 derece benim bebeğim 5 aylıkken başladım su içirmeye artık 2 3 çay kaşığı kadar 
(34 puan) tarafından
Bir gün icin mi 2-3 çay kaşığı? İştahı emmesi fark etti mi
0 oy
(353 puan) tarafından
Benim bebeğim 4 aylık ve doktorum su vermemi önerdi dilinde pamukçuk çıktı çünkü her emzirmeden sonra birkaç kaşık su ver dedi ve şimdilik su verdiğim için sorun hiç yaşamadım aksine severek içiyor belki linç edenler olur böyle dediğim için yani ben de çok karşıydım başta ama nasıl desem şu an sıcaklarda su vermenin gayet mantıklı olduğunu düşünüyorum. 
(34 puan) tarafından
Benimde karıştı kafam, su verdim baya sevdi ama bu aralar atak döneminde zor emiyor midesi dolar daha az emer diyede çekiniyorum.
(353 puan) tarafından
Çok vermeyin sorun olacağını sanmıyorum
(353 puan) tarafından
Bir de artık 6 aylık olmuşsunuz yani bence verin
0 oy
(54 puan) tarafından
Kimi dr verme diyor kimisi bir zararı yok diyor ama ben 2 cocugumada verdim ve bir zararını görmedim cnm bebisin de nerdeyse 6 aylık olmuş zaten bence vermelisin artık.
(34 puan) tarafından
Tamamdır teşekkür ederim
0 oy
(392 puan) tarafından
Benimkide 5 aylık bende vermiyodum arada çay kaşığıyla veriyodum dün biri ağzına bardak götürdü mü ağlıyo büğırıyo kaynanam da susuz dedi bardağa doldurmuştum az bişi hepsini içirdi hiç o kadar vermemiştim ama artık veririrm zaten 6 aylık olmak üzere
0 oy
(336 puan) tarafından
Havalar çok sıcak ben vermedim 2 aylık küçük diye bebeğim susuz kalmış su ver dedi doktor
0 oy
(1,668 puan) tarafından
benimlide 4aylik veriyoruö günd 3 defa her defadind 3.4 çay kaşiği çunku çok sicak 
0 oy
(33 puan) tarafından
6. Aya kadar bebekler su ihtiyaclarini anne sutunden aliyorlar ve bebeklere verilen fazla su doygunluk hissi yaratiyormus. Ama karar tabiykide sizin biz 103 gunluguz hem doktor tavsiyesi hem kendi kararimizla vermiyoruz henuz. Ve suanda izmirdeyiz. 
0 oy
(485 puan) tarafından
Benim kızımda 4 buçuk aylık ben veriyorum su benim kızımın hem süt ve süt ürünleri hem yumurta alerjisi var su hayattır .
0 oy
(53 puan) tarafından
Vala canım benimki çok çok ağladığı için bide enfeksiyonu olduğu için doktor önerisiyle veriyorum çünkü ağlayınca ağzı kup kuru oluyo bende veriyorum doktor bana ver dedi 
0 oy
(34 puan) tarafından
Çay kaşığı ile ver Dr lara bakma. Benimki 6 aylık doktorlar bir yudum verebilirsiniz diyor da ben çocuk ağlayınca veriyorum kana kana içiyor bardakla bile kana kana içiyor. Bu sıcaklarda dayanamaz küçücük bebiş. Benimki kış çocuğu olmasına rağmen veriyordum her emzirmeden sonra 1çay kaşığı) ağzı temizlediği için pamukçuk oluşmasını da engeller. Özellikle gece ver ki bakteriler çoğalmasın. Pamukçuk çok can yakıcı bi rahatsızlıklık bebişine yazık ( bebeği 2 aylık olan birine yazdığım yazıyı kopyaladım)
0 oy
(1,092 puan) tarafından
Kafanıza çok takılıyorsa yavaş yavaş başlayabilirsiniz alıştırmak için bir kaç çay kaşığı. Ben hiç vermedim 6. aya kadar hala lışamadı bir türlü keşke tattırsaydım diyorum.

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 647 göst.
26 Ocak 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Arifemiran (10 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 263 göst.
0 oy
1 cevap 140 göst.
6 Kasım 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Nazli.51 (278 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 235 göst.
14 Eylül 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde TunaAlpin annesi (64 puan) tarafından soruldu
...