Bebeğe kıyma ne zaman verilir? 7-8 aylık bebek beslenmesi

0 oy
798 göst.
19 Temmuz 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde (153 puan) tarafından soruldu
Bebeğim 7 aylık, kıymayı 1ay sonra yani 8.ayda çorba içinde vermek istiyorum, sizce kıymayı ne zaman vermek en mantıklısı? 

Not :kızım halen meyve püresi yiyor, peynir pekmez çorba ekmeğe henüz başlamadık

7.ay neleri vermeye başladınız?

teşekkürler 
Bebek Ayı 7

7 Cevaplar

0 oy
19 Temmuz 2021 (2,201 puan) tarafından cevaplandı
20 Temmuz 2021 tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Canim artik basla kuzu kiymaya bence 7.ayda ben kemik suyuna corba kuzu kiyma ile kofte tsrhaba corbasina sebze yemeklerine kullandim hep yumurta sarisi peynir pekmez avakado omlet pankek bunlari yapabilirsin  8.ayda cevize basladim ben suan 9 aylik 10.aya yaklasiyo yumurta beyazi da vermeye basladim kontrollu
-Reklam-
0 oy
19 Temmuz 2021 (165 puan) tarafından cevaplandı
Corba 6 aydan veriyom kofteli corba 
19 Temmuz 2021 (412 puan) tarafından yorumlandı
Köfteli çorba nasıl yiyor canım ya nasıl köfte bana da anlat da ben yapayım
19 Temmuz 2021 (165 puan) tarafından yorumlandı
Canim ben azeriyim su koyuyorum icine kofte havuc patates gul kelemi sogan bisiriyom blenderden gecirip veriyom sizin turklerde veriyo artik yemeli alti aydan sonra cocuk
0 oy
19 Temmuz 2021 (3,809 puan) tarafından cevaplandı
6.aydan beri herseyi verdim valla hicbisey ayirmadim
19 Temmuz 2021 (153 puan) tarafından yorumlandı
Ben daha sebzeleri bile tattıramadım
Şeftali, kavun, karpuz, muz, yogurt, havuç denedik. Düzenli olarak her gün meyve ve ayrı olarak yogurt veriyorum.
19 Temmuz 2021 (3,809 puan) tarafından yorumlandı
Canim once sebzelerden baslaniyor aslinda :)
0 oy
19 Temmuz 2021 (170 puan) tarafından cevaplandı
7. Ayda yumurta peynir zeytin yoğurt meyve çorba sebze yemeği 8. Ayda da tavuk balık köfte vermeye başladım
19 Temmuz 2021 (153 puan) tarafından yorumlandı
Tuzsuz zeytini kendiniz mi Yapıyorsunuz
Teşekkürler
19 Temmuz 2021 (170 puan) tarafından yorumlandı
Peyniri ve zeytini bir gün önceden suda bekletiyorum sabah yıkayıp yediriyorum. Rica ederim
0 oy
19 Temmuz 2021 (2,107 puan) tarafından cevaplandı

Doktor bize 8. Ayda dedi kıymayı et urunlerini.

Benimde kızım 7. Ayimizdayiz kahvaltıya başladık biz.gunde 3 öğün vermemi söyledi doktor.siz geç kalmışsinz sebzeleride 6. Ayda püre seklinde tadım yapicaktinz.uzum pekmezini önerdi doktor bize.lor veya labne tuzsuz peynir olacak.corbalari 6.aydan vermeye başladım ben alerjisi olmayan sebzeleri çorba halinde sadece bu ayda et suyu ekledm öyle yapiyorm.pirinc unu vermeyin bize onermedi gerekli bir ürün değil dedi yarari yokmuş.yogurtla meyve karışımı veriyorm.
0 oy
19 Temmuz 2021 (412 puan) tarafından cevaplandı
Ek gıdaya ne Zaman başladığın önemli canım biz erken başladık 5aylikken yoğurt muhallebi filan veriyordum benim bebeğim 7aylik 8aylik olmasına 4gunumuz kaldı ben bu ay tavuk suluyla filan çorba yaptım içine minik minik tavuk didip verdim tel şehriyeli çorba verdim tarhana çorbası verdim muzlu yoğurt verdim ve her çorbanın yaninda yoğurt da yedirdim kemik suyuyla çorba yaptım bide sebze püresi arada biz yerken onun da ağzına kek verdim minik minik yumurta sarısını kahvaltıda cicibebeyle ezip veriyorum labne peyniri ekliyorum birazda bide yaptığım çorbaları çokça yapıyorum pet bardağa koyuyorum soğuyunca da buzluğa kaldırıyorum 10 bardak filan çıkıyor her bı tane çıkarıyorum sabah öğlene çözmüş oluyor bı yere giderken götürüyorum pratik oluyor benim bebeğim mamayı çok severek içen bı bebek olmadığı için çareyi böyle  buldum 8aylik oluyoruz artık diye şimdi de bulgur pirinç mercimek soğan sarımsak kırmızı biber patates hepsini karıştırıp et suyuyla düdüklüde çorba yapacağım pet bardagina koyup buzluğa kaldıracağım içine baharak olarak zencefil ve zerdeçal da katabilirsin biraz da nane biraz uzun oldu ama umarım yardımcı olmusumdur:)
0 oy
19 Temmuz 2021 (9,648 puan) tarafından cevaplandı
7. ayda kahvaltiya baslaniyor. Yumurta verebilirsiniz. Neden sadece meyve yiyor?
20 Temmuz 2021 (153 puan) tarafından yorumlandı
Sebzeleri reddetti, çorba olarak vermeyi düşünüyorum. Dün pekmeze de başladık. Lor alıp pekmezle vermek istiyorum. Ekmeği nasıl vermeliyim yogurt çorba içine minik minik ekmek içi doğrasam mantıklı olur mu
Teşekkürler
20 Temmuz 2021 (153 puan) tarafından yorumlandı
Dün patates tatırdım havuç tattırdım ikisini de öğürdü kabak vs hiç tatmadı sizce nasıl verebilirim,
20 Temmuz 2021 (9,648 puan) tarafından yorumlandı
Ogurmesi normal. Az az vermeyi deneyin. Ben sebzeleri tek tek denedim. Mesela havucu buharda pisirip catalla ezdim, biraz da zeytinyagi ekledim. İlk verdigim ek gida buydu. 3 gun kuraliyla verdim. Bir sorun olmadi. Oglum 9 aylik. Ekmek vermedim. Cok da gerek duymadim. Vermeseniz de olur. Mutlaka vereyim derseniz kendiniz bebek ekmegi yapsaniz daha iyi. Karisim yerine hepsini tek tek verseniz daha iyi. Sebze isini mutlaka cozmeniz gerek. Yumurtaya gectikten sonra sebzeli omlet yapabilirsiniz.
21 Temmuz 2021 (153 puan) tarafından yorumlandı
Teşekkür ederim, bebeğimin yumurta alerjisi var, ancak sebzeleri çorba olarak veya sade vermeyi deneyeyim. Peynir pekmeze başlayacağım. Hepimize kolaylıklar dilerim

📚 Sıkça Sorulan Sorular

Bebeklere kıyma ne zaman verilir? 7 aylık bebeğe kıyma?
Bebeklere kıyma genellikle ek gıdaya geçişin ilerleyen aşamalarında, yani 8. aydan itibaren çorba içinde veya püre formunda verilmeye başlanabilir. 7 aylık bebeğiniz için henüz erken olabilir.
8 aylık bebeğe kıyma nasıl verilir? Çorba tarifi?
8 aylık bebeğe kıyma, iyi pişirilmiş ve püre haline getirilmiş şekilde sebze çorbalarına eklenerek verilebilir. İlk başta az miktarda başlayıp bebeğinizin tepkisini gözlemlemek önemlidir.
Bebeklere kıyma verirken nelere dikkat edilmeli?
Bebeklere kıyma verirken öncelikle yağsız dana veya kuzu kıyma tercih edilmeli, iyice pişirildiğinden emin olunmalı ve alerji riski göz önünde bulundurularak tek tek tanıtılmalıdır.
7 aylık bebek ek gıdada neler yiyebilir? Meyve püresi sonrası?
7 aylık bebekler meyve püreleri dışında, iyi pişmiş sebzeler (havuç, kabak, patates), yoğurt ve doktor tavsiyesiyle az miktarda peynir gibi ek gıdalara başlayabilirler.
Bebeklerde kıyma alerjisi belirtileri nelerdir?
Bebeklerde kıyma alerjisi belirtileri arasında kusma, ishal, ciltte döküntü, kaşıntı, yüzde şişlik ve solunum güçlüğü görülebilir. Bu belirtiler fark edilirse mutlaka doktora başvurulmalıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 530 göst.
0 oy
7 cevap 433 göst.
9 Ocak 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Edam. Eymen (162 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 563 göst.
14 Aralık 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Ser53 (332 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 329 göst.
13 Haziran 2022 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Elfida_elif (134 puan) tarafından soruldu

1,491,951 soru

24,378,877 cevap

348,552 kullanıcı

...