0 oy
2,500 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (747 puan) tarafından
Arkadaşlar benim bebeğim bir buçuk aylık, bayramda kayınvalidem keşkek yapmış. Yesem bebeğime gaz yapar mı? Gaz yapacak bir şeyse yemeyeceğim.
Bebek Ayı 46 günlük

4 Cevaplar

0 oy
tarafından
Yediğiniz hiçbir şey bebekte ekstra fazla gaz yapmaz. Ben hiçbir şeyi yemeyi kesmedim. Bebeğim gazlıydı ama 2 aylıkken bitti gazı. Bişeylerden kısmanıza gerek yok yani :)
(747 puan) tarafından
Gerçekten mi ya, o kadar çok şeyi beslenmemden çıkardım ki anlatamam. Ama internette hep sıralamalar gaz yapan yiyecekleri. Domatese bakıyorum gaz yapar salatalığa bakıyorum gaz yapar. Doktorum da süt urunleri çok tüketme dedi peynir bile yemiyorum. Böyle de ne yiyeceğimi şaşırdım sütüm belki bundan azaldı.
(370 puan) tarafından
Keşke dediğiniz gibi olsa… her bebeğin tolere edebileceği şeyler vardır. Ben hiç bişey yemediğim halde bebeğim kıvranmaktan memeyi reddetti. Yüzünü sürekli çizdi yaz günü eldiven taktım elleri hep terledi yüzü hep yara oldu. Hele de yeter artık belki geçmiştir deyp de gerçekten gaz yaptığını bildiğim şeyleri yediğimde gece ikimize de uyku olmuyor bacaklarını hep beşiğe vuruyor yanıma alıyprum eşim başka bi yerde uyuyor çift kişilik yatakta uca kadar geliyor kıvrana kıvrana. Yani sizin bebeğiniz belki de aşırı gazlı değildir o yüzden erken bitmiştir hatta. Benim 4 aylık hala sürüyor. Herhangi bir azalma  bi umut ışığı yok. Her zaman saat 4 ten sonra gazdan ağlıyor masaj yapıyorum gecenin bir vakti. Sonra da saat başı kalkıyor yine gaz masajlarıyla rahatlatıyorum. Böyle de konuşanları görünce çok şaşırıyorum. Gerçekten her bebek farklı.
(747 puan) tarafından
Doğru her bebek farklı olabilir. Ben de yememeye karar verdim riske atmayayim.
tarafından
Bakın dikkat ederseniz 'gaz yapmaz' demedim. 'ekstra fazla gaz yapmaz' dedim. Benim eşim de çocuk doktoru. O da annelere alerji durumu haricinde yemelerini içmelerini değiştirmemelerini söylüyor. Kızımın doktoru da öyle. Tabiki karar sizin illa yiyin demiyorum :)
(370 puan) tarafından
Evet benim doktorum da aynısını söylüyor ama ben birebir sancılara şahit oluyorum. Her doktorun düşüncesi de farklı ekstra gaz yapan şeyleri kısıtlayan doktorum da vardı. Bilimsel araştırmalar bile yeri geliyor değişiyor onyüzden düşüncenize ya da yorumunuza diyim katılmıyorum.
tarafından
Tabi saygı duyuyorum fikrinize :)
-Reklam-
0 oy
(32 puan) tarafından
Bebegin gaz sorunu varsa yediğin herşey yapabilir canım,yoksa hiç etkilemez .Kızımda nerdeyse hiçbirşey yememeye başlamıştım yinede gazliydi. Oğlumda herşeyi yedim hiç gaz sorunu olmadı yani bağırsaklarda sindirim sorunu varsa herşey etkiler zaten, yemenden kısma yiyebilirsin bence. 
(747 puan) tarafından
Ay ben de bi çok şeyi yemiyorum, yiyecek birşey kalmadı resmen. Bebeğim çok gazlıydı, biogaia ve Nurse Harveys kullanmaya başladık şuanda çok şükür daha iyiyiz, aman bir şey yerim de yine gaz olur diye korkuyordum ben de.
0 oy
Profil image (274 puan) tarafından

canım keşkek neyden yapılıyor  bugday kızzzz bugdayy:D hiç gazz yaparmı yeeeee

(747 puan) tarafından
Ay internette neye baksam gaz yapar diyor, buğdaya baktım ona da diyor. Domates salatalık bile yemez oldum sırf gazı olmasin diye yiyecek bişey kalmadı bana artık.
0 oy
(1,368 puan) tarafından
Yapar canım geçen ay içeriğini unutup yedim o gün kivrandi bebeğim 3 enkadar uyumadı ertesi gün anladık ki keskekten
(747 puan) tarafından
Teşekkürler riske atmayacağım ben de bebeğimi, yemeyeceğim.
(1,368 puan) tarafından
Canım bende yaprak sarması,bulgur pilavı bile gaz yaptı ben artık herşeyi seçerek yiyorum bı süre sabredecez yapacak bişey yok. Sütün çekmesin diye bı kaşık tat yeter
(747 puan) tarafından
Haklısın hiç dert değil bebeğim iyi olsun inşallah yeter sabrederim

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 356 göst.
0 oy
3 cevap 227 göst.
2 Temmuz 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Gonul_gngr8 (29 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 260 göst.
...