0 oy
405 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (606 puan) tarafından
2 yaşında kızım var. Henüz çok fazla konuşamıyor ama algısı açık ne söylesek anlıyor. Havalar sıcakken bezi bırakmak istiyorum çünkü sıcaktan hep pişik oluyor. Kendisi de rahat eder diye düşünüyorum. İlk çocuğum olduğu için nasıl bir yol izlemeliyim? Bu konuda tecrübeli annelerden fikir istiyorum. Lazımlık yerine bebek klozeti aldım tuvalete, kendi klozetimizin yanına koydum bununla başlamayı düşünüyorum. Çiş ve kaka olarak nasıl öğretebilirim? 
Bebek Ayı 2 yaş

8 Cevaplar

0 oy
(3,758 puan) tarafından
Uykudan uyanınca oturt. En kolay o şekilde alışır. 11 aylıkken başladım kızımda1 buçuk ay oldu. Kakasını genelde lazimliga yapıyor. Çişi de günde 2-3 kez lazimliga yapıyor. Sabahları kuru kalkmaya başladı. İki kez çiş diyip söyledi. Tuvalet iletişimi diye arastirabilirsin
(606 puan) tarafından
Çok araştırdım aslında fakat her çocuk kendine özel sanırım biraz da uzmanlar yerine tecrübeli annelerin yaptıklarını okumak, görmek istedim çok teşekkür ederim deneyeceğim sabah kalkmayı.
-Reklam-
0 oy
(606 puan) tarafından
Bilgili anneler 
0 oy
(25 puan) tarafından
Merhaba ben ilk kızıma köyde alıştırmistim. Hiç peşini bırakma hep sor kızım çişin var mı diye gece saat kurup kalkiyordum öyle alistirdim o lazimliga otururken sende klozete oturuyormuş gibi yaparsan çabuk alisiyor ben öyle alistirdim yani kolay gelsin 
(606 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim inşallah başaracağım deneyeceğim
(25 puan) tarafından
Israrcı olduktan sonra alışıyor çocuklar kolay gelsin canım ❤️
(606 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım ❤️
0 oy
(123 puan) tarafından
Ben ilk uc gun bezle alistirdim devamli bez varken klozete goturdum duger turlu tutma kaslari gelismedigi icin hemen kaciriyordu..boyle boyle biraktik kendi soylemeye basladi..mecbur kalinca disarida bez bagliyorum ona bile yapmiyor artik eliyle tutuyor oyle anliyorum cok sukur kolay oldu bu sekilde.
(606 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım ❤️
0 oy
(1,161 puan) tarafından
Bir prof Dr arkadaşıma tuvalet eğitimi verdirdi. Asla cisin varmı diy sorma kendi altını islattiginda ne kadar rahatsız olduğunu anlayacak bir iki derken kendi tuvalete gidecek dedi lazimlik kullanma çünkü tuvalete oturması alışması zor oluyormus 1 haftada evden çıkmadı sadece gece bezleri bir iki derken kız tuvaleti geldiğinde söylüyor. 
(606 puan) tarafından
Ay inşallah deneyeceğim teşekkür ederim
0 oy
(8,034 puan) tarafından
Kizim 21aylik kendi derdini anlatacak kadar konusyor cis kaka biliyor bez baglatmiyor ama 7-8gun oldu tualet egtimine baslayali dun cisni ve kakasini lazimliga yapdi.oncesinse cia diye lazimliga kosuyordu ama yapmiyordu.sabir gerekdiren bir durum.ben daha onceden tualet alisdirmasi yapmisdim.kendimle beraber tualete goturyordum tanitiyordun felan.ayni zamanda bebegin hazir olmasi lazim.
(606 puan) tarafından
Hazır olduğunu düşünüyorum teşekkür ederim
(8,034 puan) tarafından
O zaman Allah kolaylik versin sabir gerektiren bir durum cunki.
(606 puan) tarafından
Allah razı olsun canım
0 oy
(428 puan) tarafından

Ben  2 yaşında alıstırdım canım kararlı ol sakın kızma bebeğine her defasında çişini nereye yapması gerektiğini ve çiş gelince ne söylenecek onu hatırlat. Tuvalet ile ilgili bol bol video izlet. Ben lazımlık la başladım tavsiye ederim ilk zamanlar sürekli oturup kalkıyo çünkü tuvaletini lazımlığa yapınca çok çok sevin alkışla mutlu olsun. Bu şekilde 5 günde tamamen hallettik biz kendine süre ver 1 hafta mesela 1 hafta içinde hiçbir ilerleme kaydedemezsen bil ki çocugun daha hazır değil. Son olarak şunu söylim ilk bikaç gün inanılmaz kötü geçebilir bu seni yıldırmasın 1 hafta sabret 1 haftanın sonunda karar verirsn. 

(606 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım inşallah başarılı olacağım
0 oy
(765 puan) tarafından
(606 puan) tarafından
Emeğine sağlık teşekkür ederim  :))
(765 puan) tarafından
Rica ederim inşallah yardımcı olur :)))

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 335 göst.
0 oy
1 cevap 99 göst.
29 Temmuz 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Frezya (1,547 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 233 göst.
19 Temmuz 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde 3mhnads (4,072 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 258 göst.
...