0 oy
326 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (1,648 puan) tarafından
Bebeği mama sandalyesinde, tutunduğu koltuk kenarında, yerde sağda solda uyuyakalanlar, sallamak zorunda kalmayanlar.. Bu nasıl oldu? Kendi haline mi bıraktınız? Uykusu gelince nasılsa uyur mu dediniz?
Bebek Ayı 12

2 Cevaplar

+1 oy
(203 puan) tarafından
Bebeğinize kendi kendine uyuyabilmesi için fırsat vermeniz gerekiyor.  Bikaç kez deneyin sevdiği bir örtü oyumcak varsa verin eline bırakın yatağına siz çekilin kenara göstermeyin kendinizi o elindeki örtüyle oyalanırken uyur arada ağlar sizi ister ama çok ağlamazsa ellemeyin gitmeyin yanına çok ağlarsa kucaklayın sakinleşince tekrar koyun  bu şekilde 1hafta sabrederseniz sonunda uyuduğunu gmrürsünüz inşallah. Ben ilk denememde işe yaradı. Meğer ben çocuğa fırsat vermiyormuşum uyku xamanı gelince otomatik olarak sallamak gerektiğini düşünen anne oluyor aslında çocuğun böyle bir talebi yok anne alıştırınca çocuk onu istiyor. 7aylıkken bıraktum gecelerim zindan olunca :) nereye kadar dedim. 2günde alıştı.  Ama her ağladığında gitmedim yanına. 
(359 puan) tarafından
Yavrucak ne yapsın beni takan yok deyip uyumuştur:))) ağlarsa nasıl bakmam her çoçuğun bir uykyu düzeni var bunu annesi bilir çok zor değil uyutmak kendi haline bırakmak bana doğru gelmiyor yazık acıyorum yaa zaten bi süre sonra istesende o istemez kendi uyur gider her şeyi doya doya yaşamak gerek ağlayışını gülüşünü herşeyini benim son bebeğim ağlayışını bile seviyorum:)) ❤️
(203 puan) tarafından
Hayır tabiki ağlatmak kim ister mecbur asla bırakmadım uyuturken. Mızırdanarak ağladığında sessiz kaldım bekledim 1dakka yaygara çıkarırsa asla bırakamam elbette hangi anne dayanır. Ama bi düzen oturtmak lazımdı çocuğun uyanık kalma süresi uyku ihtiyacı ayına göre ihtiyacına göre düzenledim kaçta uyudu kaç saat uyudu nekadar aldı uykusunu hepsi kayıtlı. Yatma vaktinden sabah kalkma saatine göre şaşmıyor artık. Bu annenin rahatı için değil bebişlerimizin kaliteli uyuması büyümesi için gerekli. Tabii kim nasıl isterse öyle yapar ama burda annenin isteği değil yavruların rahatı önemli.
(359 puan) tarafından
Evet bende son sözüne katılıyorum bal onlar bal❤️bebişler rahat olsun dilleri yokki dertlerini söylesinler uyumuyorsa bi sıkıntısı vardır muhakkak ya gazdır ya kulak ağrısıdır ya sıcaktır ya soğuktur Allah herkese temiz sağlıklı çoçuklar nasip etsin rabbim olanıda bizlere bağışlasın inşallah kimse kolay büyümüyor bize düşen biraz sabır:))
(203 puan) tarafından
Amin inşallah rabbim hepimizinkini bağışlasın.
-Reklam-
0 oy
(816 puan) tarafından
Bende merak ediyorum. Henüz benim bebeğim 1 aylık sallama bilmiyor. Mama veya memeden sonra gazı çıkınca uyuyor. Ama ileride napmam nasıl eğitmem gerektiğini bilmiyorum

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 166 göst.
2 Haziran 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Nalankt (61 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 540 göst.
19 Haziran 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Umudun bekçisi (267 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 113 göst.
...