0 oy
172 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (115 puan) tarafından
Doktorumuz ek gidaya başlamamızı söyledi nasıl yapacağımı bilmiyorum . Bebeğim Mama içerken kusuyor artık ne yapacağımı şaşırdım ek gıda ile ilgili bilgi verirmisiniz? 
Bebek Ayı 5

2 Cevaplar

0 oy
(40 puan) tarafından
Merhaba. Ben de yeni başladım sayılır ek gıdaya. Doktorum neyle istersm baslayabilecegimi söyledi. Iste ilk sebze ver meyve yerse sebzeyi beğenmez yemez bunların uydurma ol düğünü söyledi. Ben ilk kabak ile başladım onu buharda hasladim ezdim ilk putrlu olmasn die hasladigim sudan ekleyerek kıvam verdim... 3 gün kabak tadimi yaptık... Sonra havuç... Sonra patates.. Simdi kapıya biber deniycez. Gün içinde de meyve filesine meyve koyup veriyoruz simdlk karpuzu denedm bn bebeğim önce ağzını acmiyorduyemek istemyr du şimdi verdiğim ölçüde fazlasını istyr zorlama yapmyrm ama tadını alsın die 1 2 kaşık vermeye çalıştım baslarda simdlk güzel gidio.. Bu arada 3 ay emzirdm sütüm. Olmadığı için tamamen mama ile devam ediyorduk..
(115 puan) tarafından
Bende aynı şekilde 3 ay emzirdim ama sütüm yetmedi mama ile devam ettik şimdi mamayida almıyor . Ve ağzını açmıyor yemek istemiyor gibi
(40 puan) tarafından
Hım anladm dediğim gbi zorlamayın ama vazgeçmeyin de ben dedim ek gıda sanırım yorucak beni agzını kılit yapıyordu benm kizm hiç bir şekilde veremyrdm.. O zmn birakiyrdm oyun oynatıp 5 dk sonra tekrr denedim öle öle tadını aldı şimdi bıraksam daha fazla yer  hatta bir öğünde 180 cc olarak iki öğün verin dio doktorlar ama bn korkyrm çıkmş gbi geliyor günlük kendime göre artırarak veriyrm. Sonra tabiki doktorun ölçüye uyarm.
(1,668 puan) tarafından
elif bende yeni başlidim canim bende ayni senin gibi yapmayi düşüniyorum seninki kaç ayliken başladin?
(40 puan) tarafından
5 aylıkken basladm doktor da başlamamış söyledi
-Reklam-
0 oy
(54 puan) tarafından
Öncelikle ek gıdaya geçilen altıncı ayda neler verilebilir onları araştırın. Benim bildiğim önce yoğurt , patates ,havuç, kabak bunlarla başlıyorlar genelde . 

Üç gün kuralı var . Mesela ilk tattirdiginiz seyi üç gün boyunca vereceksiniz . Diyelim ki yoğurtla başladınız birinci gün bir çay kasigi, ikinci bir tatlı kaşığı , üçüncü gun bir yemek kaşığı verip gozlemleyeceksiniz verdiğiniz şeye karşı bir alerjisi varsa üç günde belli olurmuş vücutta kızarıklık felan oluyormu gozlemleyeceksiniz .

Her yeni verdiğiniz şeyde bu üç gün kuralını uygulayacaksiniz . Yeni verdiginiz şeyin dışında önceden deneyip alerjisi olmadığını anladığıbiz besinide verebilirsiniz. Mesela yoğurtla üç günü tamamladınız . Patatese geçtiniz patatesin yanında yoğurt verebilirsiniz.

İlk bir iki ay tadım ayi bebeğin doymasindan ziyade besinlere alışma süreci . Altıncı ayda ek gıda yarım çay bardağını geçmemeli tabi siz bebeğinize göre bir tık az yada cok ayarlarsiniz .

 

Sebzeleri buharda yada suda haşlayarak catalke güzelce püre kıvamına getirebilirsiniz . Blender kullanmayın . Tat vermek icin bir çay kasiginin ucuyla zeytinyağı katabilirsiniz. Yada kullandığınız mamadan hazırlayıp çok az onla kıvam ve tat verebilirsiniz.

Bir yaşa kadar yasak olan yiyecekler var onları araştırın benim bildiğim bal, süt , patlıcan , bakla , yumurta beyazı. Bazı doktorlar yumurta beyazı verilebilir diyor bazilarida bir yaşı bekleyin diyor . Sutu yoğurt ,peynis olarak verebiliyorsunuz ama direk vermiyorsunuz bir yaşa kadar bazilarida iki yasa kadar vermeyin diyor . 

Meyveleri cam rende alıp rendelebilirsiniz yada meyve süzgeçleri var emzik gibi onlardan alabilirsiniz . 

Benim bildiklerim bu kadar 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 554 göst.
17 Nisan 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Huriome (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 459 göst.
0 oy
1 cevap 138 göst.
0 oy
11 cevap 489 göst.
22 Temmuz 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Slmh (167 puan) tarafından soruldu
...