0 oy
313 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (19 puan) tarafından
Merhaba kızlar bebeğim 36 haftalık doğdu şu an 15 günlük yeni yeni emme olayını hallettik daha önce enjektör ile verdim hep sütümü sağıp, şimdi bir memeyi çok emmeden 20 dakika falan kalıyor üzerine enjektör ile takviye veriyorum sizce doğru mu bir de her emme sonrası memenizi  sağoyor musunuz  ? 
Bebek Ayı 15 gün

2 Cevaplar

0 oy
(747 puan) tarafından
Enjektör ile vermeyi bırakın bence alışmasın. Her bebek birbirinden farklı olur 5 dakika ile 45 dakika arası emmeleri normalmiş. Bana doktorum 15 dk birini 15 dk diğerini emzir her seferinde demişti. Size de tavsiye ederim böyle yapın. Hem her iki göğsünüzdeki süt de bir sonraki sefere kadar beklemez böylece yağ ile su ayrılmaz bebeğiniz de iyi kilo alır.
(19 puan) tarafından
Teşekkür ederim içim rahat etmiyor sanki doymuyor gibi geliyor sarılığı var o yüzden acaba aç ama uykudan mu uyanamıyorum diye düşündüm
(747 puan) tarafından
Ay canım anladım o ilk haftalar sarılık endişesiyle ben de emmiyor diye ağlamıştım. Aslında gayet de yetiyormus ama işte anne yüreği ve ilk olunca insan şüpheye düşüyor ve yanlış bişey yapmaktan korkuyor. Ama enjektöre alıştırmayın, gerekirse daha uzun uzun daha sık emzirin.
-Reklam-
0 oy
Profil image (557 puan) tarafından
Emzirirken mi enjektör ile sütünü veriyorsun?

15 dk emmeli diye hatırlıyorum ben. 15 dk yı geçiyorsa da geçsin tabi, o nasıl isterse. Hep saate bakardım. Biraz büyüyünce saati falan bırakıyorsun zaten. Gak dese emzir, guk dese emzir. Altı temiz olsun emerken. Doğru pozisyonda tuttuğuna emin ol. İnternetten bak.

Emzirdikten sonra sütünü sağmazsın. Bebek emmeye başladıysa sadece emzir. Sağma işi yok. 
(19 puan) tarafından
Yok emzirme işi bitince arkadan enjektör ile veriyorum sütü , memelerim dolu olursa da mı sağmayayım  mastitden  korkuyorum
Profil image (557 puan) tarafından
Bence sadece emzir enjektörü bırak. Kendisi doyuncaya kadar emer. Alışır. Sağma kısmını sen bilirsin ama vücudun zaten emdiği kadar üretecek. O bi dengeye girecek zaten. Sen bilirsin ben hiç sağmadım.
(19 puan) tarafından
Anladım çok sağolun , kuvezde kaldığı süreçte hep sağdığım için acaba kalırsa içinde diye düşünüyorum mastit olup da bebek saha yeni alıştı emmeye geri adım olmasın

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 341 göst.
0 oy
8 cevap 285 göst.
26 Haziran 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Kizceannesi444 (214 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 275 göst.
19 Eylül 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde ZGT (11 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 224 göst.
...