0 oy
493 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (66 puan) tarafından
Bebeğim 23 günlük. Ben ilk 2 hafta her emzirmeden sonra gaz çıkarılması gerektiğini bilmiyordum bebeğim sütümü içip göğsümde uyuyordu göğsümden alıp yatağa koyuyordum uykuya devam ediyordu. Arada bacaklarını kendine çekince ancak o zaman gazını çıkarmak için uğraşıyordum ve genelde kakasıyla birlikte çıkarıyordu. Son bir hafta her emzirmeden sonra gaz çıkarılması gerektiğini öğrendim ve bebek yine göğsümde uyuyor kucağıma alıp sırtını ufalıyorum ama bir türlü çıkmıyor gazı her yolu denedim ama çıkmıyor. Demek istediğim şey şu bebek uykuya dalmışsa demekki gazı yoktur deyip uykusuna devam mı ettirmesi yoksa gazı çıkana kadar uğraşmalı.mı.bu arada iki gündür gazı gerçekten var ve bir türlü çıkmıyor uyumuyor geceleri. Acaba ilk 2 hafta gaz çıkarmadım diye o gazlar onda birikti mi. Deneyimsizliğime verin. Siz nasıl yapıyorsunuz

7 Cevaplar

0 oy
(2,701 puan) tarafından
3 4 ay gazını mutlaka aldım direk yatırmadım, doğumdan sonra hemşireler bilgilendirmedi mi canım? Zaten 2.haftasonda falan gaz sancıları başlıyor genelde yani bundan sonra dikkat edersin
-Reklam-
0 oy
(8,794 puan) tarafından
Bebeklerde gaz sancısı 15-20 günlükken başlar zaten. Öncekiler birikmedi yani, bağırsak gelişimi başladı ve artık gaz sancısı yaşıyor. Bebek uykuya daldıktan sonra gazını çıkarmak zor oluyor ama evet gazını çıkarmak gerekiyor. Mide gazı bağırsaklara inerek sancı yapacağı gibi mide gazını çıkarmazsanız sık sık da kusar. Ben emzirirken de ara verip gazını çıkarırdım. Gazını çıkarmak için çok pozisyon var, omzunuzda çıkaramıyorsanız bacak bacak üstüne atın, başı üstteki bacağınızdan tarafa gelecek şekilde yüzükoyun yatırıp sırtını pıtpıtlayın. Veya eğer yapmaya korkmazsanız başı avcunuzun içinde olacak şekilde kolunuza yine yüzükoyun yatırıp pıtpıt vurun sırtına. 
0 oy
(3 puan) tarafından
Bergush hanımın dediklerini harfi harfine dikkate alın uygulayın çok güzel şekilde bilgi vermiş 
0 oy
Profil image (2,224 puan) tarafından
Eğer sorunsuz uyuyorsa çıkartmana gerek yok

0 oy
(220 puan) tarafından
Yok canim o 2 haftanin gazi birikmez sen gaz damlasi al.emzirmeden sonra omuzuna koy hunu seklinde pit pit seklini duyacak sekilde vur sirtina assagidan yukari eger bebiş uyuyorsa yuz ustu yatir sirtini ov ve o sekilde pit pit yap muhakkak cikar cikinca bebegini sort ustu cevir o sekilde sakin uyutma ama. 
0 oy
(2,365 puan) tarafından
Sab simplex gaz damlası kullanabilirsiniz. Benim üstümde çok yaptırırsın cnm karnına baskı olduğu için ise yarıyordu
0 oy
(2,106 puan) tarafından
Daha küçükmüş gazını çıkartın her beslenmeden sonra çünkü kusma ihtimali yüksek eğer cikmazsada yan yatırın dikkat edin sürekli.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 125 göst.
14 Ocak 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Nihal4545 (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 82 göst.
14 Ocak 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Nihal4545 (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 459 göst.
28 Eylül 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Adesseda (1,488 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 103 göst.
30 Ekim 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Sevgiiylmz14 (40 puan) tarafından soruldu
...