0 oy
373 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (59 puan) tarafından
26 aylik oglum hala konusmuyor. Sadece baba miyav hav hav meme ve su diyor. Bizi taklit etmiyor. Yap dedigimiz cogu seyi yapmiyor.  Norologa ve psikolafa gittik. Kres diyolar. Suan bunu yapamam. Yurumeside emekkemeside xok gec oldu. Hala lapa yiyor. Kati gida yemek istemiyor kusuyor. Babaanesi bakıyor ve korkuyor bogulmasindan. Fazla pimpirikli . Zamani gelince yer konusur diyor. Boyle sorun yasayip sonunda  normale donen oldu mu acaba.  

8 Cevaplar

0 oy
(911 puan) tarafından
Valla canim bencede kres.. Bazen iyilik yapalim derken cok buyuk zarar verebiliyor maalesef buyuklerimiz.. 
-Reklam-
0 oy
(108 puan) tarafından
Benimde kızın 3 yaşında kelimeleri biliyor ama tam anlamıyla konuşmuyor 3 4 ay daha bekleyecez konuşur diye umut ediyorum.. Hala biberon kullandığından gün içinde hiç yemek yemiyodu abur cubur ve süt meyve suyu daha bugün kestik sütü günde 2 defa çok az ml o da sabah akşam olacak şekilde sanırım bu dönemde herkes zorlanıyor ama yapacak bişey yok  
0 oy
(71 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Benim kizimda 26 aylık olacak anne baba mama su amin çiş pişpiş diyo hayvn isimlerini söylemiyor ben söylediğimde taklitlerini yapiyor söylediğimiz komutları anliyor ve yerine getiriyor bende kafama takıyorum surekli 
0 oy
(42 puan) tarafından
Anaokulunda idarecilik yaptim kac yil bencede anaokulu kres bu sikayetle gelen cok velimiz oldu ev hanimi oldugu halde bile gonderen coktu  sabir ve beklemek lazım bu asamada tabiki hemen gitti 1 ayda konussun da olmaz  3 ay en fazla 5 6 ayda konusabilir duruma geliyor. Cunku orada cocuklarla iletisim kurmasi gerekecek  istekleri icin caresiz kendini anlatmak icin konusacak  ama evde siz  onun her hareketi ve ses tonundan ne istediğini anladığiniz ve istekleri yeine geldigi icin de tembellik yapiyor. 
0 oy
(369 puan) tarafından
Öncelikle merhaba.

Size naçizane Bi kaç tavsiyem olacak.

Çalıştığım için oğluma babaannesi baktı. Normalde 10.5 aylıkken adımlamaya başlayan çocuk 15 ayında bağımsız olarak ancak yürüyebildi. Emeklemedi de. Babaannesi aman düşer eder diye hiç yürütmedi. Yürütsede sürekli eli yakasındaydı çocuğun. Sonrasında biberonunu bile tutup kaldırıp mamasını ya da suyunu içmiordu oğlum. Ben kayınvalidem le ne kadar konuşsam da o emanet gözüyle baktığı için çocuğa hiç bişey yaptırmıyor sürekli ihtiyaçlarını kendisi gideriyordu. En son 15 aylık olunca psikiyatr ile görüştük. Biz hiç biz zaman anneanne veya babaanne bakması taraftarı değiliz dedi. Bende bi çözüm arayışına girip kreşe verdim. Çocuk emeklemeye tırmanmaya koşmaya bile başladı. Şuan 18 aylığız bazı sebeplerden dolayı memlekete döndüm oğlumu kreşten aldım. Ama o 3 ay bile o kadar değiştirdi ki. Şuan benim oğlum da konuşmuyor. Henüz anne bile demedi. Ağzında bir sürü laf var ama çıkarıp da henüz anlamlı Bi kelime kuramıyor. İlgi ile mutlaka oluyor. Sakın pes etmeyin ve imkanınız varsa çocuğu anneanne babaanne eline bırakmayın. Geç kalmış olursanız geri dönülmez yollara girebilirsiniz Allah korusun. 
(59 puan) tarafından
Ayni seyleri yasiyorum. O kadar guzel ifade etmissinizki. Babaanne gelisim acisindan hic bir katki saglayamiyor. Krese suan vermeye korkuyorum. Oglum ayni gin icerisinde iki hacale gecirdi subat ayinda. Dr havalye yatkinligi var dedi. Ilac kullaniyor ve norolog takibindeyiz. Krese basladiginda ateslenip hasta olmasindan cok korkuyorum.
0 oy
(196 puan) tarafından
Cnm bisey merak.ediyorun kac aylik yurudu ve şuan yurusyu koşması nasil peki konuşma dışında 
(59 puan) tarafından
18 ayin bitmesine yakin yurudu. Yuruyusunde sikinti yok cok sukur. Oglum prematüre dogdu. Cok kucuktu 1300 gr dogdu. Dr yurume emekleme  biraz geriden gelebilir normal demisti.
0 oy
(8,034 puan) tarafından
Kizim konusyor ama cocuklarla pek oyun oynamaz kalabalikda bir sus geliyordu bebege.donub kaliyordu sanki.doktorum krese gondermem gerkediyini ve ola bildikce fazla yasitlari ile zaman gecirmesi gerekdiyini soyledi.kres henuz arasdiryorum ama bahceye indiryorum cocuklarin yaninda ilk zamanlar oblardn uzak duruyordu simdi topunu aldigu gibi cocuklara kosuyor.krese gonderin Insallah faydasi olucakdir
0 oy
(14 puan) tarafından
Meraba..benim kızımda 25 aylik ane baba dede felan bi kac arkdsnn ismini söyluyr su fln mama kakasini fln soyluyor buraya bak buraya gel git gelmem yemem bi kac ****** fln ismini soylur pembe rengini fln biliyor ne komut verilse yapiyor yemegini yiyor bi kac kelimesi daha var iki cumle olarak buraya bak buraya gel hayir anne gelmem anne gitmem anne tarzinda .. doktorlar 3 yasina kdr zamni var diyor konusmnn ve kres ortami ewde yaratin denildi ..bende korkuyorum gec mi kaldi konusmk icin acba ?
(59 puan) tarafından
Bence sizin yine cok iyi bizde onlarin buyuk cogunlugu yok malesef. Insallah sorun yasamayiz. Ni an once dilleri acilir yavrularimizin
(14 puan) tarafından
Ewet bizde cogu kelime var.. bakalim hayirlisi ins
(14 puan) tarafından
Dua okuyabilrsin  minigine .. dilinin acilmasi icin

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 375 göst.
18 Mayıs 2022 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Nisam (30 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 651 göst.
27 Şubat 2022 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Kadriyetayçur (957 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 360 göst.
11 Ocak 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Sedaa1 (94 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 484 göst.
11 Ekim 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde YusufMirza (75 puan) tarafından soruldu
...