0 oy
290 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (126 puan) tarafından

İyi geceler. Bebeğim 4 aylık oldu ve kan değerlerine baktirnadik ama kan ilacina baslamamiz gerekuyornus. Hemşireye dedim daha baktirmadim belki eksik değildir. O da dediki sadece anne sutu aliyor eksiktir kullan. Bende sidefer aldım bugün kullandim ama kararsizim kan degerlerine baktiramadim hastane baya uzakta kaliyor.saglik ocağı bakmiyirmus. Ya kan degeri dusuk degilse. Kafamda deli sorular yardim lütfen :)

7 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Birçoğumuz baktırmadan kullandık zaten. Bebek anne karnında 3-4 aylık demir ihtiyacını depoluyor ama daha sonra bu değer düşüyor. Bu yüzden 4. ayda başlanıyor. 1 yaşında kan testi yapılıyor ve değerlere göre devam edip etmeyeceğiniz belirleniyor
-Reklam-
0 oy
(2,365 puan) tarafından
6 ayda baktirip kullndim.degeri iyiydi destek olsun demiri kullan dedi Cnm doktorumuz
0 oy
(1,942 puan) tarafından
bebeklere anneden k vitamini ve d vitamini gecmez. Demiri de anneden aldığı için anne eger emzirirken demir hapı kullanmiyorsa bir müddet sonra depoları tükeniyor ve yetersiz kalıyor. Benim oğluma 6. Ayda başladık 8 bucuk aylikken tahlil yapıldı ve hala yeterli düzeyde değildi. Ki hic ihmal etmedim hep verdim. 
0 oy
(840 puan) tarafından
Mesela biz 5. Ayda başladık test yapilmadi bugun 6. Ay kontrolune gittik doktor 9.d aya kadar kullanamasi gerektigini 9. Ayda kan testi yapıp degerlerine gore devam edilmesini yada edilmemesine bakıcaz
0 oy
Profil image (281 puan) tarafından
4.ayda sağlık ocağından veriyorlar zaten ama onların verdiğini kullanmadım tabi sidefer aldım bende. Doktora da sordum 8 aylık olana kadar kullan dedi 8 aylık olunca kan değerlerine bakilacakmis. Genelde bütün bebeklerde böyle oluyor. 
0 oy
(615 puan) tarafından
Bizede sağlık ocagından verdiler doktorumuz başlatmadı. 6. Ayda kullanmaya başlıcak dedi.
0 oy
(2,106 puan) tarafından
Bebekler 1 yaşına kadar kullanırmis kan ve vitamin ilacını doktorumuz demişti.bizde sidefer kullanıyoruz.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 332 göst.
0 oy
2 cevap 138 göst.
5 Eylül 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde misafir tarafından soruldu
...