0 oy
243 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (578 puan) tarafından
Yaklaşık 12-13 gün önce 17 aylık bebeğim sabah aptamil içtikten 1 saat sonra sarı kusmaya başladı. Hemen doktora götürdük. Kan idrar tahlilleri ultrason hepsi temiz çıktı. O ara serum taktılar. Çok şükür bir daha kusmadı. Eve gellnce içtiği mamanın kutusunu kokladım. Diğer aptamillerden farklı bir kokusu vardı. Bayat balık gibi. Büyük ihtimalle mamadan kaynaklandı dedik. Çok şükür keyfi yerine geldi. Ama hastanede serum takıldıktan 1,5 gün sonra ishal oldu. Ama aşırı gazlı. Bütün gece gaz çıkarıyor. Kötü de kokuyor. Mesela sabah kakasını 3-4 defa arkaya arkaya sulu gibi yapıyor. Gün içinde sürekli kaka yapmıyor. Diğer sabaha kadar hiçbir şey yok. Ama kaka yapmadan önce acayip gaz çıkarıyor. Doktorumuz enterogermina kids, maflor verdi. 10 gün oldu. Hala geçmedi. Keyfi yerinde. Ateş vs yok. Kakasınım rengi sarı, mukuslu değil. Sadece sulu. Muz, patates, pirinç lapası vs hep yediriyorum. Benim bilmediğim başka çözüm yolu olan var mı? Miden bulantısı için serum taktımlarında acaba antibiyotik de varmıdır içinde. O bağırsam florasını mı bozdu ki? 

4 Cevaplar

0 oy
(338 puan) tarafından
Diş ishali ne benziyor sizinki ben ce. Birde o mama bozukduysa o mideyi, bağırsak ları bozmuştur. Ayaklarını sıcak tutmakta iyi gelir. Geçmiş olsun 
(578 puan) tarafından
Diş de aklıma geliyor. Ama bu kadar uzun sürer mi ki?
-Reklam-
0 oy
(337 puan) tarafından
1 haftadır benzer bir durum yaşıyoruz. Ishal gibi sulu değil ama cıvık ve dediginiz gibi sarı yapıyor. Gün-de 5 kereyi buluyor bizde ve sanki yaparken zorlanıyor karın ağrısı var gibi. Çok kötü kokuyor. Bizde de patates muz hergun yediriliyor normalde kabız olması lazım bu kadar yemeye ama kıvamı değişmiyor. Başka hiçbir şikâyetimiz yok. Bizde sizin gibi bir durum da yaşanmadı. Yarın doktor randevumuz var. Öğrendiğim ek bir şey olursa size de yazarım.
(578 puan) tarafından
Çok sevinirim. Sizinkiyle aybı gerçekten. Mutlaka yazın bize de. Size de çok geçmiş olsun
(337 puan) tarafından
Tabi yazarım, size de geçmiş olsun. Ben şişme havuz almıştım onlarda enfeksiyon riski olabiliyormuş. Bir ondan şüpheleniyorum.  Bir de eşim yemek masasında kelle paça çorbası içmişti acaba ordan mi bir şey oldu diyorum.  Son seçeneğim de diş. Bakalim ne diyecek doktorumuz.
(337 puan) tarafından
Merhaba
Doktorumuz şuan ateş vs olmadığı için tahlil yada ilaç gereği görmedi. Bize de  Maflor probiyotik verdi. Bu şekilde takip edeceğiz. Ates kusma yada kan
olması halinde test yapılacak. Şuan zaten salgın var malum. Bazı bebeklerde bu tarz enfeksiyonlar hafif şikayetlerle atlatılabiliyormuş. Umarım kısa zamanda geçer gider herkes için.
(578 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim. Biz de maflor plus kullanıyoruz şu anda. Tekrar çok geçmiş olsun
0 oy
(127 puan) tarafından
Bu ara büyük küçük herkeste ishal var kimisinde kusma ateş de var. Aptamil içerisinde balık yağı var  o sebeple o şekilde koku almış olabilirsiniz. Aynı zamanda dişte çıkarabilir yalnız dişin ishali çok uzun sürmez diye biliyorum. Dün eşimde karın ağrısı ve ishal şikayetı ile geldi şu  an bende bebeklerime bulaşır düşüncesi ile korkmuyor değilim. 
(578 puan) tarafından
Biz de bir gün kumsalda yürürken kızım suya girdi. Ondan şüpheleniyorum.
0 oy
(8,819 puan) tarafından
Aynı kaka şekli kızımda amipten dolayı oldu, iyileşmesi 20-25 gün sürdü. 
(578 puan) tarafından
Nasıl bir tedavi uygulandı
(8,819 puan) tarafından
1 hafta flagyl parazit şurubu ve probiyotik reflor kullandık, ama ishal bitmedi, sonra forbiome probiyotik kullandık, artık ondan mı oldu iyileşesi mi vardı bilmiyorum, 20 gün sonra düzeldi. Bu arada patates, makarna, pirinç yediriyordum işe yaramıyordu, 2 gün şeftali verdim, tam o sıra düzeldi. Bu da tesadüf mü şeftali mi işe yaradı dediğim başka bir yönü :)

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 496 göst.
15 Mart 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Güneşimm (545 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 92 göst.
5 Mayıs 2024 12-24 ay arası bebekler kategorisinde EMİRECE (68 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 169 göst.
0 oy
2 cevap 223 göst.
15 Nisan 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Miloş (104 puan) tarafından soruldu
...