0 oy
101 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (365 puan) tarafından
Bebeğim 11 buçuk aylık oldu.

Doğduğundan 7 ayına kadar reflüsü vardı ve sürekli kusuyordu. Ek gıdaya 6 ayda geçtik ilk başlarda yemesi çok güzeldi sonra kusması artınca hiç ek gıda vermedim. 8.ayında 2diş çıkardı. Diş çıkarınca rahatladı diye tekrar ek gıdaya başladım. Eline, önüne ne versem yiyordu. Ama 10.ayda yutmamaya başladı. Daha doğrusu çorba içebiliyor yoğurt vs tarzında yiyor ama taneliyi hiç bişekilde tutmuyor. Önceden çubuk kraker bebe bisküvisi elinden düşmeyen kızım şimdi hiç bişey yemiyor. Taneli bişey verdiğimde ya tükürüyor ya da eliyle çıkarıyor. Acaba kendi mi yemek istiyor diye eline veriyorum ama nafile. Ne meyve ne yoğurt ne köfte ne balık hiç yararlı bişey yemiyor. Sürekli çorba ya da püre şeklinde de vermek istemiyorum. Çiğnemeyi unutmasın diye. Ama ne yapacağımı şaşırdım. Gelişim olarak geride değil ama boyu kısa o da genetik herhalde anne ve babası olarak bizde kısayız. Gören 6 7aylık dese de kilosu olması gereken sınırda. Yürümeye de başladı. Ben ne gibi şeyler yapıp sevdirebilirim? Yutması için neler yapabilirim?

1 cevap

0 oy
(418 puan) tarafından
Yavaş yavaş yediği yiyeceklerdeki pütür miktarını arttırmayı deneyin ek gıdaya başlayınca ilk alıştırmalarda yaptığımız gibi belki o şekilde alışır tamamen parça olarak vermeyin mesela birkaç gün biraz ezip verin sonra daha az ezin yavaş bir geçiş yapın 
(365 puan) tarafından
Yapıyorum ama bakalım sabır işi birazcık da inatlaşma lazım her gün olmasada dediğiniz gibi iki günde Bi denemem lazım
(418 puan) tarafından
Aynen canım çok zorlamakta iyi değil bebişleri bu sefer ters tepki oluyormuş çocuk psikolojisi gerçekten zor Allah yardımcımız olsun :)
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 71 göst.
2 gün önce 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Masalipk (479 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 169 göst.
8 Ocak 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Saynuş (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 92 göst.
1 Kasım 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Ebru.5 (70 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 173 göst.
1 Ağustos 2023 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Hbbsnn (188 puan) tarafından soruldu
...