0 oy
509 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (29 puan) tarafından
???? Ben vakit bulamiorm bana da fikir verebilirmsnz pratik olarak ne yemekleri yapiorsunuz 

7 Cevaplar

+1 oy
Profil image (522 puan) tarafından
Oncelikle kuru bakliyat  haşlayın  dondurucuya atın.  Cikarip çıkarıp  yemeğini  salatalarını  yaparsınız.  Sabah kahvaltılarını  da gece yatmadan ayarliyirum. Kahvaltiliklari masaya koyuyorum.  Cay suyunu tüpe  koyuyorum.  Nr yapacaksam  sabaha tenceresine tavasina yagina varana kadar koyuyorum.  

Bazen yemeklerimi gel git  az az yapiyorum. Güne  yayarak. Bulaşıkları  da ara ara yıkıyorum.  Yesil mercimek yemegi yapiyom makarna çeşitleri  et sote vs...;)
-Reklam-
+1 oy
(540 puan) tarafından
Bigün öncesinden ne yapacağımı planliyorum. Sabah uyanır uyanmaz et kıyma vs çıkaracaksam cikariyorum oglum uyur uyumaz sabahta olsa yemeğimi yapıyorum. Sonra temizlik yapıyorum. Çok şükür bugüne kadar hiç yemeksiz kalmadım. En ağır yemekler e varana kadar yapıyorum. Ve oğlum akıllı bi bebek değil. Uyudukça yada yeni uyandığında sakinken hızlı hızlı yapıyorum. Bide elim baya hızlı her konuda. Sende ilk önce yemeğini yap sonra gerisi geliyor 
0 oy
Profil image (1,127 puan) tarafından
Valla bebeğim ilk sabah uykusuni 40 dk uyursa direk yemeğe geçiyorum. Düdüklü tencerede yapıyorum genelde hemen olsun bitsin diye. Hiç vaktim olmazsa da akşam eşim varken ertesi günün yapıyorum.
0 oy
Profil image (522 puan) tarafından
Dondurucuya atilan seyler mesela van kurtarıcı.  Ya da kaynar corbayi kavanozlayip ihtiyac aninda açmak.  
0 oy
(523 puan) tarafından
Sabah saat 06 30 bebegim kalkiyor oglumu ve kizimi okula gönderiyorum ardindan kizimla biraz zaman geciriyorum bakmisim saat 08 30 olmus sonra kendime kahvalti hazirliyorum yedikten sonra saat 09 30 da kizimin kahvaltisini yaptiriyorum sonra kizimi uyutuyorum hemen mutfakta geciriyorum aksamdan plandigim yemegimi yapiyorum corba salata karni yarik vs. Kizim uyaniyor ama fazla uyumaz en asagi 20 dakika onun haricinde ne yaptiysam kãr sayiyorum eline oyuncak veriyorum kalan isimi yapiyorum hizli birsekilde sonra tekrar kizimla oynuyorum emziriyorum bir bakmisim saat 13 00 olmus sonra esim cocuklari toplayip geliyor sonra yemek topla derken kizimin yemegini yediriyorum böyle geciyor bende zaman birde benim kizim devamli ilgi istiyor bebeklikten beri öyle alisti... Kendini öyle ayarliycan canim 
Profil image (394 puan) tarafından
Ben istemiyorum çok ilgiye bebegin alismasini şuan 5 aylık bensiz yapamıyor ve akşama kadar ağlıyor..
(523 puan) tarafından
15 sene sonra gelince  bebegim daha bir farkli oluyor
0 oy
Profil image (892 puan) tarafından
Akşam uyuduğu zaman bişeyler yapıp buzluğa atabilirsin kızartmalık köfte olur sulu yemek için minik köfte  olur.soğanlı domatesli taze fasulye kavur at.bezelye barbunya bamya at hazır el yapımı mantı alıyorum pişirimlik ayırıp atıyorum dolmalık biber temizleyip atıyorum yemek yapamadığımda pratik oluyor bunlar.
0 oy
(602 puan) tarafından

Çok şükür zorluk çekmiyorum bu konularda.  Gündüz uykusu da pek yok oğlumun. Ama düzenini bir kere oturttun mu inan devamı geliyor. Sabah 9 ile 10 arası uyanır. Uykusunu almış olduğu için neşesi yerinde oluyor. Yatağında bırakırım onu eline oyuncağını veririm o sırada hızlı bir şekilde temizliğe başlarım. Huysuzlandığı gibi odaya getiririm, farklı bir ortama girince bir süre orada da oyalanıyor. Oyalanması için eline başka bir oyuncak veririm çünkü diğerinden sıkılmış oluyor. İşlerime devam eder ve bitirim. Sonra uyku vakti gelir uyuturum 12 gibi ve bir güzel dinlenirim. Saat 3'e kadar yemeğe başlamam genelde. Oğlum uyanık ise mutfağa yanıma getiririm. Eline plastik mutfak gereçlerinden veririm ya da yine oyuncak. Yemeğimi hallederim o esnada. Saat 6'da da eşim gelir her şeyim hazır olmuş olur. Aynı zamanda hiçbir bulaşık da kalmaz tezgahımda. Oğlum 7 aylık ama 1 aylık olduktan sonra düzenimi oturttum. Gün içerisinde pastalarımi böreklerimi de eksik etmem , evim her daim topludur da. 

Aslında önce kendi bebişini tanımaya çalış, dikkatini nelerin çektiğine odaklan mesela, Böylelikle sizde çok rahat edeceksiniz. Her şey yolunda gidecek emin olun. <3

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 899 göst.
...