0 oy
299 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (29 puan) tarafından

Sevgili anneler, deneyimli anneler topluluğu olarak size bir sorum var, cahilliğimi ve acemiliğimi mazur görün :'( bugün Bcg aşısı olduk sağlık ocağında (tüberküloz falan işte bide karmalar oldu) ateş yapabilir dediler bildiğiniz gibi ve calpol önerdi hemşire. Eczaneye gittim, eczacı 1 ç.k ver dedi ama 2. Ay aşısı çok ateş yapar ateşini beklemeden hemen de verebilirsin dedi ben de verdim :O ateşini ölçüyorum sabahtan beri 36.5 falan çıkıyo (koltuk altından). İnternetten biraz araştırdım, ateş olmadan ateş düşürücü verildiğinde hipotermi falan yazıyo da tedirgin oldum. Terlemesi de var ama vücut ısısı biraz soğuk bana göre dokunduğumda sanki soğuk terliyo gibi. Yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum :angel:

Bebek Ayı 2

4 Cevaplar

0 oy
(64 puan) tarafından
Bizde 1 hafta once olduk bende ateşi çıkmadan agrisi olmadan surup verdimki kötü olmasın bir sorunda cikmadi sukurler olsun sanmıyorum bir sıkıntı olacağını 
(29 puan) tarafından
Olmadı çok şükür :)
-Reklam-
0 oy
(64 puan) tarafından
Bir de calpol veriyorum bir zararı  olmuyor o surupun
0 oy
(625 puan) tarafından
Bizde olduğumuz da ebe eve gidince ver demişti bende eve gider gitmez 1 çay kaşığı vermiştim sükür ne ateş ne de huzursuzluk yaşadık. Calpolu bazı anneler huysuzlandığında bile uyusun diye veriyorlar bir sıkıntı olmaz canım 
(29 puan) tarafından
Evet bana da öyle dedi işte ben de ondan verdim. Belki de ondan dolayı rahat atlattık bu dönemi ama zararı da varmış ateş olmadan müdahale etmenin. Napıcaz şaştık kaldık valla :)
(625 puan) tarafından
Valla her yerden bir şey geliyor bende bilmiyorum
0 oy
(616 puan) tarafından
Bir daha hiçbir aşıdan sonra ateş 38 olmazsa vermeyin.Hem etkinliğini düşürür diyorlar hem de ateş yokken vücuda boşu boşuna ilaç girmiş oluyor.
(29 puan) tarafından
Evet araştırdığımda bu bilgilere ulaştım, her doktor hemşire farklı bişey söylüyor emin olamıyor insan. Çok şükür bi sorun olmadı, teşekkür ederim :)

İlgili sorular

...