0 oy
309 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (50 puan) tarafından
Beni aradilar pazartesi aşiya cagrdilar

9 Cevaplar

0 oy
(365 puan) tarafından
Yoğunlardır gidip sorsun bence. Yaşına kadar vakti olsa da bu aşı için aşıyı zaten 9.aya çekmeleri hastalıkların ortada yayılmasından kaynaklı.

Her zaman herşeyi devletten beklemek yerine,biraz araştırsalar hangi aşı ne zaman bakıp gidip sorsalar ne güzel olur.. 
(1,107 puan) tarafından
Herşeyi devletten bekleme derken görevleri zaten mecbur arayıp hatırlatmak zorundalar onun için para alıyorlar ayriyeten benide aşılar için aramiyolar netten bakıp gidiyorum ama şu varki dün artık sabrım kalmadı sağlık ocağı ebesi ile tartıştım bebeğim 6.5aylik bana kan ilacı 4.ayda başlıyor dememiş unutmuş hanım dün tesadüf arıyor beni eee D3 veriyormusun evet dedim kan ilacı dedi hayır dedim eee söylemeyi unutmuşum dedim nerdeyse bebeğim 7aylik olacak ve hiç kan ilacı kullanmadım bebeğime neyse gel vegaferon vereyim dedi bende hayır o paraben icerirmis kötüymüş kabızlık yaparmis dedim evet doğru dedi eee ozaman niye veriyorsunuz insanalara gerekirse gidip eczaneden özel alın diye sorun dedim ve eczaneden aldım ilacı yani sağlık ocağı ebesi soylemeyi unutmuş
(365 puan) tarafından
Mecbur değiller aramak için. Bir sağlık çalışanı olarak yazıyorum size mecbur değiliz aramak için de para almıyoruz ayrıca.
Siz bilinçli olmalısınız. Onların çocukları değil unutabilir söylemiş olabilir olmayadabilir. Aşı defterine bakarak hangi ay hangi aşı oluyor bulabilirsiniz.
Ayrıca devletin verdiği, verirken para almadığı ilaç o. Kullanmak istemezseniz istediğiniz daha özel bir kan ilacı alabilirsiniz. Bu kısıtlanmamış sonuçta..
Kusura bakmayın ama ilaç kullanmamış olmanız sizin sorumluluğunuz. Bunu Bi başkasına yıkmayın! Sizin gibi kaç tane insan gelip gidiyor sağlık ocağına.. Sadece sizinbebrğinizin ebeliğini yapmıyor. Benden size tavsiye sadece sağlık ocağı bakıyor diye orayla sınırlı kalmayın. Sonuçta ebe ile çocuk doktoru arasında çok fark var.
(1,107 puan) tarafından
Tavsiye vermene gerek yok ayriyeten de çocuk Dr zaten bakıyor bunu biliyorum sağlık ocağı ebesi söylemezse kan ilacı kullanacağımı veya hangi aydan basliyacsgimi nasıl bileyim ve zaten çoğunlukla burada sağlık çalışanı çok denk geldim kendini ispatlamaya çalışmak isteyenlerin hepsi sağlık çalışaniyim diyor ve sonra nedense başka bigun başka bı postta bebekle ilgili soru sorduğunu gördüm
(365 puan) tarafından
Sağlık çalışanı olmak bebekle ilgili herşeyi bilmek değildir. Şahsen radyoloji de çalışıyorum ama bu demek değildir ki diğer bölümdeki çalışanları ezdiremem kusura bakmayın. Ebeler doktor değil. Sizi uyarmak zorunda da değil size hangi ilacı ne zaman nasıl kullanacağınızı söylemek zorunda da değil. Sisteme girilmeyen aşılar ve ilaçlar için kimseyi zan altında tutamazsınız.
Herşeyi başkalarına yüklemek kolay geliyor ya hani,
Diyorsunuz ya nerden bilicem hangi ay hangi aşı ilaç bilmem ne
Devlet hastanelerinde doğumdan önce seminerler ve bilgilendirmeler yapıyordu.katılabilirdiniz. Ebeler ile doktorları bir görüyor olmanız zaten başlı başına bir hata iken onları suçluyor olmanız ayrı Bi hata. Doğduğundan beri hangi çocuk doktoruna gidiyorsanız ona da gitmeyi bırakın. Çünkü çocuk doktorları a dan z ye hangi ilaçları kullanıp kullanmadığını varana kadar sorup ona göre tahlil ve reçete veriyor.
(1,107 puan) tarafından
Tamam emin ol sözleri çok ciddiye aldım
(136 puan) tarafından
Sen bilmeyebilirsin ama ebe bilmek zorunda ve bizim ebemiz arayıp hep söylüyor.demekki bilnip söylenebiliyor demi biz de demiyoruz ki mesela kalp dr. Aşılar bilsin ebe ve cocuk doktorlari bilmeli.
-Reklam-
0 oy
(136 puan) tarafından
9 ay 4 günlükken kizamik aşısı oldu.
(129 puan) tarafından
Zormu ates falan oldumu bnde 10 sonra yaptırcam da
(136 puan) tarafından
Bir iki hafta sonra ateş olabilir dediler 1 hafta sonra oldu bide kızımda atesli havale var 38 olmaması gerekiyor ufak bi havale gecirdi
(129 puan) tarafından
Gecmıs olsun tsk ederim
0 oy
(369 puan) tarafından
Kızamık aşısı var ama 1 yaşta da var. Bizim doktorumuz onermedi 9uncu aydaki aşıyı 1 de olacak zaten dedi. Hazırlık aşısıymış 9uncu ayda olan aşı ve salgın dönemi başlanmış bu şekilde. Şuanda salgın yok vuruşmayın dedi biz de vurulmadık
0 oy
Profil image (480 puan) tarafından
Arayıp sorsun cnm 
0 oy
(799 puan) tarafından
Beni aramıyolar gün veriyo 6 aylık aşısını yatırmıştım hemen 9 aylık aşısı için gün verdi o gün gel diye
(50 puan) tarafından
Bir yaşindadami  ayni aşiyi yapiyolar.kabakulak aşisi dedi
(799 puan) tarafından
Bilmiyorum ki canım daha 9 aylık aşıyı yaptırcaz oda ekimde
0 oy
(794 puan) tarafından
Beni de hiç aramazlsr aşı kartım var oraya ayını günü nü düşüyorlar ben takip ediyorum o gün gelincede hemen götürüyorum şuan başları çok kalabalık unutmuş da olabilirler canm insanlık hali arkadaşın aramadılar dıe beklemesin arasın sorsun götürsün yaptırsın
(50 puan) tarafından
Normalde onuda ariyolar ama busefer aramamslar.
(794 puan) tarafından
Canm başları çok yoğun virüs aşısı yapıyorlar unutmuşlardır arkadaşın hatırlatsın
0 oy
(8,819 puan) tarafından
Biz yaptırdık, normalde sşı takviminde yok ama çok fazla mülteci geldiği için hastalık görülme oranı artmış o nedenle 1 doz daha eklemişler. Ben kendim arayıp sormuştum
0 oy
Profil image (2,183 puan) tarafından
Evet bize 9 9 buçuk aylık olunca getirin dediler bizide yarın çağırdılar gidecez muhtemelen yoğunlardır 9 buçuk aulıkta olsa mutlaka götürün. Aşılafını zamanında olsunlar. 
0 oy
(168 puan) tarafından
Bizimde kızamık aşısı var ama doktorumuz onermedi o yüzden gitmeyeceğim
(50 puan) tarafından
Kizamik ve kabakulak aşisi dedi goturmeynde cok kafm karşti

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 549 göst.
3 Aralık 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde ‍Esk (696 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 272 göst.
11 Ekim 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Pembiş (750 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 199 göst.
14 Mart 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Cicek.29 (608 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 126 göst.
...