0 oy
415 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (14 puan) tarafından
Merhaba sevgili anneler. Ben acemi bir anneyim ve çocuğumu yalnız büyütüyorum. Benim oğlum doğduğundan beri aynı. Gece uykularını bir türlü düzenleyemedim. 2 sefer uyku eğitimi verdim. Biraz iyileşme oldu ama diş çıkardığı için bozuldu yine. Gece uykusunu 8 saatten fazla uyumuyor. 9 gibi yatıyor çoğunlukla 5 gibi kalkıyor. 10 da yatırsam 6 da kalkıyor, 8 de yatırsam 4 te. Yani 8 saat hiç değişmiyor. Sabah dayanamayıp uyuyor tekrar 7-9 arasında. 12-2 arasında tekrar 2 saat uyuyor. Toplamda 4 saat gündüz uykusu oluyor. Bıraksam daha da uyur. Gündüz uykusunu azaltıp denedim uyandırdım 2-3 saate indirdim gündüz uykusunu ama gece daha da zor geçti. Bu arada gece uykusunda 2 saatte bir kalkıyor, emziriyorum tekrar uyuyor. Uyurken de sürekli dönüyor yatakta hiç sabit durmuyor. Uykusuzluktan hastalanıyorum artık :( Çoğu kişi memeden kesersen düzelir diyor. Şu anda diş çıkarma döneminde büyük ihtimalle bütün belirtileri var. Var mıdır önerisi olan? Sizin uyku düzenleriniz nasıl?

13 Cevaplar

0 oy
(8,034 puan) tarafından
Gece beslenmesinu kesmenjz lazim.1yasdan sonra gerek yol gece beslenmesine.dis donemi de etkili oluyor tabi.azi ve kopek disler cikdikdan sonra biraz da olsa duzelme oluyor.
(14 puan) tarafından
Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Gece emzirmeyi bırakmaya çalışacağım.
-Reklam-
0 oy
Profil image (30 puan) tarafından
Bnmki de ayni 14 aylik hala gece kalkar emer dogdugundan beri boyle bnde denedim gec uyuttum erken uyuttum ama sabah isigi gordumu kalkar memeyi gece vermesem aglar uyumaz yani gece uyudugumu bilmem dogumdn bu yana
(14 puan) tarafından
Allah kolaylık versin ikimize de. Gerçekten zor. Ben deneyip bir çözüm bulursam size de bilgi veririm.
Profil image (30 puan) tarafından
Aminnnn.hadi insallah.
0 oy
(615 puan) tarafından
Canım sütü kesmeyin tamamen 2 yaşına kadar alsın diyor doktorlar sütünüz olduğu sürece verin. Biz 5 aydayız. Siz suya geçtiniz mi yani 2 saatte bir uyandıgında su verseniz sonraki uyandığında süt verseniz olur mu acaba. Yani dönüşümlü öyle verseniz. Bir anda gece sütü bırakmaz alışık.
(14 puan) tarafından
Ben de emzirmeyi kesmek istemiyorum 2 yaşına kadar. Gün içinde su içiyor ama gece denedim içmiyor benimki. Deneyeceğim tekrar. Sağolun.
0 oy
(606 puan) tarafından
Meme yüzünden uyumuyor olsa düzelir fakat böyle bir şey söz konusu değil sanırım. Bebeklerin uyku düzenlerini anlatan çizelgeler var eğer orada 13 aylık bebek geceleri 8 saat uyur diyorsa bu pek değişmiyor uyku eğitimi de öyle. Biz meme yüzünden geceleri 2 saatte bir kalkıyorduk o aylarda ama meme yüzünden hani uykusunu aldığı için değil 22 ayda kestik memeyi sonra uyumaya başladı 
(14 puan) tarafından
Normalde geceleri 11 saat civarında uyuması lazım diyor doktorlar. Memeden de değil herhalde haklısınız. Benimkinin huyu böyle büyük ihtimalle. Sağolun.
0 oy
(1,118 puan) tarafından
bence sabah uykusuyla ilgili sıkıntı var benim oglum 11.ay gibi 2 uykuyu birakmak istedi ve gunduz 1,5 2 saatlik tek uykuya dustu. sizinki uykuyu alamiyo belliki sicaktan yada soğuktan donup duruyo olabilir.

ben olsam 7 9 arasindaki uykuyu 1 saate dusurerek denerdim
(14 puan) tarafından
Çok sağolun. Deneyeceğim azaltmayı hatta gündüz tek uykuya geçirmeye çalışacağım. Belki faydası olur.
(1,118 puan) tarafından
kendi 2 uykuyu rahat uyuyorsa ve uyumazsa sorun cikaracaksa 18 aya kadar 2 uyku oneriliyor siz bence sadece saatleri azaltin. 8- 9 ilk uyku 12 14 veya 13 15 2.uyku aksamda 8 9 civari uyumasi sizi rahatlatır tahminimce
0 oy
(380 puan) tarafından
Gece uykusuna emerek geciyorsa derin uyumuyordur belki ve her uyku dongusunde ayni destegi ariyordur. Gun icinde iyice yorun ozellikle aksama dogru oyun oynamaktan yorgun dussun (uyuyamayacak kadar asiri degil), banyosunu yaptirin. Tam uyumadan once tok tutacak seyler yedirin irmikli biskuvili muzlu muhallebi vs gibi. Cunku anne sutu artik gece boyu tok tutmayacagi icin yine uyanir. Bir de odanizi karanliklastirin koyu renkli guneslik deneyebilirsiniz 6 dan sonra hava aydinlanmazsa uyumaya devam eder. Diştense tetagil granul kullaniyorum ben zor durumda kaldigimda gece yatmadan once cikan disin etine suruyorum elimle bizimkini rahatlatiyor. Bir de anne sutunun yapilan arastirmalarda agri kesici etkisinin oldugu bulundu bu yuzden biraz sabredip gece yine diş cikarmasi bitene kadar emzirebilirsiniz.
(14 puan) tarafından
Evet emzirerek uyutuyorum ne yazık ki. Odada kalın perde yok. Gece lambası da kullanıyorum. Odayı karartmayı deneyeceğim en kısa zamanda. Belki işe yarar. Diğerlerini yapıyorum. Çok teşekkür ederim yardımınız için.
0 oy
(224 puan) tarafından
Benim.oglumda 12 aylık bizim de gece uykumuz sıkıntı sürekli uyanır akşam 10 da yatar sabah 5.50 kalkar bazen tekrar uyur bazen uyumaz sabırla beiyorum bakalım ne zaman düzelecek 
(14 puan) tarafından
Önceleri 6 aylık olunca düzelir diyorlardı, sonra 1 yaşından sonra düzelir. Ama ne yazık ki düzelmiyor. Her şeyi deneyeceğim arrık elimden geleni yapayım. Yine olmazsa benim çocuğumun huyu bmyle deyip kabulleneceğim. Size de kolay gelsin valla çok zor uykusuzluk.
0 oy
(649 puan) tarafından
Benim bebeğin de disi çıkıyor galiba.bizde uykususuz.memede uyuyor .gece beslenmesini nasıl keseceksin bana da söyle arkadasim 
(14 puan) tarafından
Valla zor olacak ama deneyeceğim. Gece kalktığında kucağımda gezdiricem tekrar uykuya dalana kadar. Deneyip bilgi veririm sanada.
(649 puan) tarafından
İnşallah başarabiliriz .sadece su verenlere hayranım benim bebek biberon almıyor .gece de gündüz de mamayı da sevmiyor .sadece normal yiyecekleri yiyor koca adam gibi
(14 puan) tarafından
Bende de aynı sorun var. Biberon almıyor hiç. Suyu da bardak ya da küçük şişeden içiriyorum. Onun için gece uykusunu açmadan veremiyorum su.
0 oy
(3,758 puan) tarafından
13 aylık kızım. 4 aylıkken uyku eğitimi verdim. Gerilemeler yaşadık çok kez. 8. Ayda işi sıkı tuttum. Kesinlikle taviz vermedim o zamandan beri gece uyanmaz diş vs. olmadığı sürece. 11 aylıkken gece beslenmesini kestim. Gündüz uyku saatini 3 saatten fazlaya gecirmiyorum. Uyandırıyorum.
(14 puan) tarafından
Ne güzel ya maşallah. Gindüz uykusu 1 mi yoksa 2 mi? Bir de hangi yöntemi uyguladınız uyku eğitimi için. Nasıl uykuya geçiyor geceleri? Çok teşekkürler yardımınız için.
(3,758 puan) tarafından
2 gündüz uykusu yapıyor. Başta yanına uzanıp beyaz gürültü açıp kaşlarını okşuyordum sonra kendi yatağında yanına sandalye çekip devam ettim en son karşı koltuğa geçtim. Tek bir yöntem kullanmadım. Ortaya karışık. İlk önce uyku saatlerini ayarlamakla başlayın. Şimdi yatağına koyuyorum ninni söylüyorum. Uyuyana kadar odadan çıkmıyorum. Temas yok.
(14 puan) tarafından
Siz odasını ayırmışsınız ne güzel. Benimki hala yatak odasında yanımızda beşikte uyuyor. En kısa zamanda sabredip deneyeceğim bende. Çok teşekkürler.
(3,758 puan) tarafından
7 aylıkken ayırdım odasını. Hiç sorun yaşamadık. Gündüzleri odasında yatırarak başlayabilirsiniz alışması için
0 oy
(144 puan) tarafından
Benim çocuğumda  14 aylık ve o da aynı gündüz tek uyku 3bucuk 4 saat uyur gece de 8 saati geçmiyor o da  kaç kere uyanıyor gece. Yani kusura bakmayın ama 24 saat uyumalarını mı bekliyorsunuz. Bende bazen sabahları ayakta uyuyorum o derece uykusuz kalıyorum ama annelik kolay değil gündüzleri kahve içip dinç kalmaya çalışıyorum 
(14 puan) tarafından
Neden böyle negatif yorum yaptığınızı anlamadım. Anneliğin kolay olmadığını hepimiz biliyoruz zaten. Tabiki 24 saat uyumasını beklemiyorum ama gece uykusu çocuğun gelişimi için çok önemli. Ben kendi uykumdan çok çocuğumun uykusunu ve gelişimini düşündüğüm için endişeleniyorum. Sorunumuz uykusuzluktan çok çocuğumuza düzen oluşturmak. Şimdiki alışkanlıklarının çoğu kalıcı olacak ilerde. Yine de yardımınız için çok teşekkür ederim. Kahve hayatta aklıma gelmezdi. Hemen kendime bir kahve yapayım..
(144 puan) tarafından
Negatif bi yorum yapmadım yani 13 14 aylık bütün bebeklerin genellikle gece 8 -9 saat gündüz de 3- 4 saat uykuları oluyor. Ha gece beslenmesini bende kesmek istedim ha bire kalkıyor diye ki zaten 1 yaşından sonra gece beslenmesine hiç ihtiyaçları yok. Iki üç gece kalkınca emzirmedim sallayarak uyutmaya çalıştım başta sabaha kadar uyumadı inat etti bende vazgeçmedim öyle öyle birkaç günde artık alıştı sonra arada yine uyanmaya başladı o zaman da ben kıyamadım emzirdim tekrar alıştırdım :)
(14 puan) tarafından
13-14 aylık bebeklerin gece uykusu deliksiz 11-12 saat, gündüz uykusu da maksimum 3 saat olmalıdır. Tüm doktorlar bu şekilde bilgi veriyorlar. Sizin de benim de çocuklarımızın uyku düzeni ne yazık ki yanlış. Ben sadece çok geç olmadan düzeltmek istiyorum. Bu sebeple yardım istedim buradan. Cevabınız için teşekkür ederim.
(144 puan) tarafından
Demekki daha 1 yaşına girmeden gece emzirmeyi biraktirmaliymişiz. Büyüdükçe zor oluyor çünkü . Ikinci bebekte daha tecrübeli oluruz inşaallah :)
0 oy
(344 puan) tarafından
Tek uykuya geçirmeye çalış canım yani öğlen 12 de uyut 2 buck 3 de uyansin aksam da en geç 9 10 arasinnda uyusun ben 1 yaşında memeden kestim komple çünkü yemek yemeyi seven bi çocuktu benim kızım yatmadan önce de sürekli gece oldu kızım artık uyumamız lazım gecede uyanma ben yanındayım gbi şeyler söyledim 1 iki kere uyandi uyandığı zamn ben kendi yatağımdaydim kızım da kendi yatağında burdayım annecim hadi yat derdim yatar uyurdu snra uyanmadi hiç benim kızım 1 yaşından beri gece kesintisiz uyur şuan 2 yasinda halada kalkmaz 2 aylik kardesi oldu onun sesine bile uyanmıyor ... benim kızım 1 yasinda ben odaya yatağa koyardım ninni de açardım kendine kendine uyurdu yaninda otururdum tepki asla vermezdim oynardı gülerdi ben tepki vermeyince uyurdu ole alıştı 
(14 puan) tarafından
Maşallah kızınıza ne güzel. En kısa zamanda tek uykuya geçirmeye çalışacağım. Çok sağolun cevabınız için.
0 oy
(653 puan) tarafından
Valla canım gene deliksiz uykusu var gece.. benim oğlum on dakka da bir uyanır... Hiç derin uyumaz.. yani doğduğundan bu yana aynı.. keşke iki saat uyusa onada razıyım
(14 puan) tarafından
Allah sabır versin. İşiniz zor valla :(
0 oy
(190 puan) tarafından
Benim oğlum 18 aylik aynı geceleri sürekli uyanıyor sabahta erken uyanıyo alışkanlık yaptı galiba nasil düzelecek bende bilmiyorum 
(14 puan) tarafından
Evet benim korkum da o zaten alışkanlık yapıyor ve büyüdükçe düzeltmesi çok zorlaşıyor. İnşallah çözüm buluruz hepimiz.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 283 göst.
0 oy
6 cevap 536 göst.
3 Temmuz 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde tubiş (209 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 228 göst.
17 Mart 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Ozgeh (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 143 göst.
24 Eylül 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Gamze Demir (48 puan) tarafından soruldu
...