0 oy
152 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (11 puan) tarafından
Anlatıcaklarım biraz uzun olucak çnkü 1 ayı geçen bir mevzu baştan çocuğum atak döneminde zannediyodum sürekli emmek istiyodu geceleri çok ağlıyodu memede kalmak istiyodu bende o nasıl isterse öyle davrandım 5 ay kontrolüne gitmeden çişinde kan gibi lekeler görmeye başladım doktora gittik 1 hfta boyunca emzirdikten snra su vermemi söyledi 6300 olan kilosu 1 hfta sonra 5900 e düşmüştü şok oldum doktor sabah akşam sadece mama ver dedi şimdi mama veriyodum bez sayısı artmışken tekrar aynı durum olmaya başladı çişi koyu renkli çok az yapıyo bide erkek çocuklarda çiş yapması önemliymiş ve aynı lekeli bez alıyorum artık mamayı daha fazla istiyo biberonu görünce deliriyo resmen her zaman zaten emmemek için uğraşıyodu kaç kere meme reddini döndürdüm 2 ay göğüs yarası çektim hala öyle emerken kalkar bağırır geri döner tekrar emer ama gazını çıkarmak için kaldırsam ağlamayı basıyo napıcağımı şaşırdım artık sütüm daha da mı azaldı acaba çevreden okadar baskı görüyorum herkes sütün yetmiyo diyip duruyo mamaya geçsem mi diyorum bi yandanda ya sütüm varsa mahrum bırakmak istemiyorum çocuğu ne yapmalıyım 
Bebek Ayı 5 aylık

2 Cevaplar

0 oy
Profil image (766 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Merhaba öncelikle size tavsiyem çevreyi dinlemeyin sutunuzu sagin bir pompa yardımıyla kac cc çıkıyor ona bakın 3 saat hiç emzirmeyin 15 er dk sağım yapın çıkan ml e göre mama takviyesi gerekiyor mu bakın eğer sutunuz cok çıkıyorsa biberonla verin bir süre içtiği miktarı görmüş olursunuz bebekler susuz kaldığında yaz aylarında kırmızı leke olur bende diyor doktorlar cocuk nefroloji bölümüne randevu alın ve götürün sizi kişi uzun sürmüş  eğer şu veriyorsanız miktarı arttırın bebekler yaz aylarında terledikleri için daha ac cis yaparlar.Kendinizi sıkmayın sutunuz azalmissa  mama  verebilirsiniz sadece mamaya büyüyen bir çok bebek var sartlandirip kendinizi üzüp sutunuzu azaltmayin. Bebeğinize enfeksiyon fa olabilir bizdede az emme memede çıldırma az cisli bez sari cis söz konusu oldu ve enfeksiyon iğnesi kullandık.
(11 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim dediğinizi yapıcan sağolun
Profil image (766 puan) tarafından
Rica ederim .Bebeğinizi 3 saat emzirmeyin bi kere sagin 15 er dakika iki gogusu o zaman net sonuc alırsınız. Bebeğinizin her emdikten sonra tekrar sagin gogus ne kadar boşalırcasına k kadar dolarmis.Saglkla buyusun bebeğiniz.
(11 puan) tarafından
Gerçekten 2 tane doktora gittim ikiside mama ver dedi ama emerken ben hissediyorum süt geldiğini bi türlü içimi rahatlatamadım dedikleriniz çok iyi geldi Allah razı olsun
Profil image (766 puan) tarafından
Bebekler bazı dönemlerde kilo verebilirler benim oğlum kilolu bir bebek ama enfeksiyonla birlikte 1haftada 600gram verdi doktor 4 ay oldu artık ek.gida başlayalım dedi başka doktora gittim oda basla dedi ısrarla başlamadım.gece uyurken emzirdim sagdim oyle verdim yaklaşık bir ay uğraştım zorlandım ama düzeldi . Kilo kaybı bazen sutun kalitesiyle ilgilide olabilir kuruyemis ve bol su tüketimi yapın bakliyat yiyim.haftada 2 kere balik kırmızı et bunlar kalitesini arttırıyor birde bu şekilde deneyin zaten bebeğiniz 180 günü tamamladığında ek.gidaya başlayacaksınız ara farkı kapatır merak etmeyin.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Canim benimde sutum az geldiği için kilo alımını azdi doktor kontrolünde once emzirip sonra mama veriyorum. Mamayi 3 saatte bir veriyorum ama emzirmeyi hic bırakmadım. Sende bırakma. Memeni sag bak ne kadar sut geliyor. O şekilde anlayabilirsin canim.
(11 puan) tarafından
Sağıyorum ama erken mi davranıyorum acaba hiç süt çıkmıyo emzirdikten ne kadar sonra sağmalıyım
tarafından
Bir yarım saat sonra sagabilirsin diye düşünüyorum canim ama unutma uyumak bol su içmek iyi beslenmek cok önemli sutum gelmiyor diye dusunmekte iyi değil. Iyi düşün iyi olsun. Bebegin uyuduğu zaman kesinlikle uyu. 3 litre suyunu eksik etme. Dereotu ve semizotu tuket. Ben mesela malt içeceği de içiyorum. Tahin ye mesela bulgur tuket.
(11 puan) tarafından
İnan ki neler yapıyorum bakalım söylediklerinizi denicem çok saolun
tarafından
Yap canim benim ilk zamanlar iki göğsümden 30 cc çıkıyordu sukur artık tek göğsümden 30 cc çıkıyor. Emzir o yuzden bol bol canim ama mama da ver ki daha cok kilo vermesin kuzu ama hep sabit ver belli bir saatte bir once emzir kac cc ise ver. Havalarda sicak cok susuz kalmasın.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 201 göst.
25 Mayıs 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Hamide 67 (127 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 115 göst.
28 Mart 2024 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Esmus412 (46 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 131 göst.
0 oy
5 cevap 235 göst.
26 Temmuz 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Seydanur6363 (57 puan) tarafından soruldu
...