0 oy
220 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (244 puan) tarafından
Kızlar bir kaç gün sonra 5 aylik olcaz hemsiremiz tadımlara başlayabilirsin dedi ufak ufak siz ne yiyorsanız onlardan ver dedi ama biz yemek yaparken bir sürü şey katiyoruz içine zarar vermez mi bebeğe. Siz tadımlara neyle başladınız ek gıdaya 6. Ayda başlayacakmisiz kafam çok karıştı bı yardımci olur musunuz ?

4 Cevaplar

+2 oy
(9,031 puan) tarafından
Yine bir meslegi ile ilgisi olmayan hemsire. Bu konuda cocuk doktoruyla gorusun. Bebeginizin kilo aliminda bir problem yoksa 180 gun olmadan ek gidaya baslamayin. Zaten tadimlara baslamak ek gidaya baslamak demek, ikisi ayni sey. Asla kendi yemeginizden vermeyin. Bebek icin yasak olan seyler var. Bal, tuz, seker gibi. Tadimlari ve 1 yasina kadar yemekleri bebeginize ozel yapmaniz gerek. Ben sizin yerinizde olsam bebegimle ilgili o heemsirenin dediklerini dinlemem.
(244 puan) tarafından
Kilo alımı aslında iyi gibi tekrardan bı doktorasını danışayım en iyisi teşekkür
-Reklam-
+1 oy
(602 puan) tarafından
Yoğurtla başla kuzum sonra sebze sonra meyveleri verirsin en sonda yumurta sarısı lor falan tattirir karışık pureler çorbalar yaparsn
(244 puan) tarafından
İlk hepsini tek tek vereyim demi sonra birbiriyle karıştırmayım
(602 puan) tarafından
Evet her ürünü 3 gün kuraliyla verin yani şöyle yogurta başlayın ilk gün bir çay kaşığı ikinci gün tatlı kaşığı 3. Gün yemek kaşığı ile sonra farklı bir sebzeye geçin herbiri için aynısını yapın. Kızarıklık döküntü gibi bı durumla karşılaşırsanız o ürünü bırakın diğerine gecin
(244 puan) tarafından
Teşekkür ederim sağolun:)
(2,107 puan) tarafından
Lor peyniri yumurta sarısı 7 ayında kahvaltı menüsünde veriliyor.daha çok erken verilmez.
(602 puan) tarafından
Kahvaltı yaptırsın demedim zaten tadım yaptırsın 3 gün kuraliyla ki alerji var mı yok mu anlasin
(2,107 puan) tarafından
Tamma işte 7. Ayında kahvaltı menüsü olacak sabahları orda tadimini yapacak yumurtanın lor peynirin.herseyin ayı önemli.
(602 puan) tarafından
Çocuk zaten 5 aylık herşeyi 3 gün kuraliyla yapınca nezamana denk geliyor acaba ??  Konuşmak için konuşuyorsunuz cidden !
(2,107 puan) tarafından
Yok neden konuşmak için konuşayım ki Allah'a şükür ek gıdayı kafama göre vermiyorm doktor kontrolünde ilerliyoruz fazlasıyla bilgilm var merak etmeyiniz.
6 aylık meyve ve sebzelerini 3 gün kuralı ile tadım yapılır tek tek sonra alerjisi olmayanlar kariism yapılır ufak ufak.meyvelibyogurtlar sebze püreleri olsn.7. ayına girince kahvaltı menüsü olur sabah orda vermeye başlarsınız yumurta sarısini lor veya labneyi üzüm pekmezi ceviz olsun ayına göre.kiyma et tavuk 8. Ayda başlar.yani herşeyin zamanı var.
(602 puan) tarafından
Burda kimse ek gıdayi kafasına göre vermiyor zaten. Çok biliyo olsanız zaten post açıp ne vereyim diye sormazsiniz Allah aşkına  ya.
(244 puan) tarafından
Postu ben açtım kızlar fikir alabilmek için ikinizede teşekkür ederim
+1 oy
(2,107 puan) tarafından

Hemşire yanlış yönlendirme yapmış .ek gıdaya 3 gün kuralı ile tadım yapılarak başlanır.3 gün kuralı demek bir meyve veya sebzyi 3 gün tek ürün olarak tek öğünde alerjisi varmı yokmu diye tadım yaptırmaktır.ekngida doyumluk değildir daha sonra ki aylarda doyumluk olacaktır.hemen karışım yapılmaz herşey tek tek denendikten sonra kariism yapılır.havuc, yoğurt,muz,elma, şeftali kırmızı erik armut kabak patates bezelye avakado, kayısı balkabağı Taze fasulye,şeklinde ayına göre ilerledim bende doktor kontrolünde başladım.ister suda haşlayın ister buharda isterseniz de meyveleri rendeleyin.pure şeklinde nasıl vereceksnz.bol bol su verin bebeğinize.sebze purelerine 1 çay kaşığı zeytinyağı koyun.sakin tatlandırıcı tuz şeker salça koymayın.kendi öz tadını alacak.

Ayına göre mevsimine göre sırasıyla ilerlersenz daha sağlıklı olur bebeğiniz.
(244 puan) tarafından
Tadimlarda da yine 3 gün kuralı uygulayım demi bir gün çay kaşığı kadar havuç verip ertesi gün kabak vermeyim mi? Ayyy valla kafam çok karıştı
(2,107 puan) tarafından
Hayır 3 gün kuralı aynı ürünü meyve veya sebzeyi 3 gün vereceksiniz.3 gün havuç ,3 gün kabak şeklinde baktiniz ikisinde de alerji olmadı karistirip verebilirsnz.
(244 puan) tarafından
Teşekkür ederim
(2,107 puan) tarafından
Başta karmaşık gibi ama sakince ve yavaş yavaş ilerlersenz aslında güzel birşey.
+1 oy
(1,783 puan) tarafından
İlk gün bir çay kaşığı yoğurt ikinci gün bir tatlı kaşığı 3.gun bir yemek kaşığı yoğurt 4.gun hem yoğurt mesela hem havuç 3 gün de bu şekilde daha sonra 6 gün sonunda hem yoğurt hem havuç hem patates örnek olarak veriyorum. Yani her yeni verdiginiz yiyecekler bir önceki denediginizi verebilirsiniz 
(244 puan) tarafından
Teşekkür ederim
(1,783 puan) tarafından
Rica ederim ben de araştırarak duydum benim bebeğim 4 aylık henüz geçmedim :))) böyle yapmayı planliyorum

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 168 göst.
5 Ağustos 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Z.E.B (19 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 184 göst.
7 Kasım 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Aysegul&20 (455 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 182 göst.
5 Ağustos 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Suzan01 (174 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 238 göst.
4 Ağustos 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Suzan01 (174 puan) tarafından soruldu
...