0 oy
354 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (122 puan) tarafından

Bebeğin diş ağrısı icin bu jeli kullanan oldu mu nasıl birşey

image

Bebek Ayı 5

5 Cevaplar

0 oy
(9,001 puan) tarafından
Kullanmayin. Lidokain iceren dis jelleri onerilmiyor. Bunun yerine Tetagil kullanabilirsiniz.
(9,001 puan) tarafından
(122 puan) tarafından
Tetagil kullanıyorum ama etkisi çok kısa sürüyor
(9,001 puan) tarafından
Jelin tehlikesi paylastigim linkte var. Sizce yogun bakimlik olma ihtimaline deger mi?
-Reklam-
0 oy
(479 puan) tarafından
Cnm bnm gorumcemin kizi dis cikaryrdu gece hic uyutmamis ole demisti baktm hemen soğan aldi rendeledi kizinin dis etine cikan yere o kuru ve suyunu surdu bayagi iyi gldu  zarari yok dene istersen
0 oy
(3 puan) tarafından

Yiğenime bebekken jel uyguladılar evet faydası var ama bir okadarda zararlı dişleri çürütüyo çocuk 8 yaşında dişler çürüyo dolgu bile var diş doktoru bebekken jel kullandınız mı diye sordu yani jel o anlık kurtarıcı sonrası hep zarar.

Ben oğluma 5 aylıkken vermeye başladım hiç ilaç kullanmadım 10  15 karanfili ezip toz haline getirin yarım çay bardağı zeytin yağıyla karıştırın 10 saat kadar dolapta beklesin sonrasında jel gibi uygulayın bu karışımı 3 4 günde bı ihtiyaca göre yenileyin ben çok faydasını gördüm ve içinde ne olduğunu biliyoruz.
(122 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim deneyeceğim
0 oy
(134 puan) tarafından
canim 20 karanfili dov uzerinii gececek sekikde zeytingayi koy 1 gece beklet dis etlerine sur . yeeik soganinda eline verrbilirsin ama dikkat et bagazina je kacmasin
0 oy
(287 puan) tarafından
Benim de kızım 5 aylık az önce doktorunuza sorduk jel kullabalim mi diye sizin buradaki attginiz ve tetagel var onu önerdi biz cangel jeli aldık o vardı eczanede bir sıkıntı olsa doktrumuz onermezdi çünkü benden daha da pimpirikli 
(9,001 puan) tarafından
Bence doktorunuz cok da pimpirikli degil. Lidokain iceren jeller hic onerilmiyor.

https://www.instagram.com/p/CKRw9ybJzfl/?utm_medium=copy_link
(287 puan) tarafından
Kötü birşey olsa doktorum onermezdi bu kadar sorunsal olmayin lütfen 6 yıl okuyan adam sizden daha iyi biliyor
(9,001 puan) tarafından
Hanimefendi paylastigim baglantidaki kisi manav degil, o da cocuk doktoru. Solunum yetmezligi ve havale geçirme riski sizi ilgilendirmiyorsa sorun yok. Zararli oldugunu bile kullanmak sizi alakadar eder.
(287 puan) tarafından
Sizin bu konuşmalarınız bu kelimeleri kullanma hakkını nerden buluyorsunuz acaba bu davranışı. İnsanlara kelimelerinizi seçerek konuşun herkesin görüşü farklı demek ki doktor olarak bile. Ben doktoruma güveniyorum sizin görüşünüz farklı olabilir aldığım günden beri kullanıyorum birşey olmadı daha cocguma. Havale geçirip gecirmemesi falan diye kelime yapiyorsunuz kimin ne olacağı belli değil. Siz kendi bebeğinize kullanmıyorsanız ben kullanmıyorum diyebilirsiniz kibar olmaya davet ediyorum sizi.
(9,001 puan) tarafından
Bakin ben sizinle kisisel gorus degil bilimsel bir bilgi paylastim. Bu 'ben mavi rengi sevmiyorum, sen de sevmemelisin' demek gibi bir sey degil. Ben sizinle arastirmalarla kanitlanmis kesin zararli oldugu bilinen bir sey paylasiyorum. Siz ben doktoruma guveniyorum deyip geciyorsunuz. Baska doktorların ya da doktorlarca kabul görmüş saygin kuruluşların onayladigi bir sey bu. Ben bu riske hic tepki vermemenize sasiriyorum sadece. Sağlık Bakanligi'nin verdigi ilaçlardaki sindirilebilir cok az miktardaki parabeni bile cocuklarimiza kullanmaya cekinirken goz gore gore boyle bir maddeyi arastirmadan bu normal diye kabul etmeniz cok enteresan.
(287 puan) tarafından
Çıkarılan ilaçlar sağlık bakanlığı onayı ile çıkıyor tabiki de belli başlı yerlerden geçerek geliyor önümüze bütün ilaçların eksi yanları var hepsinin sadece bunun değil aşılar olsun bizim ve bebeklerimize verdiğimiz ağrı kesicilerde bile var. Mesela sağlık ocağının verdiği kan damlasinda paraben var ve yıllardır sağlık ocağı bunu ücretsiz veriyor ve gücü yetmeyen aileler kullanıyor bu ilacı şimdiye kadar hiç duymadım bundan ölen bundan rahatsızlanan bir bebek ben de sağlıkçıyım hiç rastlamadım. Tabi ki de sizin görüşünüz bu da. Yani o kadar da doktor var birbirlerinin zıt düştüğü. Muhtemelen bizim doktorumuz bunun o kadar da etkileyeceğini düşünmediği için bize önermiştir, eminim. Siz kullanmayın. Böylesi olabilecek şeyler önce Allahtan gelir. Rabbim kimsenin evladına bunu yaşatmasın. İyi geceler.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 172 göst.
7 Şubat 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde 555Nazire (954 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 148 göst.
14 Ağustos 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Sevginur65 (122 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 472 göst.
0 oy
3 cevap 107 göst.
30 Ocak 2023 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Canannn_1 (17 puan) tarafından soruldu
...