0 oy
149 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (247 puan) tarafından
Merhaba kizlar oğlum 9 aylık sabahları yumurta sarısı labne peyniri veriyorum sabahları bazen farklı veriyorum öğlen cici bebe veya pirinç unu.yapuyorum akşamda çorba veriyorum gecede devam sütü tabi arada emziriyirum ama kilo alımı yavaş aptamil devam sütü sulu olduğu icin kilo almiyo acaba sizdede devam sütü veriyomusunuz bebislere 

2 Cevaplar

0 oy
(8,980 puan) tarafından
9 aylik bebek icin daha dengeli bir beslenme olabilir. Kahvaltiniz guzel. Yumurtayi omlet olarak da verebilirsiniz. Sebzeli omlet besleyici olur. Oglen cici bebe ya da pirinc unu yerine corba verebilirsiniz. Çorbalarınıza ilikli kemik suyu ekleyebilirsiniz. Aksam ustu yogurt ya da meyve verebilirsiniz. Aksam yemegi olarak da kiymali sebze yemegi verebilirsiniz. 2 sene emzirme, anne sutu eksikliginde de formul mama oneriliyor. Ayda kac kilo aliyor? Bu aylarda kilo alimin yavaslamasi da normal aslinda.
(247 puan) tarafından
Teşekürler cnm 8 kilo 200 gram
-Reklam-
0 oy
(544 puan) tarafından
Devam sütünun su oranı ölçüludur daha koyu olursa böbrekleri yorulur.

 9aylik bebeğin günde 5kez mama içmesi gerekir . Ek gıda alıyor diye emzirmeyi azaltmış olabilir misiniz..

Ek gıda bebeklerin harcadığı enerjiyi karşılamıyor demişti doktorumuz o yüzden mamaya ya da memeye de aynı özeni göstermemiz lazim
(544 puan) tarafından
Bide bebeğinize bence daha besleyici beslenmeye alıştıra bilirsiniz cici bebe ve pirinç unu uzun süreli tokluk yaratır. Emmeye veya mamaya talebi azaltır.

Çorbayida bebekler için ben çok besleyici bulmuyorum onun yerine kıymalı sebze yemekleri , bazen bebek makarnasi ,. Koyu kıvamlı tavuk veya kıymalı çorba,tarhana çorbası gibi şeyler yedirebilirsin. Kemik suyu yapıp her yemeğine katabilirsin.

Pirinç unu yerine yulaftan kaşık maması yapıp içine meyve rendeleyebilirsin.
Bol meyve çeşitleri var onları daha sık verebilirsin yoğurtla.
Muz yoğurt güzel ikili bunu ara öğün olarak verebilirsin

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 342 göst.
0 oy
1 cevap 117 göst.
0 oy
2 cevap 104 göst.
8 Mayıs 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Delif (54 puan) tarafından soruldu
...