0 oy
548 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (84 puan) tarafından
Merhaba bebeğim 7 aylık ve yeni emeklemeye başlıyor ama evde tek başıma olduğum için gündüzleri iş veya yemek yaparken yanıma geliyor yere bırakıyorum oyun oynuyor ama sürekli ya yüz üstü yada sırt üstü düşüyor yetişemiyorum birşey olur mu acaba yada bir tavsiyeniz var mı. Bu arada aşırı hareketli sürekli poposusunun üstüne oturmaya çalışıyor o sırada düşüyor. 

10 Cevaplar

0 oy
(105 puan) tarafından
Yastık koy arkasına 
(84 puan) tarafından
Denedim etrafını yastıkla altına döşek ama hiç durmuyor yastığı alıp oynuyor
-Reklam-
0 oy
(131 puan) tarafından
İlk basta dengesini sağlayana kadar cok düşüyorlar. İlk emeklerken sonra ilk tutunup kalkarken ve sonra ilk yürürken. Yeni öğrendiği bir beceri de ustalasana kadar ekstra dikkat etmek lazim. Ben evin heryerini koruyucu koseler sungerlerle vesair kaplamistim ama hareketli bebek zor. pesinde olmayinca dusup vuracak bir yer buluyor.Ev islerini yada yemegi ne kadar gecistirebilirsiniz bilemiyorum. Cunku her eve gore degisiyor durumlar. O yuzden bosverin yemegi ev isini cocugunuza bakın diyemem ama gecici bir surec oldugunu düşünün ve olabildigince dikkat edin derim ben. Kafa carpmalari sert olursa sikinti olabilir. Yemegi o uyurken yapabilirsiniz bu arada. ;))) 
(84 puan) tarafından
Güzel tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim haklısınız daha fazla özen göstermem lazım. Ama insanın arkasını dönmesi yetiyor yaramaz olunca :))
(131 puan) tarafından
Malesef öyle. Yaramazlik demeyelim de kucuk kasifler askla etrafi kesfediyor diyelim. ;))) Benimki 15 aylik. Bes aydır yürüyor. Evin icinde gozumum onunden ayrilir ayrilmaz ya bir yerlere tirmaniyor ya da bir seyleri döküp saçmaya calisiyor. Bir yemegi tencereye koyana kadar elli kere odalara gecip kontrol etmek zorunda kaliyorum eger uyaniksa ben yemek yaparken. Yani isimiz zor. Allah bize yardim etsin miniklerimizi de kazalardan belalardan korusun..
0 oy
Profil image (281 puan) tarafından
Bende geçtim o yollardan emeklemeyi öğrenene kadar aynı sizin gibiydik etrafına yastıkları diziyordum arkaya değil de öne atıyordu kendini. O dönemde sürekli yanındaydım mecburen çünkü iki sn kafamı ceviremiyordum. Yastık dizseniz etrafına kafası arkaya vurmaz ama öne atınca yüzü burnu için tehlikeli. En iyisi siz bu dönemde ev işlerini erteleyin o uyurken yapın. Çünkü bu dönemlerde geçici. Biraz zaman geçince emeklemeye baslayinca düşeceğini kendileri anlıyo zaten :)
0 oy
(927 puan) tarafından
Valla evde 2 kisiyiz esimde evde hep pesindeyiz ama malesef bizde surekli dusuruyoruz ne yapjyor ne ediyor anlamiyorum saniyede yerdeydi ilk emeklerken suan 9.5 aylik en azindan ayaga kalktiginda oturarak dusuyor ilk zamanlar direk arkaya dusuyordu. 

Allah hepsini korusun insallah dusmeleri iyi degil ozellikle tepe ustu. Haftaya kontrolumuz var ozellikle dr soracagim gerekirse kafa filmi falan isticem cunku cok dustu
0 oy
Profil image (157 puan) tarafından
Oynadığı zemine Yorgan battaniye ser düşerse de sert darbe almasın bari
0 oy
(380 puan) tarafından
Bebeklerin kafasi darbeye dayanikli oluyor ancak yine de ne kadar az duserse o kadar iyi. Her darbede biraz daha sinir hucrelerimiz ölüyor. Ev islerini mumkun oldugu kadar bebeginiz uyurken yapin yada esiniz evdeyken. Dusmeleri en aza indirmek en iyisi.
0 oy
(1,107 puan) tarafından
Benim bebeğim de 7aylik emeklemede yok yüzüstü yatirinca kaldırayim diye ağlıyor hiç yüzüstü durmak istemiyor oturmak ve ayaklarının üzerine basılı durmak istiyor hep yüzüstü bikac dk benim zorumla duruyor hatta uyurken bile yüzüstü donermez hemen uyanıyor oyuzden uykuda yok
0 oy
(1,547 puan) tarafından
Alanı korumaya alicaksiniz o dusucek artık ben yanımda taşıyorum mecbur aradada yurutece koyuyorum aynı aydayiz bende hep kafasını biyere vurursa korkusu var Allah'ım korusun evlatlarimizi
0 oy
(464 puan) tarafından
Emeklesin gene düşecek canım pekistirene kadar şimdi benim kızım 1 yaşında olucak yürümeye çalışıyor popo üstü pat diye oturuyor içim gidiyor
0 oy
(532 puan) tarafından

Benim oğlumda öyle hatta ben burnu kırılmış mıdır diye şüphe ediyorum :(

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 111 göst.
0 oy
3 cevap 178 göst.
0 oy
6 cevap 298 göst.
18 Şubat 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde İlknur12 (864 puan) tarafından soruldu
...