0 oy
666 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (444 puan) tarafından
Kızlar merhaba. Evet Çok konuşulan bir konu. Başka postları okudum ve kafamda herşey karıştı. Bizim doktorumuz kızım 2 aylıkken demişti rotavirus aşısı hakkında 2 farklı marka var birisi 2 doz diğeri 3 doz. Menenjit aşısı da öyle 2 farklı marka birisi 2 doz diğeri 3 doz diye. Ben öyle hatırlıyorum. Ayrıca geçen gün gitmiştik doktora biraz uzak bize, ay sonunda ne olur ne olmaz gelemem belki size bana reçete yazarmisiniz demistim, sağlık ocağında yaptırayım demistim. Reçete yazmış ama sadece bexero yazıyor. Yanı diğeri yok, demekki doktoru ben iyi anladım. Ama yanlis bilgi vermiş. 2 farklı marka evet ama ikisini de almak lazım. Dimi? Menenjit tıp a, tıp b,c,d flan filan. Reçeteyi ne yapsam? Sadece bexero yazıyorsa ikisini de verirler mi? Sağlık ocağı yapar mi?

8 Cevaplar

0 oy
(85 puan) tarafından

image

 iki farklı marka ikiside 3 doz yapılıyor. Biz 1. Dozumuzu olduk ayın 10 n da 2. Dozumuz var. 


Sağlık ocağı hemşiresi ile görüş bazıları yapmak istemiyor. Yaparım derse eczaneden al.

(92 puan) tarafından
Ikisinden birini mi yaptiriyorsunz yoksa 2 sini demi
(2,106 puan) tarafından
Evet bizde böyle yaptırıyoruz ikisinide doktor öyle yönlendirdi.
Rotavirus aşısı da rotarix diye geçiyor 3. Ve 5.aylarda yapılıyor 367 TL doz fiyatı.bitridik biz rotaları menejit tek doz kaldı bakalım.
(444 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım. Bizim aylarımız farklı olduğun için mi, niye anlamadım ki. Kızım 7 ayda bexero yazmış. Araştırmam lazım o zaman. Daha da çok karıştı kafam:)
(85 puan) tarafından
@Merwe ikisinide bir yaptırıyorum
-Reklam-
0 oy
(189 puan) tarafından
Rotavirus aşısı özel reçete karşılamıyor. 365 TL ye aldım bugün ağız dan şırınga ile verdi hemşire. Reçete nin 3 gün süresi var eğer sizinkini karşılarsa beklemeyin alın buz dolabında saklamanız gerek onu. Eczane ye sorunuz. 
(2,106 puan) tarafından
Ewlerde kullandığımız buzdolaplarinda saklanmaz derecesi soğutmaya yetmiyor bize eczacı ve sağlık ocağı hemsiremiz dedi öyle saklarsazn yapmam diye.yani yanlış bilgi oluyor.yaptiracaginz gün alın hemen yaptırın sağlık ocağında çünkü bunlar canlı aşılarımış.
(444 puan) tarafından
Rotavirus aşısını 2 dozunu da aldık canım. Onu da yapamak için reçete istendi.
(2,106 puan) tarafından
Ewev sağlık ocağında reçete isteniyor yoks yapmıyorlar bizde doktorumuz dan reçete alıyoruz her asida
0 oy
(2,433 puan) tarafından
Özel asilar olduğu için reçetesiz alabiliyorsunuz. 3,5 ve 13. Aylarda bexsero ve nimenrix olarak yaptırdık. 2 ve 4. Aylarda rotarix olarakta rota aşısını yaptırdık. 

Menenjit aşısını her doktor farklı planliyor çok fazla görüş ayrılığı var. Ama ne kadar erken o kadar iyi bence. Ve 2 marka sizinde dediginiz gibi farklı menenjit türlerine koruma sağlıyor. İlk dozlari sağlık ocağı vurmuştu ayni gün bizim
(444 puan) tarafından
Evet, almakta sorun olmaz da saglikbocagi yapmam demişti recepten olmazsa. O yüzden reçete istedim doktorda .
(2,433 puan) tarafından
Anladım canım :)
0 oy
tarafından
Özel aşılar olduğu için soğuk zincirde beklemesi gerekiyor ve hemen vurulması gerekiyor rota virüsü 3-5qyinda iki doz rotarix olarak yaptırdık menenjit aşısı da a ve b tipi olarak ikiye ayrılıyor 13 . Ayda nimenrix tek doz iki yaşında iki ay ara ile iki doz bexsero önerdi doktorumuz bexsero ateş yaptığı için biraz büyümesini tavsiye etti doktorumuz ayrıca sağlık ocağı a tipi menenjit aşısını yapıyor fakat b tipini yapmıyor rota aşısını da alıp kendiniz yapabilirsiniz ağızdan veriliyor yavaş yavaş verirsiniz
(444 puan) tarafından
Rota aşısını aldık canım. Reçete istedi sağlık ocağı. Haaaa b tipi yapmıyor mu. Ateş yaptığı için mi acaba.
tarafından
Tam emin değilim ama bexero tam ruhsat almamış sanırım bı yerde öyle okumuştum
0 oy
(583 puan) tarafından
Aşılar özel olduğu için reçeteye gerek yok
(444 puan) tarafından
Reçete olmazsa sağlık ocağı yapmam dedi.
tarafından
Yapmasın çok kolay zaten bebeğini yatır ağzına sen sık hemşireye bile gerek yok. Ayrıca niye reçete istedi anlamadim
(444 puan) tarafından
Vallas ben de anladim. Bir saglik ocagi rotavirus asisini bile yapmak istemedi aldigin yerde yaptirabilirsin dedi. saglik ocagi degistirdim, burda da reçete olmazsa yapmayız dedi. Rotavirus ever damla ama onu da sisteme giriyorlarmış.
(583 puan) tarafından
Ben kendim alıyorum saglik ocagi yapiyo
(583 puan) tarafından
2.ayda rotarix yapildı 3.ayda nimenrix ve bexsero menenjit aşıları 4.ayda yine rotarix yapılacak 5.ve 13.aylarda tekrar nimenrix ve bexsero
0 oy
(2,106 puan) tarafından
Rotavirus aşısı ROTARİX olanı 3 ve 5.aylarda ağızdan yapılıyor.doz fiyatı 367 TL.yaptiraczginz gün eczaneden alın sağlık ocağında hemen yaptırın.damla şeklinde ama bebeğinizi çok tok karninna gotrumeyin kusma ihtimali yüksek.asidan sonrada 15 dk birşey yemiyecek sonra devam.kendi buzdolabında muhafaza etmeyin soğutma derecesi yetmez asi boşuna gider.

Menenjit asilar ise nimenrix 7.VE13.ayda 350 TL doz başına fiyatı.bexero 3.ve 13.ayda 533 TL olarak yapılıyor bu bizim doktor yönlendirdi.herkesin doktoru bazen farklı tarihleri veriyor sizde sorun menenjit için nezamn yaptırmalıyım diye Doktorunuza.

Ama rotavirus belli sormaniza gerek yok.eczaneden alıp sağlık ocağında yapılıyor hemen.dedigim gibi evde muhafaza etmeyin.biizm sağlık ocağında reçete olmadan yapmiyor hemşire doktor onaylı reçete götürüyorum.

Asialr çok pahalı Allah hepimize yardım etsin ama bir okadarda gerekli şeyler mecbur yaptiryoruz herşey sağlıkları için.sizde yaptırmaya çalışın çok gerekli aşılar.
(444 puan) tarafından
Haklisiniz çok önemli. Başka harcamalardan kısıp asiya parayı hazırlığın. Ayın sonuna tarih verdi doktor.
0 oy
(911 puan) tarafından
Merhabalar. Cocugun ayina gore bu asilamalar degisiyor.  2 tip ozel menenjit asisi var. Bexsero ve nimenrix yada menactra.  Bexsero bizde 3. 5. Ve 18 ayda vuruldu. Menactra ise 7 ve 12. Ayda..  Her doktor asi planlamasini bu menenjit asilarinda ayri yapiyor. Bize dedigi su oldu: ne kadar erken vurulursa o kadar iyi cunku menenjit cok zor bir hastalik ya olume goturur yada sakat birakir. 1 yasindan kucuk se eger  ona gore yapiyor dozlari, ornegin bexsero 1 yasindan kucuk ise 3 doz 2 yasindan buyuk ise 1 doz yeterli.  Nimenrix veya menactra 1 yas uzeri tek doz yeterli, 12 aydan kucuk ise 2 doz oneriliyor.  Bazi asilar la arasinda bi zamani var ama hangi asi oldugunu hatirlamiyorum. Tekrar doktorunuzla danisip bunu sormalisiniz. 
0 oy
(30 puan) tarafından

image

A tip ve b tip var biz ikisinide olucaz i dozu vuruldu suan atesi var ve huysuzlik yapiyor ama onun iyiliği için bu aşılar zaten nimenrix 2doz bexsero 3doz olucak son dozladi hatirlatma dozu zaten ben bexseroyu dun aldim 510tl

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 330 göst.
30 Ağustos 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde İrem fatma (1,086 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 124 göst.
25 Nisan 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Zbasmmr (700 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 113 göst.
29 Ağustos 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Hülya ipek (11 puan) tarafından soruldu
...