0 oy
349 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (121 puan) tarafından
Sorum yukarıda kızlar 

4 Cevaplar

0 oy
tarafından
Menenjit ve rota aşıları var kendiniz alıyorsunuz çocuğunuzun gelişimine göre doktorunuz bir aşı takvimi belirliyor o aylarda vurduyorsunuz
-Reklam-
0 oy
(85 puan) tarafından
Menenjit ve rota aşısı dozlarına göre yapılıyor

Genelde 3,5 ve 13. Ayda menenjit

3 ve 5. Ayda rota dozları yapılıyor.

Menenjit iki çeşit benim doktorum ikisinide önerdi. 

Burada 1 çeşidini yaptırdık diyen hanımlarda oldu.

2 aylıkken doktorunuz sizi bilgilendirir. Elinize aşı takiminizi verir.
(121 puan) tarafından
Şart mı peki bu aşılar bunlar özel ya devletin aşıları ne aşısı açıkçası güvenemiyorum içeriğini bilmiyorum devlet acılarının
(159 puan) tarafından
Glay hanim cok güzel anlatmış. Soyledigi aylarda yaptırdık aynen. Buna ek olarak Rota tek doz 345₺ menenjit tek dos 545₺ diyeyim.
Yaptirmak elbette şart bu özel aşıları. Ozellikle ulkemizin sinirlari yol gecen hanina dönmüşken zira menenjit de rota da arap kaynakli virusler. Ornegin hacca gidenlere bedava yapiliyo.
Devlet aşıları ise sağlık ocağında yapılıyor. Dogurduktan 1 hafta sonra ikinci topuk kanini vermeye saglik ocagina gidiyoruz ve gittigimizde ebe aşı takvimi veriyor. Kizamik, verem, su cicegi, kaba kulak vsvvs bu aşıları saglik ocagi yapiyor neredeyse her ay var zaten aşı. Ozel aşılar pahali diye kapsam dışı kalmış ama onlari da almaya çalışıyorlarmış.
(159 puan) tarafından
Aşılara güvenin ve yaptırın yani Allah korusun ölümle felcle sonuçlanan hastaliklar var. Sağlık ocağından guvenip almayacaginiz sey d vitamini ve demir takviyesi olsun nacizhane tavsiyem. Eczaneden parayla alın. Verdiklerinin icerigi temiz değil
(2,106 puan) tarafından
@çeken ne demek guevnmiyorm asıl bu asilar guevnmenz lazım güvenilir olmasa neden yaptıralım veya neden önersin doktorlar.rotavurus aşısı zehir ishal bağırsak için aşı bu neden çok kötü bir hastalık hastanelerde yatıyor çocuklar kg kaybı yaşıyor neler neler 3 ve 5. Aylarda yapılıyor doz fiyatı 367 TL eczaneddn alıp sağlık ocağında yapılıyor ağızdan veriliyor ewde yapmaya kalkmayın özellikle buzdolabında saklamayın soğutma derecesi yetmez bu aşıları saklamaya.
Menejit ise 2 tür yaptiryoruz 3.7.13.aylarda yapılıyor.2 türlü oldugunden doz fiyatı birinin 533 TL diğeri 350 TL şeklinde.menenjitte çok kötü bir hastalık Allah korusun çocuklarımızı.yani etrafta birsuru doktor var Intertenne aratirin eczanelere sorun öyle kendi kendinize güvenmiyorum deyipte cocugunznun kaderiyle oynamayın.mahalle ağzıyla konuşan elalemide dinlemeyin tıp bilgisi yok çünkü.
Evet pahalı diye aman yapacak birşey yok biz anne baba olarak çoğu seyimizden kıstık aşıyı yaptırmak için biraz fedakârlık lazım çocuk büyütmek kolay değil.elinzden geldiğince yaptırın ayrıca milyonlarca bu asilarla ilgili soru postu açıldı okuyun hepsini derim.butun annelere aynı şeyleri yazıyoruz.
(121 puan) tarafından
Devlet asilarinin içeriğini bilmiyorum onlara güvenemiyorum dedim
0 oy
(21 puan) tarafından
aile hekimi beni bu konuda hiç bilgilendirmedi 6 aylık olacağız neredeyse doktorumuzda hic bahsetmedi hiç araştırmadım da bunu nasıl yapılır tekrardan sorayim mi aile hekimine doktora.
(159 puan) tarafından
Aile hekimlerinin kendinden haberi yok bence artik çoğu gunceli takip etmiyor bile. Cok üzüldüm rota kaçmış ilk 105 gunde yapilmasi gerekiyor. Ama menenjit olabilir.
0 oy
(119 puan) tarafından
Kendin alsanda olur  ben özelde yaptırdım hastane de verdiler tabi bedava değil 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 278 göst.
2 Ocak 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde ☆METEM☆ (436 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 252 göst.
2 Ocak 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Sevgii (191 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 266 göst.
13 Mart 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde 1gun (390 puan) tarafından soruldu
...