0 oy
247 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (874 puan) tarafından
Haftaya ek gidaya gecicez 3 gun kuralını biliyorum sabit patates havuc kabak yogurt verilnesi gerektiğini de biliyorum sonrasinda.karistirirp pure yaparak verilceginide biliyorum peki ya sonra.. mesela kac öğün vermeliyim bu öğünler ne zaman olmali ve her ögunde ne kadar vermeliyim. Mesela balın verilmicegini ben bilmiyodum instagramda ek gida sayfalarında gördüm bu tarz tehlikeli yiyecekler neler

2 Cevaplar

0 oy
(107 puan) tarafından
Süt ,bal 1 yaşa kadar verilmez,yoğurt alabiliyorsaniz devam sütü alarak mayalasaniz daha sağlıklı olur, sabah yumurta sarısı ,peynir ezerek verebilirsiniz öğlen sebze çorbası ,ikindi gibi yoğurt,meyve püresi verebilirsiniz ama portakal gibi narenciyeler şimdi vermeyin, akşama az kaşık maması verebilirsiniz tabiki hepsini az porsiyon halinde baslayarak verebilirsiniz
-Reklam-
0 oy
(544 puan) tarafından
Zararlı yiyecekler Google yaz çıkar canım. 

 7. Aya kadar bebek ne kadar istersen verebilirsin  yemezse zorlamaman lazım sadece. Bu ayda hangi besinlere alerjisi var onu gözlemlenen lazım.

İki yeni besini aynı gün içinde vermeyeceksin aslında tek kural bu.  Vereceğin gıdaları buharda haslarsan besin değeri daha yüksek olur.

Diyelim patates havuç verdin sıra kabakta o gün patates havuç kabak dışında bişey vermemen lazım . Mantık bu sonra zaten çeşitlilik çoğalıyor.

7.ayinda çoğu bebek alışmış oluyor zaman çeşitli  koyi kıvamlı çorbalar vs verebilrsin. Verdiğin gıdaları bu aydan sonra en fazla rende sekillimde vermen lazım püre kıvamı olmayacak .

  İlikli kemik suyu ince cekiilmis kıyma vs verebilrisin.

Ek olarak kahvaltı vermen lazım bide. Yumurta lor peyniri pekmez tuzsuz zeytin  pankekler  vs..

8.aydan Sonrasında kahvaltı ara öğün ve  ana yemek olarak devam edeceksin 

Ana yemeklerinde artık pütürlü kıvama  geçmen lazım . Bence çorba değilde daha çok kıymalı etli sebze yemekleri daha besleyici olur.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 125 göst.
30 Mart 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Kayra0404 (127 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 120 göst.
30 Mart 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Kayra0404 (127 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 250 göst.
27 Mart 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Bade55 (105 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 416 göst.
...