0 oy
270 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (105 puan) tarafından
Kızlar merhana bebeğim 5 günlük. Emzirmek içşn vs mama vermek için uyandırmak çok zpr oluyor normaşde 2 saate bir beslemenyapıyorum. Ama bazen okadar uyanmamak için direniyor ki ne yapacağımı bilemiyoeum 5 saatirmuyuyor kalkmıyor artık uyandırıp beslemem lazım. Altını açıyorum,kıyafetleri soyuyprum,tık yok. Meme de tutup ağzına koyuyorum bana mısın demiyor. Ne yapabilirim başka?

5 Cevaplar

0 oy
(289 puan) tarafından
altini acarsankz uyanir belki birde  hafiften  burnunu  sıkin acitmayacak şeklde  hemsire oyle uyandırıyordu 
-Reklam-
0 oy
(15 puan) tarafından
Topuğuna bi kaç kez vurun biz öyle uyandırıyorduk. 5 saat çok uzun bi süre onlar için dikkat edin çok sık beslemeniz lazım.
0 oy
(42 puan) tarafından
Bebeğinizde sarılık var mı ? Varsa ondan zor uyanıyor olabilir.  İki saate bir emzirin. Benim bebeğimde sarılık vardı diyorlardı burnunu tut hemen uyanır ne yaptıysam uyanmazdi emzirdigimde bir yudum içiyordu hemen yatıyordu.. sonra annemin bir arkadaşı var üstüne dua okudu. Rabbimin izniyle geçti. Sizde dikkat edin sarılık olabilir. Çünkü beş saat yeni doğan bir bebek için biraz fazla. 
0 oy
(177 puan) tarafından
Altını acın burnunu ve topuğunu sıkın kulağını çekin ebe öyle yapıyordu uyandırmak için ve dikkat edin 5 saat çok uzu  bir süre eğer emziriyorsaniz saat başı uyandırıp emzirmeniz gerekiyor mama ile besliyorsaniz 2 saatte bir vermeniz gerekiyor bende kızımda sizin gibi 4 5 saatte emziriyordim kimse  bisey demedi uyarmadı ve kızım uzun süre ac kaldığı izin sarılık oldu . Birde uzun süre ac kaldığı için kan şekeri düşüyor o yüzden uyanamıyor eğer göğüs pompanız varsa biraz sağıp verin uyanmaya başlayacaktır canım dikkatli olun uzun süre ac kalması ilk 4 ay tehlikeli 
0 oy
(83 puan) tarafından
Burnunu acitmadan sıkabilirsiniz, ayak topuğuna acitmadan vurun o şekildede uyanır, altını açarsanız da uyanır 5 saat uyuması iyi değil çünkü emzirmeniz gerekiyor yoksa sarılık olur Allah korusun

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 260 göst.
0 oy
2 cevap 199 göst.
0 oy
10 cevap 515 göst.
0 oy
5 cevap 253 göst.
...