+4 oy
1,967 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (1,213 puan) tarafından
Bebeğinizin bakımı yada beslenmesiyle ilgili pratik fikirlerinizi,yaptıklarınızı paylaşırmısınız.Çok basit birşeyde olsa benim yada bir başka annenin mutlaka işine yarayacaktır.şimdiden teşekkürler...

27 Cevaplar

+1 oy
(835 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Yeni doğduğu dönem o tempoyu hafifletmek adına bazı şeyler yaptım bende bunlardan bahsedeyim. En çok kullandigim iki oda ( salon ve yatak odası) iki sepet hazırlayıp içine bez ıslak mendil pişik kremi alt açma örtüsü birer çift çorap birer body koyuyordum acil durumlarda diğer odalara gitmem gerekmesin diye.


Yeni doğan donemi sling kullandım pandemi başında doğduğu için evden çıkamıyorduk ama evde bagliyordum ve evi toplarken basit işler yaparken içinde uyuyordu hareket hoşuna gidiyordu. 


Ben bebe yatmaz denen oturma minderlerinden aldım 5 buçuk aylıkken falan ona oturtup çıngıraklı oyuncakları ona bagliyordum oynadıkça ses çıkarıyordu baya vakit geçiriyordu.


Hisirdayan sesli kumaş kitaplarla inanılmaz vakit geçirirdi


Oyun halısı 2 aylıktan oturana kadar inanılmaz kurtarıcı oldu. Oyuncaklardan sıkıldıkça yeni şeyler asıp oynamasını sagliyordum.


Ek gıdaya başladığımız günden beri her öğünde masada beraber oturup yemek yedik her öğünde yemek saati olduğunu belirttik o yüzden yemek konusunda hiç sıkıntı yaşamadık.


Tek başına banyo yaptırmaktan korkuyordum içi dolgulu fileler kurtarıcı olmuştu


Birde su an 19 aylık ve şunu söylemek istiyorum. Ben doğduğundan beri kitap okuyorum kızıma . Sürekli kitaplar aldım onun boyuna uygun bir kitaplık yaptım ve su an kitaplarıyla çok ciddi zaman geçiriyor. Tüm oyuncaklarini odasında dolabında tutuyorum yerlerini biliyor ve oradan başka yerde oynamaması gerektiğini de biliyor ( günün yarısi odasında ya beraber ya tek başına oyun oynuyor) oyuncakların odasında olması ve orada oyun alanı olması çok güzel vi sey.  Kamerasını açıyorum o odasında oynarken ben mutfakta yemek yapıyorum izleyerek. 

image


(1,213 puan) tarafından
Maşallah Kuzunuza.Paylaştığınız için teşekkürler.
(835 puan) tarafından
Rica ederim aklıma gelirse eklerim :)
-Reklam-
+1 oy
(15 puan) tarafından
Karartma Perde almak yerine evdeki mavi fonlarımi perdenin altına takip ustunede normal perde takmak oldu çokta ise yaradi her yer aydınlık oraya girince ışığı açıyorum
(1,213 puan) tarafından
Teşekkürler:)
+1 oy
(8,941 puan) tarafından
Reflu yatagi almak yerine besigin yataginin bas tarafinin altina nevresimle ya da herhangi bir ortuyle destekleyip reflu yatagi yapin. Bebeginiz buyudugunde reflu yataklari kucuk kaliyor. Yine egimli yatirmak isterseniz buyukce bir reflu yataginiz oluyor :)
(1,213 puan) tarafından
Aynen öyle bende  almıştım aşağıya kaydı kullanamadımda.dediğinizi yaptım sonradan.alacaklara duyurulur teşekkürler:)
tarafından
Ama reflü yatagida taşınabilir olduğu icin ilk aylar iyi oluyor.
(1,213 puan) tarafından
Evet memlekete kadar  götürdüm gerçi aynı sistemi ordada yaparmışım:)
tarafından
aynen bende 40m çıkana kadar annemdeydim. Beşiğini goturmedim hep reflü yatağında yattı
(8,941 puan) tarafından
Ayni sistemi yattigi yerin altina destek koyup her yerde uygulayabilirsiniz. Bebek biraz hareketlenince reflu yatagindan kayiyor.
+1 oy
(426 puan) tarafından
Bebek arabasını  ister yatar ister oturur  pozisyonda  ayarlanabilen  bir arava tercih etmek  işimi  çok kolaylaştırdı ,

Kundaktan  2 yaşına kadar rahatlıkla kullandigim a101 den aldığım kıytırık bebek arabama  minnetle  :) (kıytırık dediğime bakmayın 3. Cocugumda  hala kullanılıyor  aktif bi şekilde)  
(1,213 puan) tarafından
Bende kabin boy yatar aldım şükürler olsun.trawel sistem beni benden almıştı:)
(268 puan) tarafından
Meraba. Peki hala gekiyomh acaba uygun diyat bende araba alacam da.
(268 puan) tarafından
Yanu şuan gelen arabalar sizin kullamdiginizdan mi
(426 puan) tarafından
Geliyor galiba bi ara görmüştüm  takip edin bence almadan önce ben zamanında 160 civarı almıştım 6 yıl önce gold baby yazıyor kırmızı renkte
(268 puan) tarafından
Tamam bakarim mutlqka teşekkür ler
+1 oy
(527 puan) tarafından

--Bebek pamuklarıyla altını temizliyorum, pamukları ıslatıp sıkıp saklama kabına koyuyorum çok uzun süre kalmayacak şekilde kullanıyoruz günde 1-2 kez yeniliyoruz duruma göre.

--mama yedirirken oyuncaklarına yediriyorum sonra ona istemediğinde 5-6 kaşık fazla yedirebiliyorum bu şekilde. :)))

--çiti var wcdeyken ya da kısa süreli işim olunca içine koyuyorum.

--şimdiye kadar sıkılmadan oynamak istediği tek oyuncak stres çarkı tesadüfen bizden gördü sürekli yere koyup parmağıyla döndürmeye çalışıyor.

--ben uzanıp kitap okurken  dizinin üstünde beni emiyor kitaptaki resinlere bakıyor bende dinleniyorum o sırada.  Emme şekillerinin çoğu dinleneceğim şekilde.

-- daha küçükkende ana kucağını çok kullandım wcye giderken onuda yanıma alıyordum sonrada bebişi. Çünkü bazen çok ağlıyordu beni göremeyince:))


 Bu arada daha önce küvete koymayı denemiştim 6 aylık falandı ama devrildi yapmayın yani.


Benim oğlum küçük şeylerle ağzına sokabileceği şeylerle oynamayı seviyor. Mandal gibi falan küçükken buz dolabı poşetiylede baya oynuyordu. Bunların çoğu dinlenebileceğim şeyler çünkü çook yoruluyorum :D


Birde diş çıkardığı dönemde yarım çay bardağı zeytin yağına 5 tane falan karanfil atıp buz dolabında soğukken diş etine sürüyordum. 

(1,213 puan) tarafından
Oh elinize sağlık döktürmüşsünüz.Hangi çit acaba:))
(527 puan) tarafından
Pilsanın multi çit 2. El uygulamadan aldım aniden kapı çalınca vs hep içine koyuyorum
(1,213 puan) tarafından
Bakarım çok teşekkürler
(1,213 puan) tarafından
Bebeğiniz kaç aylık acaba çit için soruyorumda kızım hiç durmaz içinde gibime geliyorda:/
(276 puan) tarafından
Maşallah aldım bunları ilerde lazım olur:D
(527 puan) tarafından
Ben 9. Ayda kullanmaya başladım o zamanlar içine her köşeye yastık koyuyordum sıralamıyordu. Koyduğum yerde ayakta bekliyordu. Düşüncede yaatığa düşüyordu. Şimdi 12 aylık olmak üzere sırlaıyor geziyor herşeyi yapıyor.  8 parça çit büyük değil. Ama ani bi iş mi oldu evi mi süpürücem kapı mı çaldı hemen içine bırakıyorum :)
+1 oy
(188 puan) tarafından
Oyuncak toplama derdim olmadi hiç hep bir örtü serip üstüne döktüm oyuncakları uyuduğu zaman örtüyle kaldırdım hoş şimdi 22 aylık ise yaramıyor taktiğim  ama olsun bir zamanlar yarıyordu:D
(1,213 puan) tarafından
Dürüm yaptı kendini çok güzel bir oyundu tekrar yapar:)
(188 puan) tarafından
Hahahah yeni oyun bulmuş işte bu sayede :D
(1,213 puan) tarafından
Keşke sizin gibi işe yarasaydıda bari:)
(188 puan) tarafından
Keşke ama olsun yani dediğim gibi alistirabilirsin oyuncakları dışarı attığı zaman kızma sende örtüye at kendini alkışla sırf alkış almak için örtüde oynar
(1,213 puan) tarafından
Teşekkürler:)
+1 oy
(60 puan) tarafından
Şimdi 7 aylık bebeğim.. Emzirme yastığı her türlü kullanıyorum baya kolaylık.. Bimden aldığım anne yani yatağı onu da bayagi kullandım.. Ana kucağı da çok iş gördü.. Eğitici kartlar la çok oynar sever kitaplari küçüklükten alıştı sever.. 
(1,213 puan) tarafından
Teşekkürler  bende yeni kartlar aldım bakalım şimdilik halıya koyup kaymak için kullanıyor:))))
+1 oy
(361 puan) tarafından

Benim bebeğim 49 günlük. Doğduğundan beri ana dizi beşik kullanıyorum. Rahatlıkla olduğum yere, bebeğim içinde uyurken bile taşıyabiliyorum. Tabi bu ilk aylar için iyi ama olsun beni çok rahatlattı. Yemeğimi yaparken bebeğim rahat ve güvenli bir şekilde gözümün önünde. Salonda koltuğun üzerinde hemen sallama mesafesiyle yanımda ve istediğim pozisyona getirebildiğim için memnunum..Beşik olmayan yerlere gittiğimde de yanımda götürebiliyorum (gurbetçi anne) 

Bebeğim uyumadığında ya da huzursuz olduğunda fön makinesi ve aspiratör sesi kullanıyorum. Bebeğim rahatlıyor 

Eczaneden aldığımız kapaklı emzik işimi çok kolaylaştırdı.

Bebeğim çocuklar için esmaül hüsna ile uykuya dalıyor ayrıca kendim türküler, ilahiler ve ninniler söylüyorum, hem mutlu oluyor hem rahatlıyor. Öneririm :)

Bebeğimin kakası kıyafetlerine çıktığında önce el sabunuyla yıkayıp, sonra kendi deterjanı ile yıkıyorum. Güneşe astığım zaman hiç leke kalmıyor 
(1,213 puan) tarafından
Çok teşekkürler:)
+1 oy
(185 puan) tarafından
Banyo yaptırmak için file çok işime yaradı tek başıma guzelce yıkadım

Kanguru aldım keşke ilk kızımda da alsaydım her yere kolayca gidiyorm evde bile her işimi hallediyorum

Mochi pompa aşırı memnunum iyikilerimden biri
(1,213 puan) tarafından
Banyo filesi benimde ilk bebeğim ve tek başıma büyüttüğümden çok işime yaramıştı.teşekkürler
+1 oy
(145 puan) tarafından
İkiz kızlarım var 2 aylıklar henüz elektirikli salıncak aldik müzikli.birini emzirip oraya koyuyorum orda uykuya dalıyor uyanık olsa bile müzik açtığımda sakinleştirdi iki tane oldukları için tek kaldığım zaman çok yardımcı oldu bana hemde letgodan çok uyguna geldi 
(1,213 puan) tarafından
Teşekkürler:)
+1 oy
(300 puan) tarafından
1. Plates topunu doğum öncesi almıştım doğuma hazırlandım hemde şu an kızımı kucağımda uyuturken kullanıyorum. Nasıl yani diyeceksiniz. Kızım kucakta uykuya dalabiliyor doğduğundan veri. Bende kucakta evin inde gezmekten yoruluyorum o yüzden kızımı kucağıma alıp üzerinde hafif tempoda zıplıyorum kızımda bu  şekilde uykuya dalıyor. Ayrıca doğum sonrası toparlanma için ebemiz tavsiye etmişti onun içinde ayrıca vakit harcamıyorum.

2. Kızım akşam uykusuna geçtikten sonra kendisi uyanmadan ben 2 saatte bir kaldırıp emziriyorum uyandırmadan. Böylece hem daha uzun uyuyor hemde  acıkıp ağlamıyor kızım. 3.5 aylık bu arada.

3. Sütümün azalmaması için hep bişeyler deniyorum ama şunu farkettim. Süt oluşumu için sık sık yemek yemek gerekiyormuş. Ben normalde 2 ana öğün 1 ara öğün yapıyordum.  şu an 3 ana öğün 2 ara öğüne çıkardım sütüm normalden çok çok fazla oldu. Az ve sık yemek hem kilo alımının önüne geçiyor hemde süt arttırımını destekliyor.

4. Kızımın lekeli kıyafetlerini (kakalılar dahil) hiç elimde yıkamadım. Kullandığım duru granül sabun deterjan ile leke programında makinede yıkıyorum hiiiiç leke kalmıyor çok büyük kolaylık.

5. Kızımı gündüz uykusunda gece yatırdığım beşikte uyutmuyorum hiç. Kanepede babynestte pusette anne yanı beşiğinde karışık uyutuyorum ki her yerde uyumayı öğrensin diye. Şu an içinde öyle her yerde uyuyabiliyor. 
(1,213 puan) tarafından
Plates topuna bayıldım.eee işe yarıyordur o:)teşekkürler
(300 puan) tarafından
Evet çok işe yarıyor. Aynı tempoda olduğu için hemen uykuya dalıyor bende daha az yoruluyorum. :)
(300 puan) tarafından
Rica ederim :)
+1 oy
(8,814 puan) tarafından
+ Doğduğundan beri yaz kış her akşam banyo yaptırıp, kremleyip sadece gece giydirdiğim tulum, pijama vb kıyafet giydiriyorum. Kolayca gece uykusuna geçmesini buna borçlu olduğumu düşünüyorum.

+ Evde tek bir odaya bağlı kalmoyoruz, salon, mutfak, kendi odası, neredeyse her odada ona ait oyun alanı oluşturdum. Oyuncaklarını kendisinin ulaşabileceği raflara koydum. Sakin bir çocuk olmasını kısıtlanmamasına borçlu olduğumu düşünüyorum.

+ Ek gıda yememe problemimiz vardı, sarımsaklı yoğurdu sevdiğini farkettim, sağlıklı olup tadını sevmediği yiyecekleri sarımsaklı yoğurtla verince yiyor

+ Ben de onunla birlikte yersem veya ailece masada olursak daha iyi ve çeşitli yiyor. 

+ Kendi nikahımda nikah şekeri koyduğumuz sepeti günlük ihtiyaç sepeti yaptım. Alt açma bezi, bebek bezi, pişik kremi, temizleme pamuğu ve bir paket ıslak mendil içinde, hangi odadaysak oraya gelir. Böylece gün içinde şu neredeydi bu neredeydi diye aramama gerek kalmaz.

+ Hareketli kitapları çok seviyor, onlarla uzun süre kendi kendine oynayabiliyor.

+ Bana iş yaptırmıyor sorunum hiç olmafı, çünkü ne iş yapıyorsam onu da yanıma alıp önüne ona zarar vermeyecek bir şeyler koyup karıştırmasına izin veriyorum (su dolu kova, deterjan, kesici alet ve çok küçük objeler vb hariç) 
(1,213 puan) tarafından
Çok teşekkürler hareketli kitaplara bir göz atmalıyım:)
(8,814 puan) tarafından
Evet mutlaka bakın, hem çok ilgilerini çekiyor, hem de küçük parmak kaslarını geliştiriyor
(1,213 puan) tarafından
Teşekkür ederim Önerdiğiniz  varmı peki?
(8,814 puan) tarafından
Biz ilk olarak  İş Bankası yayınlarının "Hareketli Gün" kitabını aldık, paramparça olana kadar oynadı. E Bebek'ten de "beni takip et" serisinden "Çiftlikte" kitabını almıştım. Son olarak da yine İş Bankası yayınlarının "Hareketli Kumsal", "Hareketli Süpermarket" ve "Hareketli Su Parkı" nı aldım. Parmak kullanımı açısından aldıklarımın en kolayı Gün, en zoru Su Parkı. Kendimce zırluk sırasına koydum, hepsini birden vermedim, sırayla vermeyi düşünüyorum
(1,213 puan) tarafından
En iyisini yapıyorsunuz sıraya koymakla bende aldığım kartları bile sıraya koydum hepsini tek seferde göstermek yerine 5ertane kolaylarla başladım.tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
+1 oy
(1,909 puan) tarafından

Oyuncak alma derdim yok 13 ayligiz ama hayırlısı çok oyuncağı var yarısını saklıyorum 1 hafta kadar gosdermiyorum malum yeni oyuncak istiyorlar sakladigim oyuncağı çıkartıyorum ve başka oyuncak saklıyorum onun da ilgisi daha çok oluyor :D hem maddi açıdan iyi hemde yeni alınca kiriyolar 

(1,213 puan) tarafından
Aynı şeyi bende yaparım her çıkardığımda yeni almışım gibi mutlu olur hatta tanıdıgı için daha mutlu olur.ayına uygun oyuncak eklerim oyuncaklarına:)uzun zamandır dün aldım büyüdü artık diye
 öyle çok oyuncağımızda yok buyüzden:)teşekkürler
+1 oy
(3,758 puan) tarafından

Mochi pompa almak. Ağrısız sessiz sağım yapıyor. Özellikle geceleri cook işe yarıyor.


Kurufasulye, nohut gibi yemekleri sıcaklama kavanoza koyup ters çeviriyorum ılınınca dolaba koyuyorum uzun zaman dolapta duruyor. Yemek mi yok aç bir tane, yanına pilav yallah :D


Oyun halısı özellikle ilk aylar çok kurtarıcı oluyor. O 10 dkda hemen kahvaltımı yapıyordum.



(1,213 puan) tarafından
Mochi ve oyun halısı iyi demekki sizde önerdiniz.emekleri dolaba pişirip tam hazır haldemi koyuyorsunuz?
(3,758 puan) tarafından
Evet yemeye hazır halde kaynarken kavanoza koyuyorum
(1,213 puan) tarafından
Bu güzel işte :) benimde bu aralar stok yapmam lazım.hiç fırsatım olmuyor.diş çıkarıyoruzda biraz.teşekkürler :)
0 oy
(2,357 puan) tarafından

:) düşündüm de hiç kolay bişey yokmuş hayatımda :)reflü yatağı işimi çok kolaylaştırdı. Ve tek elle alabileceğim her şey. Malum bi kucakta çocuk olunca. 

(1,213 puan) tarafından
Hayatımızı kolaylaştıracak anneleri bekliyoruz:)inşallah şöyle efsane fikirler gelir.reflü yatağı evet bende kullandım ve faydasını gördüm.tek elle alma konusu hiç sorma herşey heryerde :))
0 oy
(179 puan) tarafından
Güvenli bi şekilde yüz üstü yatırma baya  faydası oldu gerçekten çok huzursuz olmuştu uykusu düzene girdi
(1,213 puan) tarafından
Öylemi benim kızımda sever yüzüstü yatmayı siz direk öylemi yatırıyorsunuz şimdi ve kaç aylık acaba?
(179 puan) tarafından
Kafasını yan çevirip yatıyorum 3 aylık artık kendi de başını sürekli çeviriyo sağa sola ve yastıksız  yastık boynunu acıtır şuan alıştı zaten sırt üstü sevmiyo
(149 puan) tarafından
Ben de gündüzleri başında bekliyorum öyle yüzüstü yatırıyorum kesinlikle çok daha kaliteli uyuyor. Bebeğim iki aylık. Peki siz gece de mi öyle yatırıyorsunuz?
(1,213 puan) tarafından
Kızım birkaç aydır yüzüstü dönüyor uyumak için.11aylık.ilk yatırdıgımda sırt üstü yatırıp yan çeviriyorum hemen.sırt üstü uyanıyor yan uyanmıyor genelde.
(179 puan) tarafından
Evet artık alıştı zaten geceleri tedirgindim ama çok şükür iyi şimdi
0 oy
(276 puan) tarafından
Tuvalet eğitimi şimdi den başladık el üstünde tutarak yapıyo 3 ay 8 günlüğüz
Profil image (315 puan) tarafından
Bebegim 2 aylik ben de bunu denedim gerçekten işe yarıyor youtube da tuvalet iletişimi, bezsiz bebek, doğal hijyen sistemi şeklinde aratabilirsiniz. Bana çok mantıklı gelmişti ama cesaret edemiyordum kakasinin geldigini anliyordum çünkü ikiniyodu bacaklarini karnina cekiyordu bende yardimci olmak için yüzü öne bakacak şekilde kucagima alip bacaklarindan tutuyordum kakasini yapiyodu da tekrar videoyu izlerken ikinmaya başladı denemek istedim lavaboya götürüp o şekilde tuttum ve o gün 3 kez çiş 3 kez kaka yaptı. Her zaman anlayamadigim için ben de bezliyorum ama en azından bebiş onun dilinden anladigimi farkediyor aynadan bana gülümsüyor, bir de sadece bezine yapmak zorunda olmadığının farkında :)
(276 puan) tarafından
Ben de o videoya sonradan rastladım içimi rahatlattı acaba bu şekilde tutmak bacaklarına zarar verir mi diye düşünmeden de edemiyorum.Ama o videoyu da izledim kendi kendime"tamam dedim doğru yoldasın böyle devam" :)
(1,213 puan) tarafından
11 aylık kızımı deneyeceğim yarın inşallah :)
Profil image (315 puan) tarafından
Bebeğin ağırlığını bacaklarına vermeyin kendi göğsünüze verin o zaman birşey olacağını sanmam ben de uzun süre tutmuyorum, göğsüme yasliyorum sırtını birde popoyu kurutun ki pişik olmasın :)
(276 puan) tarafından
Bence kessinlikle denemelisiniz;) insan sürekli bebeğiyle bağ  kurmak ister her konuda az da olsa onu anlamak iyi hissetiriyo  ki bezden de daha erken kurtulmuş olur rahatlık önemeli:D
0 oy
(387 puan) tarafından
Oyun halısı :) hayat kurtarır içine koy işini yap yanında tutman şartıyla 3 buçuk aylıkken almıştım
tarafından
Bence o sakin bebekler için geçerli. Benim bebeğim hiç sevmedi. Zaten oyuncakla vs oynamiyor. Değişik bı bebek ;)
(1,213 puan) tarafından
Teşekkürler bende almadım kullanmadım ama kullanan arkadaşım memnundu.
0 oy
(10 puan) tarafından
Canm bebeğini özellikle 3 aydan sonra gec3leri bazen uyan ve kontrol et benim oğluşum deli uyuduğu için bazen sirt üstü dönüyor bende yam ceviriyorum cunki 2 kere farketmedim kustu ve geri yuttuğu için neffesiz kaldı inan çok kötü oldum...❤
(1,213 puan) tarafından
Çok Teşekkür ederim dikkat ediyorum bende Allah korusun bebeklerimizi
0 oy
(426 puan) tarafından

Bebegime ilk başlarda yıkamak için küvet filesi kullanmak çok işimi kolaylaştırdı 

 Mama verdiğim zamanlar yanımda küçük termosta  mama yapılabilecekten  bi tik sıcak su taşımak çok işimi kolaylaştırdı +  pratikce soğutmak için içine termosun sığabileceği  bir kavanoz :) 

(1,213 puan) tarafından
Teşekkürler:)

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 479 göst.
0 oy
9 cevap 511 göst.
0 oy
8 cevap 709 göst.
...