0 oy
163 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (102 puan) tarafından
Merhaba hanımlar 58 günlük bebeğim var gün içinde uyanıkken falan nasıl zaman geçirebilirim onunla nasıl oyunlar ya da aktiviteler uygulayabilirim her ay nasıl yapabilirim bilgi verebilir misiniz ya da instagramdan ya da herhangi Bi yerden takip ettiğiniz sayfalar var mı bu konularda 

3 Cevaplar

0 oy
(396 puan) tarafından
Bebeklerin ilk zeka kartları oluyor alabilirsin yüz üstü yastığa falan yatır onları göster konsantrasyonu gelişsin. Şarkı açıp oynayabilirsin bol bol boynunu falan öpebilirsin :) çıngıraklı oyuncaklar dan alıp eline tutturmaya çalışabilirsin. Ben bide yüzüme dokundurmayı çok yapardım. Şimdi gördüğü herkesin yüzüne elini uzatıyor 4 ayını dolduracak:)
-Reklam-
0 oy
(33 puan) tarafından
Bnd surda bekliyim
0 oy
(1,339 puan) tarafından
Kızım 49 günlük . Gün içinde uyanık kaldığında zeka kartı gösteriyorum çok ilgisini çekiyor . Yerde oyun halısı na yatiriyorum üstünde ki oyuncakları inceliyor. Daha çok küçük olduğu için tutma becerisi çok çok gelişmiş değil çıngırak vs oyuncakları ben sallayarak gösteriyorum tutmasına yardım ediyorum . Evi gezdiriyorum eşyaları odaları anlatıyorum . Farklı yüzeylere ellerini ayaklarını dokunduruyorum örneğin kolidor dokulu duvar kağıdı var ona dokunduruyorum kendi elimi yüzümü elleriyle dokunduruyorum saçlarımı ellemesini sağlıyorum . Kendi ellerini bir araya getiriyorum . El kol ayaklarıyla egzersiz yaptırıyorum . Yuz üstü yatırıp başını kaldırmasına yardımcı oluyorum . Gün içinde her gün ona sürekli şarkı söylerim . Beslerken de şarkı ve ya hikaye okurum . Klasik müzik çok sever gün içinde illa ki 10-15 dk dinletirim hamileyken dinlerdi Chopin şimdide çok seviyor . Burnuna dokunup burnun diyorum gozlerine kulaklarına dudaklarına aynı şekilde . Sayı sayıyorum renk sayıyorum . Bunlar yaptıklarım umarım bebeğimin gelişimi için faydalı olur diye düşünüyorum.

İlgili bir soru bulunamadı

...