0 oy
914 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (1 puan) tarafından
tarafından kapalı
Selam tatli anneler ve adaylar oncelikle sizi boyle konu icin mesgul ettim icin ozurddilerim ben 27 yasindayim 2 aylik oglum var 2 yillik evliyim esim 35 yasinda severek evlendim kizlar ben evlenmeden once esim ev almisti aylik 2 bin tl kredi oduyordu evlendik daha sonra ailesi bize hic destek olmadi ben 2 bilezigimi bozdurup evimize esya aldim yuvamizi kurduk borcumuzu oduyorduk ben hamileyken esim kredi cekmis bankadan 70 milyar kumara yatirmis simdi aylik 4 milyar odememiz var altindan kalkamiyor evimizi kapiyi kitledik babamin evine geldik aylardir burda kaliyoruz hic rahat edemiyorum kensi evinden gelmek cok zoruma giriyo aileme hicbisey anlatmadim zaten anlatsamda gelinlikle gittin kefenle gel diyecekler bebege annen baksin ise gir calis yardim et diyor bana bende bebegim cok ufak birakmak istemiyorum annemde rahatsiz onun kumar borcunuda odemek istemiyorum bana akil verin bosanmak boyle sorlumsuz nisandan kurtulmak Istiyorum 
Bebek Ayı 2 aylik
notu ile kapatıldı: Sol menüden bebek bakim dışı bölüme sorunuz

11 Cevaplar

+1 oy
(2,106 puan) tarafından
Bu durumda ne denir bilmiyorum insanın başına gelmezse birşey demek saçma olur şöyle yani boşanin deyipte gaza getirmem veya katlanır deyipte durmam kararı siz vermelisiniz kolay durum değil sonuçta.kucuk bebeğiniz var eşiniz neden böyle bir hata yapmış anlamıyorum.size diyeceğim tek şey aslında kapıyı kitleyip babanızin evine gelene kadar kaynananiz ve kayinbabanizla konuşun çünkü kendi oğullarınin yaptığı hata yardımcı olmaları ödemelerinize bir aile dağıtmak veya kurmak kolay değil.sakince oturup konuşun siz evinizde yazık küçük bebeginzle oturun mecbur Kaynananlar ödesin torunlarının hatrina ve oğullarının suçunu.esinizn yaptığı şey çok büyük hata suç yeni cocugunz olmuş rızkını nerelere veriyor ayıp.siz çalışıp ödemeyin gidin ewvinzde oturun eşinizin ailesi ödesin ve oğullarına akıl versinler.bu erkek aileleri biraz elini taşın altına koysunlar.
(1 puan) tarafından
Kayinbabam odemiyor odemeyi birak arayip sormuyor bile oglunu
(2,106 puan) tarafından
Siz arayıp anlatmalisinz herşeyi hatta boşanma dusuncenizi bile söyleyin sonuçta kendi oğulları ve torunları kimin soyadini taşıyor acaba öyle bedavan torun sahibi olunmuyor.bu erkek aileleri üstüne düşeni yapmalı fazlasıyla.yazik yani ortada böyle küçük bebek varken.siz köşede kalmayın çıkın konuşun.kusura bakmasınlar essek gibi yapmak zorundalar.
(2,106 puan) tarafından
Çok özel olacak soruyorm kusura bakmayın ve asla sizi yargılamak icin sormuyorum ama eşiniz baştan beri böyleyse neden çocuk dünyaya getirdinz?
(1 puan) tarafından
Bastian beri boyle oldugunu bilseydim dunyaya getirmek birak evlenmezdim bile kimse kendini strese atmaz
(133 puan) tarafından
Eskiden de böylemiydi bilmiyorum ama yeni dönemde nedense erkek aileleri yerine kiz tarafının aileleri daha çok işin içinde ve daha çok yardımcı. Ben evlenirken eşimin ailesi diye bisey yoktu her konuda sadece kendi ailemden destek gördük. Etrafımda da çok insandan duyuyorum aynı şeyi. Neden erkek aileleri bu şekilde sorumsuz, bu arada konudan tamamen bağımsız yazıyorum yanlış anlaşılmasin.
(133 puan) tarafından
Aynı durumu yaşamadan fikir vermek ne kadar doğru tartışılır ama, naçizane senin yerinde ben olsaydım....
Boşanma dilekçesini verir eş yerine koyduğum adamı sokağa atardım. Barışmak mi istio essek gibi Bi çaresini bulacak. Bulmadı mi sorun yok boşanma gerçekleşecek. Bu arada ben de boş durmuycam, annem çocuğuma bakabilio mu, bu çok güzel Bi fırsat saniye düşünmeden çocuğu anneme bırakır hemen iş aramaya koyulurum. İnsan eti insana ağır gelir anne baba sonuçta ama biryerdd sen de kendi evini kurmak istersin. İş bulunca çalışır belli Bi birikim yapmaya başlayınca eve de destek olurum yük olmaktan çıkarım. Baktım işler tikirinda üç beş biseyler atarim kenara ilerde nolcagi belli olmaz çıkarım kendi evime koltuk hali dolap yok mu, olmasın bana çocuğumun rahatını sağlayacak eşya olsun yeter ben heryerde uyurum her şeyle doyarım. Hersey zamanla der gecerim. Bi yerden sonra hersey rayına oturur. Bu süreçte alabildiğim yardımları asla geri cevirmem.
Bebeğe gelecek olursak esin adam olmayabilir ama onun babası istediği zaman görmesine müsaade ederim, vakit geçirmesine fln. Bunu eşim dediğim adam için değil bebeğim ixin yaparım çünkü ona da ihtiyacı var. He umurunda degil mi çocuk, sokmuşum babalarına ben yeterim der geçerim. Bir kadın olarak o kadar güçlüsün ki yeter ki yapmak iste ve geri durma.
Ben kayınvalideme bu yüzden çok kızarım 6 çocuk yapmış 6sini da ne iş sahibi edebilmiş ne okutabilmis hem de imkanları bol bolken asla çocukları ile ilgilenmemis, eşimden biliyorum psikolojisi iyi biri degil yetiştirilmek tarzı fln. 6 çocuktan sonra adam başkasını almış bunlara bakmamış ama iki kadını aynı evde yaşatmış. Bu 6 çocuk her türlü imkan olmasına rağmen sefil gibi büyümüş otelenmis üstlerine kimse düşmemiş, kadın adam ne getirdiyse onu kabul etmiş ve öyle yaşatmış çocuklarını. Şartlar farklı olabilir ama dusunuyorum lina aynı durumda olacak ve ben birinin bana lina icin yaşatmayı direttigi hayatı kabullenecem. Asla mümkün degil asla. Benim çocuğumun geleceğini ancak ben düşünürsem kurtulur, maalesef babalar anneler gibi her detayı düşünüp planlayamiyor.
Ben bebeğimi 6 aylıkken anneme bırakıp ise girdim, şükür ki benim böyle bi fırsatım vardı. He bu arada ben de eşimden çokça bosanmaui düşündüm ama olmadı tabi hala sabır ve iyi niyet gösteriyorum bazı şeylerin duzeldigini hissediyorum. Ama dediğim gibi ben aile konusunda çok şanslıyım ve bunu her fırsatta herkese kendilerine de söylüyorum.
(133 puan) tarafından
Benim eşimle boşanma düşüncem için psikoloğa ve psikoyatriye gittim bu süreçte destek aldim. Bizim sorunlarımız dha çok manevi sorunlardi. Benim tahammülsüzlügum, eşimin babaligi henüz sindirememis olması vs... birlikte gitmeyi de düşündük  bu arada ama psikolog ile gorusmemden sonra bende çok farkli şeyler oldu ve fikirlerim değişti. Bana emzirmeye devam ettiğim sürece kendimi normal bir insan gibi düşünmemem gerektigi ve davranışlarımin çoğu zaman aşırı olabilecegini buna cevremdekilerin de alışması gerektiğini söyledi herseyi eşimle paylaştım, düzeltmek için adımlar atıyoruz. Çocuğumuz var ikimiz de onu çok seviyoruz, bu süreçte birbirimize olan saygımızı yitirdik gibi oldu onu tekrar kazanmaya çalışıyoruz vs.
Ama dediğim gibi senin yerinde olsam arada sevgi de kalmadıysa ve esin her durumda senin ailenden destek almayı sen yediremedigin halde kendine yedirebiliosa söylediklerimi yapardım.
-Reklam-
0 oy
(403 puan) tarafından
Kumara mi yatırmış öylesi Adama yazıklar olsun ya ailen destek çıkıyor sa bosan gitsin şöyle tiplere ayar oluyorum
(1 puan) tarafından
Bosanmami istemiyor babam o kadar zoruma gidiyoki cocuguma kiyafeti bile annemle babam aliyor
(403 puan) tarafından
Oyy kıyamam ya kumar olayını ailen biliyor mu peki buna rağmen mi istemiyor lar
(1 puan) tarafından
Tam anlatmadm ustu kapali soyledm evine bakmiyo falan dedm babam bosanirsan sana bu kapi kapali dedi
(403 puan) tarafından
Baba na da şuan sinir oldum açıkçası bence anlat herşeyi bebeğinde var sahip çıksınlar sana öyle kapı kapalı olurmj ya
(936 puan) tarafından
Öyle babaya da yazıklar olsun. Noldu kızım derdin ne diye sormak yerine kapı kapalı demek ne demek ya. Keşke zamanında da kendine hakim olup yapmasaymis çocuk falan. Zorla insanın ağzını bozduruyolar ya.
(403 puan) tarafından
Aynen valla bı evlata bu denir mi geri kafalı bazı insanlar gelinle gittik kefenle girersin fln tövbe tövbe
(936 puan) tarafından
Sorsan baba iste. Çocuk yapmayı babalık saniyolar. Napsin şimdi bu kız. Sanırsın iş kurdu da battı, destek ol demiş ya ailesi neye destek olacaksa el kadar bebeği bırakıp. Allah hepsine akıl fikir versin. Buse Allah sana da bebeğine de güzel bir kapı açsın inşallah
0 oy
(19 puan) tarafından
Sen niye onun borcunu odeyecekmissin ki boku ye sonra gel çalış de oldu otur çocuğuna bak o çocuğun sana ihtiyacı var gözü kör mü kumar oynamasaymis otur ailene de anlat durumu 
(1 puan) tarafından
Anlattim canm ustu kapali calis esine destek ol diyo onlarda kafayi yicem neyin destek olcaksam
(19 puan) tarafından
Yok be bırak gotune giren kazığı kendi cikartsin kumar oynarken sana mı sormuş öderken de sana sormasin
0 oy
(1,054 puan) tarafından
Yaptığını direk söyle ailene bakmıyo felan deme basa kredi çekep kumara yatırmış şimdi bana çalış diyo de 

2 aylık bebeği anne kokusundan mahrum edemez o adam 

Anne şefkatinden 
0 oy
(155 puan) tarafından
Bu kapı kapalı boşanırsan diyor ama damadıyla aynı evde kalıyor bır sure sonra rahatsız olur belkı babanlar dusuncesi değişir
0 oy
(66 puan) tarafından
Yeni çocuğu olmuş kumar oynamak için bunu yapıyorsa gene yapacak ileriki zamanda da. Hastalık çünkü bu. Sen kesinlikle istemiyorsan ailenle konuş gerçeği anlat. Baban zaten şuan bakıyor size, boşanınca ne değişecek. Bebeğin biraz büyüyünce işe girer kendi düzenini kurarsın. Ama iyi düşün eşini affedecek kadar seviyorsan eşinle konuş ikna etmeye çalış
0 oy
(155 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun cok zor bır durum ama ailen yanında bu sskılde de damadıyla yasamayı kabul ediyor babana anlat herseyı ve ailesini arasın cagırsın oğullarının arjadında dursunlar desin 
0 oy
(1,428 puan) tarafından
Ailelerden bişey beklemek yanlış geliyor bana Allah kimseye muhtaç etmesin bizde çok borçtayiz ayda 8 bin ödüyoruz 3 senedir bir oh diyemedik ama isyan etmedim ikinci gebeliğim Allah rızkını verir diyorum boşanmak bu sebepten aklıma bile gelmez en azından evimiz oldu çok şükür 
(259 puan) tarafından
Canım burdaki olay şuan bahsettigin durumdan farklı.
Kadın ,eşim kredi çekip kumar oynadı diyor.
Şimdi onu ödeyebilmek için 2 aylık bebeğini bırak işe başla diyor .
Çocuğumun kıyafetlerini bile annem babam alıyor diyor.
Boşanmak istesem kendi anne babam kapı kapalı deyip sahipsiz bırakıyor diyor.

Çok.cok farklı ,çok ağır
0 oy
Profil image (66 puan) tarafından
Evinizi satıp kiraya geçin. O parayla borcunuzu ödeyin kalanı da bir yere yatırım yapın yada senin adına bankaya yatırsın. Madem aileler destek ölmüyor. En azından kendi evin kendi düzenin olur. Kimsenin ağız kokusunu çekmesin Kira zor biliyorum ama şuan en mantıklısı bu bence şuan ki durumundan iyi olur diye düşünüyorum 
0 oy
(34 puan) tarafından
annen bile olsa o adamın borcu için bebeğini anne kokusundan şefkatinden  mahrum bırakma en masum o çünkü bu işin acısını ona yaşatma:( Allah hayırlı çıkış kapısı nasip etsin inşallah
0 oy
(1,107 puan) tarafından
Sana net konuşayım kesin konuşayım şimdi boşanmadan yarın birgün. Bebeğin 1ken 2 olacak yüküm daha ağır olacak çalışıp borcunu odersen şimdi hep çalışıp onun kumar borcunu ödemek ve o kansız kocana bakmak zorunda ve evladinda sana hasret büyüyecek ailen gelme kapı kapalı diyip sana yol gostermis gel beni dinle şimdi boşan ayaklarının üzerinde dur beger çalışıp kansız kocanın borcunu odemektense çalış hayatını kur annende bebegine baksın babanın hareketi cehalet bukadar neden kesin konuşuyorum biliyormusun benim kuzenim aynı durumdaki adamı bosamadi şimdi yıllardır aynı durumda hatta adam evde kadın çalışıp hem evine hem çocuklarına hemde eşinin günlük kumar parasını cebine koyuyor 1bebegiyle 40li idi ozaman bosanmadi şimdi 3cocugu var yapma gülüm boşan gitsin huylu huyundan vazgeçmez yalvarır özür diler tövbe eder hatta bebeginin bile üzerine yemin eder bidaha kumar oynamayacam diye oynar oynar yarın öbür gün şiddette başlar evlatlarının herşeyi eksik kısıtlı olur istediğin gibi bakamazsin gel beni dinle boşan sonra birisi bunları zamanında yazmıştı demiyesin  

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 334 göst.
6 Mayıs 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Berivan dayan (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 338 göst.
15 Ocak 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Sedadz (244 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 565 göst.
0 oy
1 cevap 173 göst.
...