0 oy
252 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (40 puan) tarafından
56 günlük bebeğim var emziyorum ama dünden beri goguslerim yumuşacık sanki boş gibi normalde hep dolu sert olurdu. Bebeğim iki dakika emdikten sonra ağlayarak bırakıyor acaba sütüm mü azaldı:(

2 Cevaplar

+1 oy
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Süt bitmez :) göğüsler sonu olmayan bir nehir gibi bebek çektikçe oksitosin salgılanıyor ve yeni süt geliyor bebeğinizin ağlaması tam kavramamasından kaynaklı olabilir. İlk 2 ay anne göğsü aynı anda 2 bebek emzirecek kadar çok süt üretir . 2 ay olduğunda göğüsler terbiye olur ve bebek ne kadar emerse o kadar süt üretir bı nevi arz talep ilişkisi olur. Bebeğinizin bugün emdiği süt yarına üretilen sütü hazırlar. Sık sık tam kavradigina emin olup emzirin. Süt üretimi için en önemli saatler 2-4 arası gecem Vücutta en çok oksitosin gece salgılanır. Gece emzirmeye devam edin henüz bebeğiniz çok küçük kimseyi dinlemeyin. Hiç bir şekilde emmiyor ise sağım yapıp kaşıkla verin sütünüz artar. 2-3 saate kesin sağım yapın ama.oncelik emmesi. Elle sağım yaparsanız makinadan daha çok çıkacaktır. Ve ılık duşa girip göğüs masajı yapın kanalları açıp genisletiyor. Bebeğinizi öpün koklayin süt üretimi için çok faydalı. Ayrıca stres yapıp sakın üzülmeyin tabi ki sütünüz var ve bebeğinize yetiyor sadece sorunu bulup çözüm yapın ve yüksek ihtimal terbiye olduğu için tam kavrayamiyor çünkü bu sorunu bende yaşadım Google emzirme pozisyonları yazın alışana kadar farklı pozisyonda deneyin sütünüz var bebeğinize yetiyor yetecekte bebeğiniz patron emzirme konusunda o ne derse o kimseye de kulak asmayın kafanızda net olun çaba sarfedin emin olun karşılığı alırsınız :) bol su stres yok her fırsatta uyku ekstra birşeye gerek yok ve beslenmeyi ihmal etmeyin süt üretim sırasında enerji harcanır ve aç olduğunuz zaman vücut yakacak besin bulamaz :)
(40 puan) tarafından
Cok teşekkür ederim içim rahat etti ♡
(40 puan) tarafından
Hiç süt yokmuş gibi yumuşak , emzirme sonrasında nasıl oluyorsa öyle goguslerim bu terbiye olmuş halimi ?
(943 puan) tarafından
Ne güzel anlatmışsınız enerji dolu pozitif bir şekilde üşenmemiş yazmışsınız kalbinize sağlık size kesinlikle katılıyorum :)
tarafından
Çok teşekkür ediyorum çok incesiniz yeter ki her anne moral bulsun motive olsun 1 damlasına 1 milyon antikor bulunuyor anne sütünden vazgecmesin evet yumuşacık olur yanlarına dokunun küçük küçük süt bezeleri gelir elinize tam tutturun bebeğinize göğsünüzü sık sbırak yaparak destek olun terbiye olunca böyle oluyor hatta hangi meme dolu en son nerden emdi anlaşılmaz :)
tarafından
Sosyal medya kullanıyorsanız okuyun bunu :)


https://www.instagram.com/p/CN-DFnwMNSS/?utm_medium=copy_link
(943 puan) tarafından
anne sütü bambaşka tabi gelişimi için de önemli eğer verebiliyorsa tüm anneler vermeli
tarafından
Tabi ki ama olmuyorsa emziremiyorsa mama da kötü birşey değil yani dert edilmesin bebek her türlü beslenecek :)
(40 puan) tarafından
Cok içten dua ettim size cok teşekkür ♡
tarafından
Allah razı olsun çok teşekkür ederim :) sağlıkla büyür inşallah meleginiz
(943 puan) tarafından
Tabiki değil mama takviyesi gerekiyorsa yapılmalı yeterki sağlıkla büyüsün minikler :)
-Reklam-
+1 oy
(184 puan) tarafından
Bol bol emzir çoğalır stres yapma 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 680 göst.
0 oy
4 cevap 253 göst.
0 oy
3 cevap 254 göst.
...